MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2015-04-11 20:58

Velmi mne ale překvapily forma a obsah vyjádření amerického velvyslance Schapira. Mám s diplomacií patnáctiletou zkušenost, ale dosud nikdy jsem se nesetkal se situací, kdy by velvyslanec akreditovaný v dané zemi kritizoval nebo se vyjadřoval  k jednání hlavy státu hostitelské země. To se prostě v diplomacii nedělá.

Stejně tak je  v diplomatickém světě zcela nepřípustné, aby velvyslanec vyjadřoval v médiích své osobní názory. Velvyslanec je pověřený svojí vládou, aby v zemi akreditace tlumočil názory této vlády  hlavě státu a dalším představitelům hostitelské země. Nikoli svoje vlastní, ale výhradně názory své vlády! Buď tedy pan velvyslanec skutečně tlumočil názor americké vlády, a pak je to opravdu problém, nebo se pan velvyslanec Schapiro vyjadřoval pouze sám za sebe, a pak se jednalo o jeho fatální profesní selhání a měl by být odvolán.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#46011 Re:

2015-04-12 00:20:25

#46003: -  

tak podle meho nazoru,to problem neni,rekl jenom pravdu a vlada USA SE ZA NEJ POSTAVILA...Pochybuji ze vlada USA NEZNA diplomaticky protokol nebo jeji velvyslanci...Shapiro je pravnik a urcite vi co muze a co ne...

Prijde me naopak diletantske o tom pochybovat..)))

Velvyslanectvi pracuje take pro sve obcany zde zijicici a spolupracuje v prohlubovani vzajemnych vztahu obou zemi,politickych,kulturnich,obchodnich,vzdelavacich atd.

Slysela jsem uz mnohem vaznejsi a traskavejsi prohlaseni napr ruskych uredniku vlady pri navstevach v cizich zemich  a take jejich  velvyslancu v evropskych zemich,ale z prohlaseni Shapira se dela veda...jasne pac je to v CR a tady se kolem vseho dela proste cirkus..) A to byl pan velvyslanec velmi,velmi diplomaticky.....

Osobne diky ze to zaznelo,pac cesky president je egoisticky buran i kdyby to byl 100 krat voleny president,je to jen jesitny jezevec z Vysociny.