MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#46112 Re: Re: Lidská práva na úbytě.

2015-04-13 09:56

#46110: - Re: Lidská práva na úbytě. 

Pokud jde o zabití osoby na vlastním pozemku. Souhlasím.

Ale i v "některých státech" USA je toto právo podmíněno. Musí být prokázán útok na vlastníka pozemku. Útok na tento pozemek.

V podstatě řešíš "nutnou obranu". Ta fungovala i za "totáče". A funguje i dnes. Je to komplikovaná zálěžitost a každý soud odsoudí každý případ jinak. Dokonce stejný případ odsoudí každý soudce jinak.

Takové právo, které uvádíš neexistuje ani v USA. Každý má právo bránit svůj majetek. Narušení tohoto práva, jakož i obrana tohoto práva, musí být prokazatelné a nezpochybnitelné před soudem.

Jsem nekomunista, nezemanovec, nestraník. Ale nezám právo, které by povolovalo zabití člověka při vstupu na jeho "označený" pozemek.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#46114 Re: Re: Re: Lidská práva na úbytě.

2015-04-13 10:21:03

#46112: - Re: Re: Lidská práva na úbytě. 

Pochopil jste to trochu jinak, nez jsem myslel .  Asi to bylo nesikovne napsane .  Chtel jsem spis zduraznit, ze kdyz se v noci probudite a zjistite, ze mate v dome zlodeje a vezmete ho necim po hlave, tak muzete mit obrovsky problem !

Primerenost obrany ma odpovidat utoku .  Ale clovek se brani, jak muze.  Nelze behem par sekund odhadnout, kam az agresor zajde .  Ma pistoli, nebo ne, vytahne na me nuz, nebo ne, atd. atd.

Zdravim Vas a preji pekny jarni den .