MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2015-04-14 22:34

Provokovat je umění

A jak vnímá svou funkci? Prý jako provokatéra. Připomněl Cimrmanovu hru, kde se používá slovo šrapnel. „Provokace, to znamená nikoli nahodile, ale připraveně vyostřená formulace má tu výhodu, že si ji snadněji zapamatujete a více o ní přemýšlíte. Uvedu alespoň dva příklady. Jak víte, v Norsku jsou dvě děti Michalákových a zatím diplomatická korespondence mezi naší a norskou vládou nevedla k žádnému výsledku. Já jsem prohlásil, že to norské zařízení, které odňalo ty dvě děti její matce mně připomíná Lebensborn. Šrapnel! Víte proč? Protože Lebensborn bylo nacistické zařízení na výchovu árijských dětí. A díky tomuto drastickému vyjádření to otiskl nejčtenější norský deník a najednou se v Norsku začalo diskutovat o tom, jestli je to organizace opravdu tak humánní a jestli náhodou nekrade děti rodičům, nejen v tomto případě. A druhý šrapnel, kde se to úspěšně podařilo završit, byli volyňští Češi, protože náš velvyslanec v Kyjevě původně tvrdil, že nikdo nežádá o repatriaci do České republiky, pak říkal, že žádají čtyři rodiny, no a nakonec se podařilo vydolovat seznam 232 žadatelů o repatriaci. A já jsem se snažil neustále upozorňovat na to, že ten velvyslanec buď lže, nebo je hlupák. Šrapnel!

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#46176 Re:

2015-04-15 09:42:35

#46169: -  

Eugenika má v Norsku hlubokou tradici a její následky prolínají systémem dodnes v podobě Barnevernet, takového státu ve státě. Na toto téma existuje přehršel studií.