MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#60979

2015-10-09 15:12

 

 

Nepochybně v té vlně migrantů přichází spousta hodných lidí, malých dětí, lidí, se kterými je logický soucit. Ale problém je to, že mezi nimi je spousta teroristů. To je podstata problému a kvóty na tom nic nezměnily. I kdyby to byl jen jeden ze sta, je to pro Evropu obrovský problém. Když všechno směřuje k tomu, že pokud těch přistěhovalců bude milion, jedno procento z milionu je deset tisíc. Vůbec bych nechtěl vypouštět žádné džiny z lahve, ale jsem si naprosto jist, že v tom milionu přistěhovalců jsou přinejmenším tisíce teroristů. A tisíce teroristů je počet, s kterým by si české ozbrojené síly – a myslím kompletně všechny, policii i armádu – nedovedly poradit.

 

Ano, ty tisíce teroristů nemíří do České republiky; ale to je ten uklidňující argument, že mají zájem o někoho jiného, že mají vztek na někoho jiného než na nás – a ani tady nechtějí být  – ale myslím, že by nás to nemělo moc uklidňovat. U toho všeho je třeba říci: zatím. Avšak je jasné, že většina Evropy prokazuje šílenou službu celé Evropě, že ve jménu budoucnosti Evropy tu budoucnost likviduje, protože není vlastně nic vyřešeno. A nemění na tom nic ani ten argument, o kterém mluví náš předseda vlády, že lidé, kteří tu budou umístěni, tu nebudou chtít být. On tak trochu spoléhá na to, že to nebude fungovat, což je kuriózní, protože on je například jeden z těch, kteří prosazovali Lisabonskou smlouvu. Je celkem pochopitelné, že teď mlží, protože nechce za to nést zodpovědnost. A s ním jsou zodpovědní další, protože těch politiků, kteří národu tvrdili, že Lisabonská smlouva je další stupeň blaha pro Českou republiku, byla většina. A nyní se prostě ukázalo, že to není další stupeň blaha. Že když většina, ať už se řítí, kam chce, o něčem rozhodne , tak my tady v Česku zasalutujeme a budeme plnit rozhodnutí té většiny. To je neradostný proces. A když někdo odmítne splnit tento diktát, začnou proti němu kroky. Já si dokonce umím představit, že dříve nebo později, když ten konflikt bude v Evropské unii narůstat, začnou se v některých státech objevovat hlasy, jestli menšina má setrvat v té většině, která jí diktuje nesmysly. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#60983 Re: Právo na azyl existuje na základě Všeobecné deklarace lidských práv....

2015-10-09 15:23:43

#60979: -  

 .....ale to, kdo skutečně má právo na azyl, určuje přijímající stát. Tedy pokus jsou mezi těmito lidmi zamíchání teroristé, je to i možné, tedy je potřeba, aby zpravodajské služby tyto lidi podchytily. 

Není to až tak těžký jak se na provní pohled jeví. Žadatel musí velmi věrohodně doložit, že je v původním místě skutečně v ohrožení. Pokud tak neučíní, je vracen zpět. 

Zároveň je nutno řící, že do Evropy přichází statisíce lidí, kterým jejich zaměstnavatelé v EU vyřídí pracovní povolení a povolení k pobytu. Pro teroristu, je toto daleko snažší cesta, neboť se ve své podstatě s úřady setká až na území EU a to dokonce až po několika málo týdnech pobytu na území EU, kdy se musí přihlásit na úřadech EU. 


Nepřihlášený uživatel

#60988 Re:

2015-10-09 15:34:05

#60979: -  

 

Uprchlíci porušují zákon, prohlásil po jednání prezidentů V4 Zeman

 
Vlastimil Tlustý

#60992 Re:

2015-10-09 15:42:51

#60979: -  

  Většina Evropy vede Evropu do záhuby a menšina tomu nedokáže zabránit. „Velké evropské státy se chtěly zbavit části přistěhovalců a někam je poslat. Oni chtěli pro sebe výhodu – zbavit se části svého problému. A my musíme začít přemýšlet, jestli je pro nás výhodné v takovém spolku setrvávat, jestli výhody stále převažují nad nevýhodami,“