Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Realista

#5871 Re: Re: Re: Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ

2015-11-20 20:57

#5868: - Re: Re: Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ 

Ano, za tohle demonstrovali všichni. Největší podraz je, že všichni ti chartisté, kteří tehdy více či méně bojovali proti totalitě, nyní do nové totality skáčou po hlavě, čímž úplně pošlapali všechny ideály, za které bojovali. Lidi, kteří byli mými klukovskými vzory demokracie, nyní obrátili a nejraději by nám zde zaváděli novou totalitu, cenzuru a za nepohodlné názory by zavírali. Co z lidí může vzniknout za zrůdy, když přičichnou k moci. Fuj, hnus.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#5873 Re: Re: Re: Re: Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ

2015-11-20 21:37:41

#5871: Realista - Re: Re: Re: Re: Tak zase jednostranně citovali na NOVĚ 

100% souhlas. Zive pamatuji hlavne Letnou, byla desna zima, delali jsme vlny, jak jsme poskakovali. Mluvil tam krome rady dalsich Havel, Klaus, Zeman - jako prognostik. Je to jako vcera - tehdy jsem citila podstatne vic bezpeci, duvery, nadeje. Dnes citim spravedlivy hnev vuci nasim vladcum a hruzu z veci pristich. A srdce mi trha predstava, ze prave moje generace zaprodala tuto zemi. Co rekne muslimovi z Blizkeho Vychodu, Afriky, Asie narodni obrozeni? Bozena Nemcova, Karel Havlicek Borovsky, Frantisek Celakovsky, Josef Kajetan Tyl, Alois Jirasek, Jaroslav Vrchlicky. Oba bratri Capkovi, Jaroslav Hasek, Voskovec a Werich, Semafor. Josef Lada. Jiri Trnka. Adolf Born. Kulturni bohatstvi sdilene generacemi. Odboj vuci Rakousku-Uhersku, nacismu, komunismu. Sekularni spolecnost tolerantni vuci tem migrantum, kteri byli ochotni se integrovat - Ukrajinci, Vietnamci, Cinani, rada Slovaku, Polaku, jiznich Slovanu. 

Urcite doplnite dalsi hodnoty. Ja se tech svych vzdat nemuzu. Prece nas zase nekdo nebude dusit, nutit nas lhat, bat se o praci, nyni dokonce i o zivot.

Pojdme vic demonstrovat za predcasne volby - dokud je jeste trochu cas.