Křesťané za přijetí syrských uprchlíků

Quoted post

sl1

#116 Syrští a Iráčtí křesťané ?

2015-12-16 21:28

Viděl jsem o nich dokument na ČT 2 .Všichni na ně se.ou, v podstatě čekají jen na to ,až je ISIS povraždí. Nepomůže jim nikdo . Oni nechápou proč tady pomáháme muslimům, kteří je vraždí a jsou jich statisíce a je křesťany kteří by neměly problém, se tady časem začlenit do společnosti a je jich už jen pár tisíc necháme chcípnout. Já to nechápu už vůbec ,pokud by jsme je přijaly(alespoň kolik půjde)zavřeme hubu EU a Merklové (ta by měla podle mě viset) a pomůžeme těm kterým by jsme pomoct měly. Proto tuhle petici v žádném případě nepodepíšu ,ale za pomoc křesťanům jsem .

Odpovědi

Tomáš

#118 Re: Syrští a Iráčtí křesťané ?

2016-01-29 09:13:42

#116: sl1 - Syrští a Iráčtí křesťané ? 

Moje řeč. Stačí se podívat, kolik bylo obstrukcí kvůli pouhým 153 křesťanům z Erbílu a co vím, tak ještě pořád nejsou přesídleni, ale za muslimy, jejich utlačovatele se budou někteří pomalu bít, takový Dienstbier by jich přijal klidně 15 000. Pořád slyším alarmující zprávy HRW, jak se chová Evropa zle k muslimským uprchlíkům, ale jaksi ani zmínka o tom, jak muslimové od Nigérie přes Súdán, Egypt, Islámký stát až po Pakistán vyvražďují křesťany. Postavit se za naše křesťanské bratry zrovna není moc v kurzu, na tom se politický byznys v neziskovkách neudělá. Zatímco papež vítá muslimy v Evropě s otevřenou náručí, Halík s nimi vede společné modlitby, tak na celém blízkém východě umírají rukou muslimů křesťané, židé a Kurdové, jsou bořeny kostely i tisíce let staré antické památky nedozírné historické hodnoty a my se k tomu obracíme zády a děláme, že to nevidíme. To je naprostý vrchol pokrytectví, z kterého mi je na zvracení. To, co se ale děje teď tam, se bude dít jednou u nás a jen pokud se proti tomu ostře postavíme, najdeme svoji ztracenou hrdost a nebudeme před arabskými despociemi šířícími do světa wahhábismus, salafismus a jiné zrůdnosti poklekat na kolena jako nemohoucí starci, můžeme zachránit svoji budoucnost. Ale holt ptrodolary vládnou světu, takže se jen tak změny k lepšímu nedočkáme.