MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#78783 Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 17:47

Vážený pane prezidente...

26. 03. 2016 23:01:00
Učím základy společenských věd na střední škole, probíráme politologii a nedávno jsme se dotkli tématu "Prezident". Studenti mě přímo bombardovali otázkami, na které nebylo v mých silách odpovědět, a proto se ptám Vás.

Jak je možné, že prezident země může:

1) Lhát (tvrdit něco, co není doložitelné)?

2) Nerespektovat rozhodnutí soudu?

3) Neuznat svou chybu a neomluvit se?

4) Nepustit studenty na Albertov k výročí 17. listopadu?

5) Legitimizovat šíření nenávisti ve společnosti?

6) Pochlebovat zemi, kde se ve velkém porušují lidská práva?

7) Kouřit v nekuřáckém hotelu?

8) Doporučovat studentům kouření a alkohol?

9) Vyzývat k agresi?

10) Mluvit sprostě a chovat se jako hulvát?

Těch otázek padlo ještě více, ale vybrala jsem ty nejzásadnější. Myslím, že není nutné rozebírat jednotlivé otázky, protože jde o mediálně hojně probíraná témata a jistě všichni víme, o co se jedná. Jde mi o to, jestli jste se někdy zamyslel nad tím, že jako prezident (obecná, nejvyšší autorita, tedy za normálních okolností) máte vliv na chování mladé generace.

Vy však svým chováním vzbuzujete dojem, že lhát, mluvit sprostě, chovat se k druhým s arogancí a přezíravostí, je normální. A tím velmi znesnadňujete práci, nám, učitelům, jež musíme čelit těmto otázkám. A já opravdu nevím, jak na ně mám odpovídat. Z pozice učitele jim musím říct, že jste prezident, že k vám musejí mít úctu, ale máte vy úctu Vy k nim? Jestliže jste studenty nepustil 17. listopadu (na Mezinárodní den studentů!) na Albertov, tak asi ne. Přitom právě studenti ovlivňují a ovlivňovali dění ve společnosti (1939, 1968, 1989). Můžete samozřejmě namítnout, že studenti nejsou žádná neviňátka, že pravděpodobně mají už zkušenosti s kouřením, alkoholem i lhaním. Jistě to tak může být, ale co... Když takové věci dělá i pan prezident... Je to pro ně o důvod víc, jak si takové věci ospravedlnit. Možná máte na mladou generaci větší vliv, než si myslíte.

Jsem šťastná, že jsem dospívala v době, kdy byl prezidentem Václav Havel, který je pro hodnoty, jež akcentoval, často posměšně nazýván pravdoláskařem. Myslím, že pravda a láska jsou hodnoty obecně lidské a všichni je potřebujeme. Já sama se cítím osobností Václava Havla a jeho hodnotovými vzory velmi pozitivně ovlivněna. Jaké hodnoty však předáváte svým chováním, ať už mládeži, či celé společnosti Vy?

Prosím, chovejte se lidsky, slušně a se zodpovědností k příštím generacím. Děkuji.

Zdroj:http://lucietykalova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=500682

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#78784 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 17:50:22

#78783: - Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane...... 

Jak je možné, že taková zrůda učí děti? Dokážete si představit, co ta zpovykaná havlistická zrůda cpe dětem do hlav? Ať okamžitě vypadne a nekazí dál děti.

Nepřihlášený uživatel

#78786 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 17:54:07

#78783: - Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane...... 

1. Proč bylo nutné bombardovat Lybii a způsobit ten chaos, který tam teď je? A bylo nutné to bombardování schvalovat?

2. Proč bylo nutné bombardovat Irák, když tam stejně žádné chemické zbraně nebyly? A bylo nutné to bombardování schvalovat?

3. Proč bylo nutné bombardovat Srbsko? A bylo nutné to bombardování schvalovat?

4. Proč se v Irsku muselo opakovat hlasování o Lisabonské smlouvě?

5. Proč média i policie v Německu a Švédsku zatajovala informace o kriminalitě imigrantů?

6. Proč se ta samá věc v Maďarsku jmenuje plot, a je výrazem rasismu, zatímco v Rakousku se to jmenuje technická zábrana, a výrazem rasismu není?

7. A proč ty imigranty Merkelová vlastně tak vítá? A to by mě, prosím, zajímalo nejvíc.

Děkuji za odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#78789 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 17:58:18

Hlavně nelhat jako vaše kolegyně v TV, v pořadu p. Jílkový. Československo v roce 1945 osvobodila Rudá armáda, Československá armáda, Rumunská armáda, obyvatelé Československa a armáda Spojených států. A je třeba zdůraznit že na konci války v Praze padlo dvacetkrát víc občanů než vojáků Spojených států na našem území. Nejvíc padlých bylo Rudoarmějců, Rumunů a Československých vojínů. A nemalá část padlých jiných národností. Tak už přestaňte ve školách překreslovat dějiny a hlavně nelhat.

Nepřihlášený uživatel

#78790 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 17:59:19

Jestliže jste napsala otázky, měla jste je odůvodnit. Já bych třeba hrozně rád věděl kdy pan prezident lhal a kdy se projevil arogantně. Odkázat na "všeobecnou známost", s tím jděte do háje.

O každém člověku v zemi, který odmítá imigraci, je všeobecně známo že je xenofob a rasista. Tímto způsobem prostě určitá skupina zaškatulkovává národ. Nevadí jim, že Turecko zabralo polovinu Kypru a vyhnalo ze svých domů přes 200 000 lidí, ale plivou na Rusko, za to, že si vzalo zpět Krym. Neříkám že je něco z toho správně, ale říkám že věci se mají nazývat vždy stejně. A ne, že se budou teroristé nazývat bojovníky za svobodu, protivládní povstalci za umírněnou opozici, odpůrci islamizace a odpůrci neřízené imigrace za xenofoby a rasisty.

Proto jsem šťastný, že Vy neučíte mé děti. Že mají učitele s objektivním a nezkresleným pohledem na situaci tak, jak v současnosti tak i v historii.

Nepřihlášený uživatel

#78792 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 18:02:09

Tak co říci na snahu o velkou karmu za pomoci hloupých otázek na úrovni žáka základní školy co si poprvé přečetl bulvár....

Otázka 1 až 3,Peroutka,myslím že ptát se na nerespektování nepravomocného rozsudku je nedůstojné i člověka se základním vzděláním.

Otázka 4. 100x vyvrácená lež o Albertovu na který si náhle"studenti" vzpomněli poprvé od roku 1990.Nikdo,ani náhle zázrakem osvícení "studenti",nemají právo narušovat řádně ohlášenou akci v době jejího konání,navíc když na položení květin měli cca 20 hodin z 24 co trvá den.

Otázky 5 až 7 asi nemyslíte ani vážně..

Otázka 8.Opět novináři vytržená věta z kontextu a překroucení pravdy a zbytek?

Zkrátka je smutné že středoškolská učitelka se ptá na otázky z bulváru aniž by s zjistila kde je pravda.Už vám tam jen chybí lež o kalašnikovu,pokud to není otázka 9.Školství kam kráčíš s takovým potencionálem

Nepřihlášený uživatel

#78794 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 18:03:26

Možná, aniž si to uvědomujete, váš blog vypovídá více o vás, než o prezidentu Zemanovi či V. Havlovi. Dle mého názoru váš blog vypovídá o tom, že

a) máte problém věci spojovat. Např. váš dotaz, jak souvisí znalost myšlenek T.G.M s diskuzí o M. Zemanovi a V. Havlovi. T.G.M. považoval lásku k národu za přirozenou a krásnou věc a český stát za stát, který patří českému národu. Zatímco Zemanovy myšlenky se v této zásadní otázce s Masarykem kryjí ("tato země je naše"), tak Havel byl průkopníkem multikulturalismu v Čechách (viz jeho pojetí humanity).

b) nejdete pod povrch jevových věcí. Zatímto Zeman se může jevit jako hulvát, přesto naši zemi nechce zničit islámskou imigrací a jasně se proti ní vyslovuje. Na druhou stranu vždy na povrchu slušný Sobotka se chystá do poloviny roku 2017 dovézt 3091 nelegálních migrantů z muslimských zemí. Také na povrchu slušný Havel by vítal a vítal a vítal - v duchu jeho multikulturalistické (tj. protinárodní) humanity. To je však obrovsky škodlivé a neetické. Pomíjím, že V. Havel podváděl svoji rakovinou nemocnou manželku a jeho opilectví bylo pověstné.

c) neumíte rozlišit podstatné od nepodstatného: osud této země a národa se nebude odvíjet od toho, zda někdo mluví či nemluví sprostě, nebo zda se hádá o Peroutku, atp. ale především od toho, zda dojde k islamizaci díky šíření vítačských ideologií.

Nepřihlášený uživatel

#78810 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-02 19:52:23

Ústava nepřikazuje občanům mít v úctě prezidenta, ale naopak prezidentovi přikazuje státní moc uplatňovat  jen a pouze podle zákona (tedy mimo jiné mít v úctě ústavu, právo, parlament i vládu), ne nějak jak si vymyslí, ale jen a pouze, jak zákon a ústava jako celek přikazuje v minimech případů "umožňuje", nikoliv z hlediska ponechání naprosté libovůle jednání, to není nikdy.

Zeman si ovšem z ústavy vzal, že je "beztrestný" a "že nikomuni není odpovědný z výkonu své funkce", ostatní články ústavy, přestože předcházejí článkům o právech a povinnostch prezidenta naprosto pomíjí. 

Tedy je potřeba takové jedná pojmenovat a říci, že Zeman jedná v rozporu s Ústavou a tedy páchá v jeho případě zločin nejtěžší, tedy velezradu. 

Nepřihlášený uživatel

#78843 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-03 07:30:51

Já jsem taky učitel, zároveň člen Bloku proti islámu. Na střední škole teď už neučím, ale jsme i přesto kolegové. Často se mi děti či spíše dospívající dívky ptají, co bude dál, jeslti je to u nás bezpečné a proč jsou na jih od nás války, že to prostě nechápou. Snažím se vždycky věci vysvětlovat, ale musím si samozřejmě dávat pozor, říkat pravdu může mít nepříjemné následky. A když už někdo tu pravdu řekne, stane se terčem kritiky.

Společenské vědy je humanitní obor. Humanitní obory jsou obecně dost problém, řada z nich je zbytečných. Pokud bych měl někdy v budoucnu možnost něco ovlivnit, humanitní obory bych začal omezovat. Často produkují hloupé multikulturní nadšence, kteří jsou nebezpeční pro svoji zemi. A nejlepší na tom je, že řada z nich i vyučuje na fildě. Jejich myšlenkové proudy jsou následně cpány do studentů, a tak pořád dokola.

Evropská unie chce, aby členské státy měly 40% vyšokoskolsky vzdělaných lidí. To není možné bez nafouknutí humanitních oborů. Tam ty lidi nacpete, na matfyz těžko, na to prostě každý nemá. Drtivá většina sluníček, pravdoláskařů a odpůrců Miloše Zemana jsou právě lidé s humanitním vzděláním. Tohle si dokáže každý snadno ověřit. Vědátorů (nepočítám logicky společenské vědy) je minimum.

Já bych byl rád, aby se říkala pravda. Miloš Zeman je jedním z mála lidí, kteří hájí svoji zemi a nejdou na ruku EU. Neříkám, že některé jeho výstřelky jsou vhodné, tím akorát přidává vodu na mlejn svým odporcům, ale i přesto jsem rád, že pana Zemana máme.

Mně připadá skutečně hloupé, jak se média v čele s Českou televizí snaží odvést pozornost od vážných věcí a neustále útočí na Zemana. Ono už to bije do očí, pravdoláskaři ovšem tleskají. Teď s tou návštěvou čínského prezidenta, to byl zase masakr. Lidská práva, popravy, Tibet. Co třeba Irán, Saudská arábie? S těmi se Kalousek, knížepán a další pokrytci bratříčkují. Některé věci jsou prostě mimo mé chápání. Ale hlavně že zase pořádají hony na Zemana. A paní profesorka Tykalová se k nim přidá. ;-)

Nepřihlášený uživatel

#78848 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-03 07:40:07

Ta  kunda špinavá by si měla dávat velký pozor a raději chodit kanálama. Jestli si myslí, že bude beztrestně dětem vymývat mozky havloidníma sračkama, tak je hodně naivní.

Nepřihlášený uživatel

#80224 Re: Oslovení Vážený pane prezidente není korektní, přesněji by to bylo Soudruh Miloši Zemane......

2016-04-20 06:27:39

Ústava nepřikazuje občanům mít v úctě prezidenta, ale naopak prezidentovi přikazuje státní moc uplatňovat  jen a pouze podle zákona (tedy mimo jiné mít v úctě ústavu, právo, parlament i vládu), ne nějak jak si vymyslí, ale jen a pouze, jak zákon a ústava jako celek přikazuje v minimech případů "umožňuje", nikoliv z hlediska ponechání naprosté libovůle jednání, to není nikdy.

Zeman si ovšem z ústavy vzal, že je "beztrestný" a "že nikomuni není odpovědný z výkonu své funkce", ostatní články ústavy, přestože předcházejí článkům o právech a povinnostch prezidenta naprosto pomíjí. 

Tedy je potřeba takové jedná pojmenovat a říci, že Zeman jedná v rozporu s Ústavou a tedy páchá v jeho případě zločin nejtěžší, tedy velezradu.