MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

pan Hnědý

#81585 Re: Re: Volte Okamuru a SPD!

2016-05-05 15:00

#81581: - Re: Volte Okamuru a SPD! 

 ty jsi ale chuj ?

  nejhorší je lež ukrytá v pravdě. jasně z 90% popisujete pravdivě události , tak jak se staly, ale vyvvozujte si z nich domněnky, které se hodí současné doktríně.

1. Rusko by nepochybně zvítězilo i bez americké pomoci, i když by zemřelo o 3-5 miliónů mužiků více, což nezpochybňuje to, že ta pomoc byla významná.

2. Američané samozřejmě mohli jít do války daleko dříve, tak jak je o to prosil W. Churchill., jednalo se spíše o politické rozhodnutí, kdy skutečně chtěli stalinistický diktátorský režim nechat trochu vykrvácet. USA si vůbec nedělalo iluze o Rusákovu....

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#81586 Re: Re: Re: Volte Okamuru a SPD!

2016-05-05 16:01:25

#81585: pan Hnědý - Re: Re: Volte Okamuru a SPD! 

 1. to vůbec není jisté, že by rusko zvítězilo, dokonce je to velmi málo pravděpodobné, neboť by rusákov nikdy nedopravil zbraně a mužiky na frontu, to se pak vítězí vskutku velmi obtížně, když armáda nemá jak přepravovat materiál. Amerika rusákům dodávala, protože si toho byla vědoma. Pokud by byla teorieo o "krvácení stalinistického režimu reálná, Amerika by minimálně rok počkala s dodávkami aut, to se nestalo, dodávky začaly proudit ten den, kdy byl rusákov "napaden" jejich nacistickým kámošem. 

2. ani to není jisté. Churchill jednal z pozice a znalostí člověka, který ve válce už je a měl podporu občanů, nebylo to on, kdo válku začal, bylo to nacistické Německo a bylo to naprosto jisté. V USA to bylo velmi jiné a co více, politik obecně v demokracií má odpovědnost občanům především v tom, aby vojáci demokracie neumírali zbytečně. Tedy ani tady myslím nemáte pravdu. Nasvědčujete tomu to, jak vypadala Amerika v letech 1939-1941, válka v Evropě byla Američanům naprosto ukradená, nestarali se o ní, nezajímala je.