MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Vlastenci do boje!

#82297

2016-05-19 18:18

Jeden z přítomných vznesl dotaz i na čin skupiny Ztohoven, jež vyměnila prezidentskou standartu na Pražském hradě za červené trenýrky. „Prezidentská standarta není spojena se žádným jménem žádného konkrétního prezidenta. Zneuctění státního symbolu je přinejmenším hloupost a nedostatek vlastenectví, z trestního hlediska samozřejmě krádež. Nyní byla vznesena žaloba proti skupině Ztohoven a uvidíme, jak ta žaloba bude projednána,“ podotkl Zeman. Skupinu Ztohoven vyslovil úmyslně jako Sto hoven. „Já to vždy vyslovuji odděleně a pokládám to za dvě slova, ne za jedno,“ dovysvětlil prezident. „V jakékoliv demokratické zemi můžete kritizovat svobodně všechny politiky. Ale odlišme situaci kritiky konkrétní osoby od toho, když někdo ničí naši státní vlajku, strhává prezidentskou standartu. To by také mohl klidně ukrást svatováclavskou korunu, pak by mohl zapálit Pražský hrad nebo vyhodit do povětří katedrálu sv. Víta. Odlišujme tyto dvě věci. Ten, kdo si otevřeně stěžuje na to, že je kritizován, je slaboch, protože nic nevydrží. Ale ten, kdo hájí symboly české státnosti, jedná správně a lidé by se za něj měli postavit,“ myslí si hlava státu.

Odpovědi

Humoristická dvojice Ovčáček Zeman

#82298 Re: Ano pan prezident Miloš Zeman mne pověřil, abych jeho výrok potvrdil.....

2016-05-19 18:27:41

#82297: Vlastenci do boje! -  

 .....skutečně má v hlavě sto hoven (vždy vyslovuje pečlivě odděleně :-)), místo na mozek už mu nezbylo. Skupina Ztohoven se odděleně vyslovuje Z toho ven a přřřřřesně svými performance vždy dostojí tomuto názvu, přřřřřesně také plní to, co umělec plnit má, tedy naznačovat cestu budoucího vývoje a s reflexí současnosti. 

Pan prezient Miloš Zeman mne pověřřřřřil, abych tlumočil jeho názor, že státní symboly, Ústava, zákonnost, jsou mu skutečně ukradeny.