Omezení provozu motorových plavidel na Orlické přehradě

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#56 Re:

2016-07-13 06:49

#44: -  

Nazývat někoho ,,omezenými čecháčky, když ani nejsem schopen pochopit psaný text ,mi nepřijde na místě. Petice se jmenuje ,,Omezení provozu motorových plavidel na Orlické přehradě,, . O žádném zakazování není řeč.

Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého.Příklad :přijde ti normální aby jeden , dva magoři , kteří si zrovna rozhodli užít,mohli bez omezení otravovat několikanásobně vyšší počet lidí, kteří si přišli k vodě odpočinout ?

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#74 Re: Re:

2016-07-13 17:31:12

#56: - Re:  

Tak za 1 pokud vím, my si netykáme a za 2 nepřijde vám to omezené? Lodě smí jezdit na plný výkon více jak 50 m od břehu a vám přijde normální jak vy řikáte ohrožení plavci plavou přes celou přehradu napříč? Je to nestesti, ale byl to jeden z tísíce co byl proste idiot kluk na skůtru. Když naky clovek srazi nekoho na chodníku zakáže se jízda autem?? Nebudte závistivci

Nepřihlášený uživatel

#92 Re: Re:

2016-07-14 21:56:18

#56: - Re:  

Vážený(ná), svobodu především. Já plně souhlasím jakožto vlastník a provozovatel vodního skůtru s potrestáním blba, který někoho zabije či zraní. Tedy, pokud udělal chybu, zaplatí trestem, stejně jako řidič. Ale pozor, jedná se o Orlík, což je vodní cesta. Nicméně pokud jde o svobodu "plavců" tady tvrdě nesouhlasím. Plavec na vodní cestě je jako chodec na dálnici, pouze s tím rozdílem, že dálnice má krajnici 2 -3metry a vodní cesta např. na Orlíku cca 25 metrů pro obyčejné nízkorychlostní lodě a 50m pro skůtry a plavidla v kluzu. Navíc, pokud budete na dálnici pobíhat po krajnici jako chodec, flastr vás nemine. Jakožto plavec můžete teoreticky plavat do 25m od přehrady až na Hněvkovice. Labi, jak  plave napříč???? Jo a mimochodem je většina nádrží a naprosto všechny rybníky zasvěceny plavcům, rybářům atd. Proč tedy neužívat klidu tam??? Dovolte mi závěrem otázku, máte auto???? Jezdíte s ním na víkend, na dovolenou??? Je tiché, ekologické??? Nikoho vaše cesta noubtěžuje??? Toleranci a pravidla pro všechny.