MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88003

2016-07-18 09:12

Řecký dluh vznikl po roce 1974, když je napadl turecký NATO spojenec a od té doby okupuje půlku Kypru. USA tehdy prohlásilo, že "NATO chrání členy před útoky zvenčí, drobné neshody mezi členy si mají vyřešit sami".

Pokud nás budou chtít opět obsadit a vyvraždit skopčáci, tak nám zase nikdo nepomůže...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#88004 Re:

2016-07-18 09:33:44

#88003: -  

 Váš příspěvek je typický příspěvkem ruské propagandy, zpochybňujícím demokracii jako celek a instituce demokracií jako cele. 

Řecko si prošlo ošklivou občanskou válkou, komunisté byli v Řecku velmi aktivní občanská válka po II. světové válce tam skončila vlastně jen shodou náhod, kdy některým jižním státům došlo, co je CCCP zač a jak nebezpečnou zemí je v rukou Stalina. 

Turecko a Řecko vtupovali společně do NATO.  Kypr je samostatný stát, přestože se mluví o tzv. řecké a turecké části, která vznikla potom, co na Kypru došlo k vojenskému puči, kterému předcházelo 11 let střetů mezi obyvateli Kypru. 

Tedy jako vždy z ruské propagandy, je váš příspěvek taková pololež a vytváření dojmu, že mají mezi sebou konflikt státy NATO, nic takového na Kypru není. Tamní občané jsou Kypřané, přestože část mluví řecky a část turecky, konflik je tam, nikoliv mezi Řeckem a Tureckem. To, že ti chtějí patřit tam a jiní jinam nic nemění na tom, že Kypr je samostantným státem. 

Turecko ani Řecko se nezávazali, že budou chránit hraniční celistvost Kypru či rozdělní Kypru mezi řecky mluvící tamní občany a turecky mluvící občany. Tedy není to analogie Krymu. Krym je bez nejmenších pochybností ruský zločin. 

Ale snažíte se pěkně - profesionálně ruský trolle. Manipulujete opravdu velmi zdatně.