MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88606

2016-07-22 06:25

Rozhodnutí zakázat Rusku účast na olympiádě je pokrytectví nejvyššího kalibru. Nevidím v tom žádnou spravedlnost. Ano, je dost pravděpodobné, že mnoho atletů Ruska dopovalo a také, že v tom hrál svou roli i státní úředník. Ovšem na druhé straně máme tady taky jasná pravidla. Pokud nebyl tomu konkrétnímu sportovci doping prokázán a splnil limit pro účast, tak snad má právo se účastnit. Němce jsme taky přeci nevyhladili jen proto, že tam bylo milion členů SS.... Samo vyloučení sportovců Ruska je v rozporu se zněním olympijské charty. V případě, že byl do cíleného dopingu namočen ruský olympijský výbor tak je v pořádku vyloučení tohoto orgánu, ale zákaz jednotlivým sportovců jde přímo proti pravidlům olympismu. Povolit účast skokance do dálky (jen proto, že trénuje mimo Rusko) je pak plivancem všem ostatním čistým Ruským sportovcům. Olympiáda má být apolitická a jak se píše v olympijské chartě: Požívání práv a svobod stanovených v této Olympijské chartě bude zajištěno bez jakékoli formydiskriminace, jako je diskriminace na základě rasy, barvy pleti, pohlaví, sexuální orientace,jazyka, náboženství, politického nebo jiného přesvědčení, národnosti nebo společenskéhopůvodu, majetku, původu nebo jiného postavení. Mezinárodní Olympijský výbor vyměnil myšlenku olympismu za příjmy od sponzorů a z tv práv. Tato olympiáda bude mít stejnou váhu jako ta v Moskvě 1980 a Los Angeles 1984 - prostě žádnou. Dnešní olympijské hnutí již není tím čím se honosí ve svých pravidlech. Je to bohapustá komerční multimediální světová zábava řízená pseudopolitickým uvažováním. Vyloučení sportovců Ruska na základě jejich státní příslušnosti je porušením základních pravidel olympijského hnutí. Pro mne osobně bude každá medaile z Ria falešná.....

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#88611 Re:

2016-07-22 06:41:19

#88606: -  

 Ruské sportovce nikdo "nevyhladil". Politbyro rozhodlo, že budou fetovat, tak fetovali a věděli o tom, že fetují a věděli, že je to organizované fetování.

Důsledky dopingu jsou dlouhodobé, přestože je již doping neprokazatelný, proto se sportovci musí kontrolovat průběžně. To je důvod proč není možné pustit Rusy na Olympiádu. Co přesně v Rusku selhalo je průběžná kontrola, proto není možné rozlišovat - komu byl či nebyl doping prokázán, selhal systém, kde není možné poznat, komu byl a komu nebyl prokázán. 

Rozhodnutí je tedy z tohoto pohleu naopak velmi správné. 


Nepřihlášený uživatel

#88674 Re:

2016-07-22 11:45:18

#88606: -  

 RUSÁCI RAUS!