MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88726 Re: Re: Zeman masivně zaktivizoval extrémisty.....

2016-07-22 21:17

#88703: - Re: Zeman masivně zaktivizoval extrémisty..... 

Společnost by nebyla rozvrácená, nebýt kavárenské dementní hysterie. Přímá demokracie naopak přivádí ke zdravému kompromisu, také umožňuje širokou diskuzi, rovněž tak umožňuje lidem širokou účast na tvorbě společenských pravidel. Vlastně i zvolení Miloše Zemana bylo zdravým kompromisem, mezi potetovanou nekompetentností a na druhé straně elitaristickým knížecím piklením. Jestli kdokoli zpochybňuje přímou demokracii, prozrazuje o sobě, že ve skutečnosti demokratické smýšlení v podstatě nemá, také že uvíznul v proelitaristických postojích, jež jsou přežitkem minulých staletí. Další fáze vývoje demokracie musí logicky nutně směřovat do formy demokracie přímé neboli participativní. Kdo to neuznává, je zjevně v pravicových hnutích zašantročený starý posraný zlý bývalý komunista, povahou elitář a hlavně grázl. Pro přímou demokracii neplatí žádné - nejde to.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#88730 Re: Re: Re: Zeman masivně zaktivizoval extrémisty.....

2016-07-22 21:33:32

#88726: - Re: Re: Zeman masivně zaktivizoval extrémisty..... 

 To naše pseudoelity dokazují prakticky každou svojí větou, jak to myslí "upřímně" s tou demokracií. Snaží se jen jednu totalitu přebít druhou, mnohem horší, rafinovanější, pokrytečtější, ve svém výsledku mnohem zrůdnější.


Nepřihlášený uživatel

#88745 Re: Re: Re: Zeman masivně zaktivizoval extrémisty.....

2016-07-23 06:32:47

#88726: - Re: Re: Zeman masivně zaktivizoval extrémisty..... 

 Je legrační mluvit o široké diskusi a zmiňovat u toho Zemena. Jak si tu "širokou diskusi" v kontextu se Zemanem představuješ? Jak si představuješ diskusi s lidmi, kterými se obklopil? 

Jak si onu "širokou diskusi" představuješ obecně? Obávám se, že "nijak", jen tě prostě zaujaly hesla "přímá demokracie" a "široká diskuse" :-). 

Se Zemanem je jistot několik, lhal a lže, porušoval volební zákon. Je tedy absurdní říkat, že jeho zvolení bylo něco správného, neboť lže ve věcech zásadních, lže o EU, lže o elitách této země a nejen této, zresluje tedy realitu světa tak, aby zpochybníl demokracii, neboť porušoval základní demokratické prinicipy a musí si sám před sebou obhájit, proč to dělal. 

Demokracie je úžasná v tom, že politiici spravují, na rozdíl od totalit, jem velmi malou část veřejného prostoru, zbytek si spravujeme my občané z obrovské části každodenním dodržování základních demokratických principů, chceš-li zákon, ústavy, principů slušnosti a z menší části co do počtu hodin tomu věnovaných, našim kulturním počínáním, našim společenským životem mimo rodiny, atd. 

Demokracie je dále úžasná v tom, že se míra toho co spravují politici a co spravují občané v čase a prostoru mění. Záleží to na kontrétní situaci a to i bezpečnosti občanů, důležíté je, by soukromý i velká část verejného prostoru stále zůstala občanům a to lze docíit dodržováním Ústavy. 

Přímá demokracie je heslo, bohužel stejně prázdné jako mapř. "diktautra proletariátu", neboť dokonce ani vy zastánce přímé demokracie nedokáže nastínit, jak by to mělo fungovat, dokonce i ono Švýcarsko, tak vynášené jako příklad přímé demokracie v referendech rozhoduje naprostou minoritu rozhodnutí a to nejen proto, že musí velmi pečlivě zajistit, aby referendum negenerovalo extrém, obané byli velmi pečlivě o otázkách referenda informování a bylo naprosto zřejmé, že chápou důsledky svého rozhodnutí, neboť nepochopení, jak se to stalo zde v druhém kolem prezidentských voleb, vede k porušení Ústavy a vygenerování extrému. 

To je přesně to, co v ČR dnes zažíváme.