Petice proti přijímání nelegálních imigrantů na území ČR

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#527 Re: Postavme se proti pronásledování křesťanů a dodržování jejich základních liských práv!

2016-10-11 20:27

#276: Za práva křesťanů na Blízkém východě - Postavme se proti pronásledování křesťanů a dodržování jejich základních liských práv! 

 Je to tak. Křesťanské komunity v muslimských zemích zanikají. Osud křesťanů v muslimských zemích se v posledních letech změnil z pronásledování v existenční boj. Radikální islamisté aktivně usilují o to, aby křesťané z jejich regionu zcela zmizeli. Děje se to v Iráku a Sýrii i v částech Nigérie, Egypta, Súdánu, Somálska a Pákistánu. Cílem extremistů je totální islamizace; téměř zcela jí už dosáhli v Iráku, který byl ještě před 10 lety domovem jedné z největších křesťanských komunit v arabském světě. Z tehdejšího skoro půldruhého milionu věřících zbyla jen hrstka uprchlíků a emigrantů na Západě. Íránský prezident Hasan Rúhání sice na Twitteru popřál křesťanům veselé Vánoce, ale pastor Faršíd Fathí prožil už čtvrté svátky v íránském vězení, americko-íránský pastor Saíd Abidiní je ve věznici třetím rokem a pronásledování íránských křesťanů stále sílí. Situace je nejhorší právě v Íránu, Sýrii, Iráku, Saúdské Arábii a Jemenu. Každý měsíc je na světě zabito 322 křesťanů jen kvůli víře, 772 křesťanů zažije nějakou formu násilí a zničeno je 214 křesťanských objektů. Největší nebezpečí představuje pro křesťany Islámský stát. Někteří analytikové přirovnávají jeho snahu o vymýcení křesťanství k odhodlání nacistů vyhladit Židy. Stejně šokující je však i postoj Západu, který pronásledovaným křesťanům vůbec nepomáhá.

Odpovědi

Dan Mach

#530 Re: Re: Postavme se proti pronásledování křesťanů a dodržování jejich základních liských práv!

2016-10-12 04:40:01

#527: - Re: Postavme se proti pronásledování křesťanů a dodržování jejich základních liských práv! 

Ještě jste zapomněl na Čínu. Čína se také snaží likvidovat místní křesťanskou menšinu. Ne, že by je likvidovala fyzicky, ale  bourá nebo zakazuje stavět kostely nebo modlitebny. A také ze země vykazuje nebo zavírá křesťanské misionáře.

Naopak třeba v Indonésii je silná křesťanská menšina na Sumatře a ta nemá problémy.