MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#103692 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SPD tak má nakročeno k tomu stát se nejpočetnější st

2017-03-04 07:05

#103684: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SPD tak má nakročeno k tomu stát se nejpočetnější strano 

Nemyslím si, že by Kalousek dával rozhovory pod vlivem, až na ten jeden nešťastný po telefonu.  Budu velmi rád, když sem dáš odkaz z archivu TV, kdy se tak mělo stát.  

Kalousek vždy mluvil o tom, že nás mine krize bankovního sektoru a nikoiv krize odbytová. To se také stalo, banka v ČR nebylo v potížích žádná.  Že by se nepřipravoval na odbytovou krizi se nezdá pravděpdobné, když se zde udržela nezaměstnanost na směšných 6 % (Zeman měl měl v době růstu u téhož ukazatele 9 %, proto směšných)

DPH - důvodem byla snaha sjednotit DPH na jedné sazbě, aby nedocházelo k nejasnostem a následně tedy podvodům, jestli je daný výrobek zařazen do nízké nebo vysoké sazby a nemuseli to úřady řešit. To je velmi smysluplné.  To, že Babiš nedoknčil, není problém Kalouska. 

Jindy jsou tvé příspěvky smysluplné a argumetované, minulý příspěvek a nakonec i tento na který reaguji je velmi špatný, proto to vypadá, že jsi spíš zloděj nicku než autor, který sem přispěl celou řadou velmi dobře argumentovaných a smysluplných příspěvků. 

 

 

Odpovědi

Evropan

#103702 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SPD tak má nakročeno k tomu stát se nejpočetnějš

2017-03-04 09:24:35

#103692: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SPD tak má nakročeno k tomu stát se nejpočetnější st 

 

Na ta Kalouskova opilecká vystoupení jsem někde měl odkazy, ale možná jsem je smazal, protože to nedávalo smysl uchovávat si je, ale mrknu se po tom. Nemohu zásadně souhlasit s tím, že by Kalousek chtěl sjednotit DPH na jedné úrovni. To myslím prosazoval pan Tlustý z ODS. Ale Kalousek zvyšoval obě sazby, jak by se k sobě měly přiblížit? Ten cíl byl jednotná sazba okolo 15%. Ta docela nehorázná základní sazba 21% byla nastavována jako dočasná s tím, že se sníží, až se naše ekonomika dostane trochu ze svých dluhů. Snížení Kalousek sice jednou navrhl, ale nesháněl si pro svůj návrh žádnou politickou podporu, takže pro něj, pokud vím, nehlasovali ani všichni z TOPky a Starostů. Tím se nezastávám populisty Babiše! Ten jeho návrh snížit DPH na pivo, to je taky perla, ale od bývalého estébáka lze asi čekat všechno, co mu potenciálně přinese hlasy ve volbách.