MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#104442 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ondráček dokládá, že se komouši vůbec nemění, od dokonce tím jeho blábolením

2017-03-13 22:04

#104405: - Re: Re: Re: Re: Re: Ondráček dokládá, že se komouši vůbec nemění, od dokonce tím jeho blábolením pop 

Praha může Moskvě akorát závidět, jako chudý příbuzný, pražská kavárno. :-))))). Už i ti Ukrajinci jezdí pracovat raději do Ruska, protože si tam vydělají více, při menších nákladech. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=hZaN4jaQT_4

Tak nevím, jestli si děláte srandu nebo jste tak naivní. Váš odkaz na youtube je umě udělaná vizualizace, která ale nemá s realitou nic společného. Byl jsem v Moskvě před šesti lety, a Praha nemá Moskvě celkem co závidět. Jediné, co tam v posledním desetiletí zprovoznili, je nový železniční okruh kolem Moskvy, který spojuje stanice metra po obvodu města. Uvnitř města dělá podobný okruh převážně podzemní metro. Ale jinak je Moskva nezajímavá a dost pustá (byl jsem tam v srpnu). Zklamal mě i Arbat. Jsou tu atrakce pro turisty, ale nějaký kulturní duch, ten už se asi definitivně vytratil. V Praze to přeci jen dost žije a také se nesrovnatelně více staví - za všechno třeba holešovická Marína nebo přestavby v Karlíně, to jsou věci, které mě baví sledovat.

A že Ukrajinci jezdí pracovat do Ruska? No jezdili a jsou jich tam tisíce. Ale v posledních pěti letech většina směřuje na západ. A ti z Ruska by raději utekli také. Třeba v Moskvě dělají za almužnu a život je tam dražší než u nás. Obyčejná zelňačka tam přijde na 30-40 korun (přepočteno z těch jejich funfníků). No komunismus si soudruzi asi představovali jinak :)))

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#104443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ondráček dokládá, že se komouši vůbec nemění, od dokonce tím jeho blábol

2017-03-13 22:12:48

#104442: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ondráček dokládá, že se komouši vůbec nemění, od dokonce tím jeho blábolením 

Jo před šesti lety, ale to rusáci ještě platili za jedinou americkou jednodolarovou minci 30 rusáckých bonů, dnes platí 60, tehdy byli opravdu v "děsným srabu" :-)

Nepřihlášený uživatel

#104444 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ondráček dokládá, že se komouši vůbec nemění, od dokonce tím jeho blábol

2017-03-13 22:17:23

#104442: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ondráček dokládá, že se komouši vůbec nemění, od dokonce tím jeho blábolením 

Ten odkaz na youtube je video z dronu, nikoliv vizualizace. :-) 

jistě si najdeš i další. Takže se jsi nejspíše v Moskvě poslední dobou vůbec nebyl.

Zbytek jsou subjektivní bláboly a to o té Ukrajině i objektivní.

Příklad cen v Rusku 100 Rublů  = cca 42 Kč

průměrný plat  55 439 RUB

POTRAVINY
Voda 1,5 l 39,06 RUB Vejce 12 ks 75,18 RUB
Chléb 28,58 RUB Rýže 1 kg 28,13 RUB
Mléko 1 galón = 4,5 l 214,00 RUB jablka 1 kg 38,21 RUB
Brambory 1 kg 17,55 RUB Sýr 1 kg 191,72 RUB
Kuřecí maso 1 kg 112,78 RUB Pivo 57,08 RUB

Takže je vše levnější, než u nás.