MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#105254 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V bývalých okupačních lágrech Rusů to po odchodu vypadalo ja

2017-03-27 22:10

#105251: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V bývalých okupačních lágrech Rusů to po odchodu vypadalo jako v 

Já jsem ale svoji domněnku doplnil zdrojem, ze kterého jsem čerpal. A ať je ten zdroj jakkoli nedůvěryhodný, je to článek, který si nemůže zveřejnit kdokoli, a autor je tam podepsán. Můžete vy svoji domněnku nějak podpořit zdrojem jiným, než jsou ty spiklenecké, kde se autoři nezmiňují?

Já například poté, co jsem přečetl některé historické knihy a shlédl seriál Bohéma, jsem nabyl dojdu, že strýc Václava Havla sice musel gestapu podlézat, zato na Barrandově během války zaměstnal i na fiktivních pracovních místech řadu lidí včetně komunistů jen proto, aby je zachránil před deportací do lágru. Myslete si o tom, co chcete, ale rozhodně to nebyl zbabělec.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#105265 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V bývalých okupačních lágrech Rusů to po odchodu vypadal

2017-03-28 14:51:08

#105254: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V bývalých okupačních lágrech Rusů to po odchodu vypadalo ja 

Jenže konspirační hypotéza, která je do značné míry i přípustná v diskuzi na politické téma, neboť se běžně předjímají, jako to dělá třeba Kalousek Babišovi i naopak, protivníkovi zlé úmysly (kriminalisté například také tvoří při vyšetřování jistý nástin o tom kdo a proč mohl spáchat nějaký zločin) přesto musí mít ale hlavu a patu. Ze zhlédnutých filmů novější doby přirozeně snadno můžete načerpat dojmy, že kolaboranti byli vlastně nakonec ryzí dobrodinci (což je s prominutím úsměvné). Také je úsměvné tvrdit, že němečtí nacisté nějakým způsobem preferovali městskou civilizaci, před venkovem a že by se onen poetický venkov štítil právě nacistický pohlavár navštívit. Cožpak byl Hitlerův Oberlazbeg nějakým kanálem někde na Manhattanu? Nelibovali si snad nacisté v čistých potravinách a nevytvářeli bioekofarmy, konkrétně Rudolf Hess? Neopovrhovali snad nacističtí pohlaváři právě industriálním městským životem? Zvláště když by se jednalo o oddaného a loajálního slouhu, jímž Havlův tatík nejspíš přece jenom byl, tak proč by ho nacisté s radostí právě na takto poetickém místě nenavštěvovali? Proč lze usuzovat že jím byl? No protože kdyby nevěřil ani zčásti v německé vítězství, jistě by také emigroval, když na to určitě prostředky měl. Tedy já nedám až tolik na zdroje, jako na to, jak moc nějaká informace smysl dává, či nedává.