MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106345 Re: Rusko vlastně jen "vetuje"......a nebo taky fetuje.....

2017-04-08 18:12

#106342: - Rusko vlastně jen "vetuje"......a nebo taky fetuje..... 

Proč by měly být sankce na Sýrii, když tam USA a spol. podporují islámistické teroristy? Ti se nemají co srát do suveréní země! Teď by měly přijít za teroristický útok pod vylhanou záminkou sankce na USA. Podpoří je v RB OSN VB a Francie?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106348 Re: Re: Rusko vlastně jen "vetuje"......a nebo taky fetuje.....

2017-04-08 18:34:34

#106345: - Re: Rusko vlastně jen "vetuje"......a nebo taky fetuje..... 

 Rusko navhne v RB OSN sankce proti USA? To zní opravdu velmi zábavně. To by se vlastně naplnila Trumpetova vize Amerika first. 

Podstata je ale v oněch roky vetovaných rezolucích proti Asadovi. Situace díky tomu dospěla do stavu, že Asad psychopaticky vraždil vlastní obyvatele a ještě se tam roztáhl IS. Rusko přesto odmítalo věc řešit, nejspíše (možná) i proto, že s IS udržovali vazby přes teroristy, které vyškolili v osmdesátých letech. 

Amerika tedy udělala jedinou možnou věc v dané situaci, vytvořila koalici 60 zemí a omezeně začala řešit alespoň to nejhorší tedy IS.

OSN umožnila opozici Asada se zaregistrovat a začít vést alespoň zprostředkovaně dialog s diktátorem. Rezistence obyvatel proti Asadovi postupně nabývala na síle a Rusko do ní na poslední chvili zasáhlo tak, že Asadovi dokonce umožnilo svrhat bomby na obydlená města. 

Rusko situaci ještě masivně zhoršilo rozpoutáním války na Ukrajině a okupací Krymu, čímž se dostalo do obrovské izolace, kterou dále prohlubuje a hrozilo dokonce, že bude Rusko odříznuto od mezinárodního bankovního systému. Okupace Krymu časově předcházela zapojení v Sýrii. 

Co vůbec doposud není řešeno je masivní propopaganda Ruska zpochybňující demokracii, vyvolávající nenávist a vytváření dojmu bezvýchodnosti pomocí spikleneckých teorií. I to by RB OSN měla řešit, je to velmi nebezpečný druh zásahu do státní suverinity našich zemí.