MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106384 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-04-08 21:53

#106383: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Blábolíš ty, CEU sem prostě nepřesune a basta.

 

Realita: „Stěhování do České republiky by ovšem nebylo legislativně tak úplně jednoduché. Máme tu již podobný paragraf jako ten, který univerzitu amerického střihu vyhání z Maďarska. Nedávno přijatá novela vysokoškolského zákona v paragrafu 93a vyžaduje, aby cizí škola poskytovala „v domovském státě vzdělávání“. Což CEU ve Spojených státech nečiní, a je za to nyní Orbánem ostře kritizována.“

Nechápu, proč novináři o CEU píší s přívlastky prestižní, když u Sorose můžete studovat Gender studies!

CEU nemá ani mateřskou univerzitu v USA, tudíž není ani pobočkou. V USA neexistující univerzita, pouze má vybrané obory akreditované v USA. V regionálním žebříčku univerzit EECA se CEU vůbec neumístila. Jako kdyby neexistovala. Ta škola nemá ani dobrou pověst ani nepředstavuje kvalitní univerzitu. Má pouhých 1300 posluchačů. Podobně jako CEU v relevantním žebříčku univerzit chybí další obskurní školičky typu VŠEM, VSPJ Jihlava, SVSE Znojmo, VŠ Sládkovičovo.

Sorosova "univerzita" je něco jako privátní vysoká škola pro Maďarské sluníčkáře.

V žebříčku regionu EECA QS Ranking je asi 500 nejlepších vysokých škol a univerzit našeho regionu, a "prestižní" Sorosova CEU ve srovnání zcela chybí.

CEU má asi 1300 posluchačů, není pobočkou americké zahraniční univerzity. Odpovídá českému VŠEM nebo VŠ Sládkovičovo na Slovensku. V žádném respektovaném mezinárodním žebříčku se neumisťuje...

WORLD RANKING
QS ranking, nejrespektovanější žebříček zahraničních univerzit ji v žebříčku EECA regionu vůbec neumístil, jako kdyby neexistovala, a v celosvětovém žebříčku, kde je Karlova Univerzita na 302. pozici, CVUT 501-550. MUNI 601-650, VUT a Palacky uni approx 700 pozice.

Universita Szeged 501-550, Universita Debrecen, dále Corvinus, Pésc, MIskolc, a UWH všechny na místech kolem 700.

CEU vůbec není v žebříčku, jak by také mohla, když je to lokální malá privátní škola s nulovým mezinárodním významem a nulovým přesahem.

Když se podíváš na wiki, s jakým disponuje CEU rozpočtem, pak jsou její vědecké výsledky (nulové) dost tristní.

Vlastně jde opravdu jen o způsob, jak Soros financuje své aktivity a skrývá je za univerzitní půdu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106385 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-04-08 21:58:01

#106384: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kdo je autorem perly, že 1300 studentů je jako "univerzita" kde získal titul šílený Haše a na podobné docenta Švihlíková docenturu. 

1300 studentů představuje 65 kruhů po dvaceti lidech, což je docela masovka a v každém ročníku je to 216 lidí, což je ultra masovka na doktorandském obzvláště, to by byl naprostý nesmysl. Počítám 3 roky doktorandského studia a 3 roky magisterského předtím. 

Přednáší se cca 4 obory, práva, matika, ...... tedy 50 lidí v ročníku na oboru. To je skvělou školu vlastně i tak docela dost. Přičemž bych si raději zjistil, jestli tam skutečně je 1 300 studentů, přeci jen, Putinovy listy jsou putinovy listy. 

Nic to ovšem nemění na tom, že z toho může kdykoliv udělat univerzitu Maďarskou, tedy převede to na maďarskou právnickou osobu a maximálně jak jsem již psal ho vyprudí s novou akreditací, když mu stávající přestanou platit asi také dokáže v klidu vyřešit. 

Tady by to bylo stejné, prostě by to vlastnila právnická osoba z ČR. Ale proč by se stěhoval, když pedagové mají jistě v Maďarsku zázemí. Pokud je skutečně z Maďarska vyhání, tak se museli zbláznit. Učí tam 370 lidí z celého světa. Tohle vyhánět, to už musí Orbánovi notně Putin držet nůž na krku. Tohle by chtěli mít kterékoliv zemi EU. 

A to finacování to je obzvláště legrační - revenue to má 4 mil. korun na pedagoga. To bych neřekl, že je něco přehnaného. 


Nepřihlášený uživatel

#106386 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-04-08 22:13:29

#106384: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Tak ti nějak nevím, jestli to s tou vesnickostí CEU trochu nepřeháníš. 

Over 1,000 cognitive scientists, including 2 Nobel Laureates, have signed a letter to Hungarian authorities calling on the government to withdraw the proposed legislation and maintain academic freedom and scientific excellence. Signatories from over 30 countries include 10 Harvard professors, 10 Yale professors, 12 MIT professors, 8 directors of the Max Planck Institutes, 25 University of California professors, 14 New York University professors, and members of the Royal Society and the British Academy, among others. 

"As an international body of psychologists, neuroscientists, and cognitive scientists, we can tell you that our colleagues at Central European University are among the most respected in the world," the letter reads. "Their intellectual legacy has had a global impact. We believe any city should count itself fortunate to have such a renowned center of academic excellence in its midst. The proposed legislation will make it effectively impossible for CEU to continue to occupy its current position as one of the foremost scientific institutions internationally. We respectfully ask that you preserve CEU’s ability to act as a center of leadership and innovation in Hungary and the world by withdrawing this legislation."