MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2017-04-27 07:35

Rusko údajně tajně pašuje uprchlíky. Zeman tvrdí, že se jedná o humanitární pomoc.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#107647 Re:

2017-04-27 07:37:21

#107646: -  

“Prezident Zeman se zúčastnil humanitární plavby po Středozemním moři společně se svým přítelem Vladimírem Putinem. Fašistická kavárna z toho určitě zase udělá aférku,” tvítnul včera mluvčí Jiří Ovčáček.
A jakoby J. Ovčáček viděl do budoucnosti, podle dnešního vydání italského deníku La Politica Primavera obvinil provinční prokurátor Luigi Gambino ruskou vládu z pašování afrických uprchlíků do Itálie a jiných evropských zemí. Ruská federální vláda to ústy ministra zahraničí Sergeje Lavrova ostře odmítá s tím, že se jedná o ryze humanitární akci na podporu těm nejchudším.
Na náš dotaz se k uvedené záležitosti vyjádřil přímo prezident Miloš Zeman: “No, podívejte se já jsem tam byl. Přímo na lodi, osobně s Vláďou. Každý ví, jaký mám postoj k uprchlíkům, ale v tomto případě musím potvrdit, že se jedná o ryze humanitární pomoc.
Jak víte, v ruské povaze vždy bylo pomáhat ostatním v nouzi. Tak Rusko hned po Velké říjnové revoluci pomohlo Ukrajině, později Lotyšsku, Litvě a Estonsku. Pomohlo také Polsku, i když ho to stálo mnoho sil a přes urputný odpor pomohlo i Finsku.
Po druhé světové válce pomohlo nám, části Německa, znovu Polsku a mnoha dalším středoevropským národům. Nyní opět, přes odpor zuřivých fašistů, pomáhá Ukrajině. A tak bych mohl pokračovat, ale nechci vás unavovat informacemi, které každý, průměrně inteligentní člověk zná.
A teď se Rusko již nemohlo dívat, jak se nakládá s uprchlíky ve Středozemním moři, kteří zde po tisících tonou. Vyslalo tedy na pomoc několik lodí, které je převážejí z Libye do Itálie. Ale na rozdíl od pašeráků, kteří se nestydí říci si až o tři tisíce dolarů na osobu, vybírá ruská vláda pouhý tisíc, což nestačí ani na pokrytí nákladů přepravy. A to, v čase tvrdého protiruského embarga, kdy sami nemají peněz nazbyt, nemohu než ocenit,” zdůraznil president Zeman.

Nepřihlášený uživatel

#107650 Re:

2017-04-27 08:01:45

#107646: -  

HOAX!