MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Multikulturní obohacení

#109765

2017-05-20 12:06

Rakouské univerzitní městečko Tulln je vzhůru nohama. Obyvatelé i studenti jsou hluboce otřeseni případem znásilnění, jehož se dopustili tři migranti a obětí se stala teprve patnáctiletá školačka.

 

Ačkoli k nelítostnému znásilnění došlo již na konci dubna, rakouské úřady tento případ zveřejnily teprve tento týden. Vyšetřovatelé argumentovali tím, že nechtěli, aby pachatelé utekli za hranice. Mezitím byly ve zdejším uprchlickém táboře prováděny testy DNA u všech devětapadesáti migrantů mužského pohlaví. Jak hlásí rakouská média, masivní testování přineslo úspěch a policie již zadržela dva ze tří podezřelých.

Prvním z nich je osmnáctiletý afghánský migrant a druhým o rok starší Somálec. Třetí násilník, třiadvacetiletý mladík, rovněž pochází ze Somálska, ale policie jej zatím nezajistila. Vzhledem k tomu, že má o třetím násilníkovi veškeré informace, je jeho zatčení jen otázkou času. Ani to však zdejší vystrašené obyvatele příliš neuklidňuje. Podobný zločin se ani ne ve dvacetitisícovém Tullnu stává skutečně jen velmi zřídka.

Radnice Tullnu po zveřejnění případu znásilnění zareagovala dle serveru Heute tím, že odmítla přijmout další uprchlíky. V tomto ohledu mají radní plnou podporu místních lidí, z nichž mnozí navrhují i zavření stávajícího uprchlického centra. „Bydlím s rodinou jen sto metrů od uprchlického centra. Máme třináctiletou dceru a od zveřejnění toho případu nemůžeme v noci klidně spát. Chceme, aby migranti odešli,“ říká čtyřiapadesátiletý muž.

Muž dále kritizuje skutečnost, že úřady váhaly se zveřejněním celého případu několik týdnů. „Proč jim to trvalo tak dlouho? Stalo se to přece už v dubnu a od té doby mohlo dojít k něčemu dalšímu. Před dvěma lety nám bylo řečeno, že pokud se něco stane, budeme o tom ihned informování,“ zlobí se zdejší dlouholetý obyvatel. Také sedmapadesátiletá Doris S. se nechce s dalším pobytem uprchlíků v Tullnu smířit a říká, že by měly být jejich problémy řešeny v domovských zemích.

 

Odpovědi

Evropan

#109769 Re: Monokulturní ochuzení

2017-05-20 14:00:46

#109765: Monokulturní obochuzení -  

Uniformu policisty za vězeňský mundúr bude muset vyměnit strážce zákona z jižní Moravy. Do vězení ho ve středu na pět a půl roku za znásilnění vlastního syna poslal brněnský krajský soud. Policista po celou dobu vyšetřování tvrdil, že se ničeho nedopustil, proti rozsudku se také na místě odvolal. 

https://www.novinky.cz/krimi/

Škoda, že si nepřeložil i poslední odstavec článku o znásilnění v rakouském Tullnu, kde se syrský utečenec přidává ke kritice. Násilníky označuje za zvířata a přimlouvá se za tvrdý trest. Současně je mu líto, že v případě, kdy dojde ke kriminálnímu činu ze strany utečenců, čte v diskusích odsouzení všech uprchlíků. Co když takový čin provede rodilý Rakušan? Odsoudí z takového odporného chování všechny Rakušany?

Ale jinak samozřejmě snaha vyvolat protimuslimské nálady se ti má dařit tím, že přetiskveš nějaký článek o násilí v Německu nebo Rakousku, a situace v Čechách, kde dojde k 600 znásilnění ročně a "pomáhat a chránit" vyšetří sotva čtvrtinu z nich, je ti ukradená. Pro koho to děláš? A těch 25 Kč za překopírování článku ti stačí?