MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#109751 Re: Re: Zaměstnanci nevolte TOP09 a ODS!!!

2017-05-20 07:54

#109745: - Re: Zaměstnanci nevolte TOP09 a ODS!!! 

 Drž hubu, debile, když o tom víš hovno. Nemusíš se ke všemu vyjadřovat a dělat ze sebe ještě většího debila, jako obvykle.


Nepřihlášený uživatel

#109752 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-05-20 07:56

#109736: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Islám přichází už 14 století.  Řada císařů s těmi vrahy bojovala. Jen EU je sem vozí. Breptá nesmysly a vyhrožuje, když jí někdo nechce být po vůli. EU mě velmi zklamala. Velká ctižádost, velká poživačnost, malá inteligence.


Nepřihlášený uživatel

#109753

2017-05-20 07:57

Kájínek je oběť fízláckojustiční mafie!!!

Pouť smíření?
Nepřihlášený uživatel

#109754 Stop sudeťáckým nacistickým rejdům brněnské kavárny!

2017-05-20 08:00

I německá mimina s nadsázkou v roce 1938 a 1939 v tehdejším Československu hajlovala při pohledu na vašeho Adolfa a ženy doslova omdlévaly. Kdo vyhnal Čechy z pohraničí ? Kdo tady popravoval a posílal do koncentráků ? Bylo to odporné prase Heydrich, který chtěl Slovany zotročit, zlikvidovat a mnohé poslat na dobytá území na východ, který říkal, že tady je německý životní prostor. Můžete si společně zajódlovat v Berlíně, myslím, že stále máte v genech ty píšťalky a bubínky. Tehdy po roce 1945 vás měli vyhnat do jednoho, to byla chyba.


Nepřihlášený uživatel

#109755

2017-05-20 08:06

Natřít růžovou barvou tank, je neúcta k ukrajinským tankistům a nejen jim, kteří osvobozovali Československo od hitlerovi armády(a když je zášť vůči Rusku a ruským vojákům ohledně napadení v 21.8.1968 a následné okupace, tak z toho se nemohou vyjímat vojáci jiné národnosti bojující v Rudé armádě, neboť i ti znásilňovali, kradli "časy".Že Rusko "zdědilo"vše úpo SSSR?To je hloupost, přece "gaunerská partička", kde boss je národnosti ruské, ostatní národů různých přepadnou, vyloupí "rodinný dům s mnohačetnou rodinou", poté se pohádají a rozejdou, tak vina zůstává na všech.


Nepřihlášený uživatel

#109756 Re: Buzeranti z brněnské kavárny táhněte do prdele!

2017-05-20 08:15

#109755: -  

 Růžový tank střílí anální kolíky. To se vlastizrádným havloidním neonacistickým buzerantům líbí.


Nepřihlášený uživatel

#109757 Re:

2017-05-20 08:19

#109755: -  

 Tito "přetírači" sovětských tanků by podle svého charakteru stáli v první řadě vítačů nacistů v roce 1939.


Nepřihlášený uživatel

#109758 Re: Stop sudeťáckým nacistickým rejdům brněnské kavárny!

2017-05-20 10:01

#109754: Pouť smíření? - Stop sudeťáckým nacistickým rejdům brněnské kavárny! 

 Shodneme se jiště, že mezi komunistickou a nacistickou totalitou není žádný rozdíl, jak dokládá serie posledních příspěvků. 

S Milošem Zemanem je problém opravdu vážný, neboť to vypadá, v sobě koncentruje obě tyto zrůdné totality. 

Tedy rudá armáda komunistické totality ČSR rozhodhodně neosvobodila, na 40 let byla země uvržena do stejně vraždné totality, jakou byl nacismus v Německu. 


Nepřihlášený uživatel

#109759 Re:

2017-05-20 10:02

#109753: -  

 Oběť, která celý život mimo vězení nedělala nic jiného než kradla? Tak si představuješ oběť? Pro voliče Miloše Zemana je zjevně možné opravdu cokoliv. 


Nepřihlášený uživatel

#109760 Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!!

2017-05-20 10:29

#109747: - Re: Re: Sobotka patří za mříže!!! 

 Zeman byl premiérem, zodpovědným za celou vládu, na tom opravdu není složité, vše co vláda schválí musí podepsat premiér. 


Nepřihlášený uživatel

#109761 Možná přijde i "schillená" Schillerová :-). Krajčovi hrabe? Kryštof má takovou věc zapotřebí?

2017-05-20 10:30

 

 

Babiš sezval zaměstnance ministerstva na Čapí hnízdo, při rozlučce jim zahraje kapela Kryštof

"Naše ministerstvo bylo nejúspěšnější v historii této země a jsem upřímně rád, že jsem mohl s vámi pracovat. Bez vás bychom těchto výsledků nikdy nedosáhli,"

Co je úspěšného na tom, že od Kalouska převzal růst HDP na nadějných 4,5 % při inflaci 0,5 %....

......celou dobu navrhuje deficitní rozpočty, jako kdyby se tu kradlo jak v době Zeman - Klausova oposmluvního kupčení a předává zemi s růstem 2,5 % při iniflaci 2,5 %? 

Tohle může za úspěch vydávat opravdu jen idiot, nikdo další. 

Je dobré připomenout, že Babiš se dostal do Sněmovny na odpornou lež, že jen v DPH z pohonných hmot se v této zemi rozkradou ročně desitky miliard, protože jako správný idiot vůbec netušil, že se v celé ČR na DPH z pohonných hmot ročně může vybrat někde kolem 28 mdl. korun víc v této zemi se opravdu nedá spálit. Tedy dle jeho představy idiota, by se muselo rozkrást kompletně celé DPH pohonných hmot. 

Proč není rozpočet o ty desítky miliard lepší, když to všechno napravil? To je zase všechny rozkradl on? 

Co udělal, co by neudělal  jiný ministr financí? EET a kontrolní hlášení? O tom ale Schillerová nepřetržitě lže, jak úžasný je to systém, žádná data to ale nepotvrzují. 


Nepřihlášený uživatel

#109762 Korunové dluhopisy nakupované osobami spojenými mohou představovat roční daňový "únik" až 5,6 mld.

2017-05-20 10:31

 
 
 

 

Jen Babiš s Jančurou, tím že si vydali korunové dluhopisy a že si je také sami koupili (osoby spojené) daňově ročně unikají cca. 30 mil. korun. každý. Vytvářejí si nezdaněný příjem v objemu 90 mil. ročně každý!!! 

Žádný zaměstnanec nemá ani tu nejmenší možnost si vyvést svůj příjem na osobu spojenou, tedy opět na sebe a tím neplatit daň, proto je také osoba spojená v zákoně o dani z příjmu definována, neboť skutečně jsme my podnikatélé většinou osob více, než je to u běžné fyzické osoby, ale také máme za obvyklých okolností velkou odpovědnost za naše právnické osoby. 

Babiš, Jančura a mnozí další si to ovšem vykládají jinak, vytváří dojem, že mohou používat své právnické osoby k tomu, aby z nich vyvedli zisk do místa s nízkou (v případě korunových dluhopisů nulovou) daní.

Je velmi zvláštní, že se k takovému dojmu přidává i dlouholetá pracovnice finanční správy, přestože finanční správa reliazovala nespočet soudů s osobami spojenými vyvádějící své zisky do místa s nižší mírou zdanění a vždy s naprosto jasným výsledkem, doplacení daní.  Proč to Schillerová dělá, chce kandidovat za ANO StB? 

Problém totiž není v nedanění korunových dluhopisů a jednoduchém připisování výnosů z dluhopisů právě přípisováním dluhopisů, ale problém je s tím, že Babiš, Jančura a opravdu velké množství fyzických osob vlastnících právnické osoby jsou minimálně v podezření, že korunové dluhopisy použili na vyvedení zisků ze svých právnických osob, případně dokonce výší úroků nedodrželi ani pravidlo o tržním obchodu mezi osobami spojenými. 

Babiš ovšem zakázal finanční správě toto řešit, nedoplatky vyměřovat a vyměřovat penále případně dokonce podávat trestní oznámení v této věci. Daňový únik Babiše je takového rozsahu, že se pravdpodobně jedná o trestný čin. Dluhopisů celkem bylo vydáno za 164 mdl. s průměrným úrokem cca 10 % (něco okolo 7 % - 17,5 % přesně viz. zdovodnění Babišova pozměňovacího návrhu), celkový daňový únik je na straně právnické osoby 19 % z úroků a na straně fyzické (pořád je to tatáž osoba) 15 % z úroků, tedy roční daňový únik může dosahovat výše až 34 % ze 16,4 mld. korun!!!!

Proč policie dosud nebyla na Ředitelství finanční správy a proč Janeček dosud nebyl obviněn z řady trestných činů se dnes po dvou jednáních poslanců 8.3. Rozpočtový výbor a 15.3.2017 plénum Sněmovny, jeví naprosto nepochopitelné. 

Nabízí se snad jen jediná odpověď, Bradáčová je zaměstnankyní Babiše. 


Nepřihlášený uživatel

#109763 ANO StB opravdu ohne sranda.....

2017-05-20 10:39

Sobotka: Odmítnutím Schillerové jsem zachránil ANO od ještě většího maléru

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vznesl na sociálních sítích dotaz směrem k hnutí ANO, zda zůstane náměstkyní na ministerstvu financí Alena Schillerová, od jejíhož zetě Davida Rusňáka se distancoval šéf hnutí Andrej Babiš. Sobotka prohlásil, že by mu hnutí ANO mělo poděkovat za to, že Schillerovou odmítl jmenovat ministryní financí.

....

 


Nepřihlášený uživatel

#109764 Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!!

2017-05-20 11:50

Multikulturní obohacení

#109765

2017-05-20 12:06

Rakouské univerzitní městečko Tulln je vzhůru nohama. Obyvatelé i studenti jsou hluboce otřeseni případem znásilnění, jehož se dopustili tři migranti a obětí se stala teprve patnáctiletá školačka.

 

Ačkoli k nelítostnému znásilnění došlo již na konci dubna, rakouské úřady tento případ zveřejnily teprve tento týden. Vyšetřovatelé argumentovali tím, že nechtěli, aby pachatelé utekli za hranice. Mezitím byly ve zdejším uprchlickém táboře prováděny testy DNA u všech devětapadesáti migrantů mužského pohlaví. Jak hlásí rakouská média, masivní testování přineslo úspěch a policie již zadržela dva ze tří podezřelých.

Prvním z nich je osmnáctiletý afghánský migrant a druhým o rok starší Somálec. Třetí násilník, třiadvacetiletý mladík, rovněž pochází ze Somálska, ale policie jej zatím nezajistila. Vzhledem k tomu, že má o třetím násilníkovi veškeré informace, je jeho zatčení jen otázkou času. Ani to však zdejší vystrašené obyvatele příliš neuklidňuje. Podobný zločin se ani ne ve dvacetitisícovém Tullnu stává skutečně jen velmi zřídka.

Radnice Tullnu po zveřejnění případu znásilnění zareagovala dle serveru Heute tím, že odmítla přijmout další uprchlíky. V tomto ohledu mají radní plnou podporu místních lidí, z nichž mnozí navrhují i zavření stávajícího uprchlického centra. „Bydlím s rodinou jen sto metrů od uprchlického centra. Máme třináctiletou dceru a od zveřejnění toho případu nemůžeme v noci klidně spát. Chceme, aby migranti odešli,“ říká čtyřiapadesátiletý muž.

Muž dále kritizuje skutečnost, že úřady váhaly se zveřejněním celého případu několik týdnů. „Proč jim to trvalo tak dlouho? Stalo se to přece už v dubnu a od té doby mohlo dojít k něčemu dalšímu. Před dvěma lety nám bylo řečeno, že pokud se něco stane, budeme o tom ihned informování,“ zlobí se zdejší dlouholetý obyvatel. Také sedmapadesátiletá Doris S. se nechce s dalším pobytem uprchlíků v Tullnu smířit a říká, že by měly být jejich problémy řešeny v domovských zemích.

 


Nepřihlášený uživatel

#109766 Vlastizrádci z pražské kavárny!!!

2017-05-20 13:03

Proč EUroposlanec za TOP09 banderovský neonacista a bývalý komunista a udavač StB Štětina hlasoval pro uvalení sankcí na Maďarsko, našeho spojence ve V4?


Nepřihlášený uživatel

#109767 Kalousek okradl náš stát o miliardy!!!

2017-05-20 13:07


Nepřihlášený uživatel

#109768 Re: Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!!

2017-05-20 13:54

#109764: - Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!! 

 Vždyť je pod tou zlodějinou MUS podepsán, je na tom něco složitého? 

Evropan

#109769 Re: Monokulturní ochuzení

2017-05-20 14:00

#109765: Monokulturní obochuzení -  

Uniformu policisty za vězeňský mundúr bude muset vyměnit strážce zákona z jižní Moravy. Do vězení ho ve středu na pět a půl roku za znásilnění vlastního syna poslal brněnský krajský soud. Policista po celou dobu vyšetřování tvrdil, že se ničeho nedopustil, proti rozsudku se také na místě odvolal. 

https://www.novinky.cz/krimi/

Škoda, že si nepřeložil i poslední odstavec článku o znásilnění v rakouském Tullnu, kde se syrský utečenec přidává ke kritice. Násilníky označuje za zvířata a přimlouvá se za tvrdý trest. Současně je mu líto, že v případě, kdy dojde ke kriminálnímu činu ze strany utečenců, čte v diskusích odsouzení všech uprchlíků. Co když takový čin provede rodilý Rakušan? Odsoudí z takového odporného chování všechny Rakušany?

Ale jinak samozřejmě snaha vyvolat protimuslimské nálady se ti má dařit tím, že přetiskveš nějaký článek o násilí v Německu nebo Rakousku, a situace v Čechách, kde dojde k 600 znásilnění ročně a "pomáhat a chránit" vyšetří sotva čtvrtinu z nich, je ti ukradená. Pro koho to děláš? A těch 25 Kč za překopírování článku ti stačí?


Nepřihlášený uživatel

#109770 Re: Kalousek okradl náš stát o miliardy!!!

2017-05-20 14:02

#109767: - Kalousek okradl náš stát o miliardy!!! 

 Text je velmi málo konkrétní a poněkud zamlžený. 

Např. tvrdí, že společnosti, které by mohly nově nárok na arbitráži mít vlastně arbitráž podkopávají, to se jeví jako absurdní tvrzení. 

Spíše tedy měla Slonková řešit, jak je možné, že se názor úřadu pro věci majetkové změnil po odchodu Kalouska na základě jakých dokumentů k takové změně došlo, neboť je jistě daleko problematičtější pro toho, kdo má potenciálně platit vést arbitráž proti více subjektům, neboť je zrejmé, že více subjektů znamená vždy větší pravděpdoobnost úspěchu těch co žalují a ne obráceně - tedy v případě arbitráže. 


Nepřihlášený uživatel

#109771 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!!

2017-05-20 14:06

 

#109768: - Re: Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!! 

 Lžeš!

Akorát sem dáváš nějaký evidentně zfalšovaný dokument. Nechceš snad tvrdit, že je to originál? Vždyť ten závěr je naprostý nesmysl, retarde. :-))))

Prodej proběhl na návrh ministra průmyslu Grégra a provedl ho ministr financí Špidla. Oba nevolitelná ČSSD.

 

Nebo snad můžeš identifikovat tuto osobu? Místopředseda vlády je zároveň její předseda? :-))) 

 

místopředseda vlády a
ministr financí Předseda vlády

Ing. Miloš Z e m a n

v z. PhDr. Vladimír Š p i d l a , v. r.

1. místopředseda vlády

 

 


Nepřihlášený uživatel

#109772 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!!

2017-05-20 14:09

#109771: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sobotka patří za mříže!!! 

 :-) ty jsi legrační, když ani neumíš přečíst usnesení vlády :-). 

Podstatné u zlodějiny MUS je i to, že o ní Miloš Zeman nestoudně v době volební kampaně lhal, tuto zlodějinu podespal Zeman rok potom, co byla ustavana oposmluvní zlodějská banda, kterou on nazývá jeho vládou. 

 


Nepřihlášený uživatel

#109773 Ivánek a jeho legrační výmluvy......

2017-05-20 14:14

Pane předsedo hospodářského výboru, v pondělí jste prohlásil, že nemáte zájem o ministerský post, protože byste to nezvládl, v úterý jste oznámil, že jste přijal nabídku. Co se změnilo za ten den, že jste změnil názor?

Otázka měla dvě části: jedna byla, zda jsem nabídku dostal a druhá byla, jestli kdybych ji dostal, zda bych ji přijal. Řekl jsem, že nabídky na ministerské posty odmítám, což jsem také dělal. To co se stalo mezi tím, bylo, že jsem nabídku dostal. To byla jedna významná změna.

Za druhé lidé chodí do ulic a mají pravdu, protože situace je neúnosná, nesmyslná. Je tady celá řada nesmyslných variant, jak to řešit, chod vlády, Sněmovny je prakticky paralyzován a každý vymýšlí, jak by tu kterou nesmyslnou variantu využil. Do toho se plete ještě pan prezident poměrně nešťastně, takže u mě převážil pocit odpovědnosti a také možná to, že jsem měl na přemýšlení málo času.

Tady se mi to jeví tak, že si Ivánek necha v ANO StB poradit :-)

"A pokud jde ještě o Kalouska, přišel za mnou, když byly volby a říká: vy jste ten, který umí podnikat, investovat, já jsem zase člověk, který umí zakládat poltické strany. S tím jsme se rozloučili."

Když tuhle Faltýnek vystoupil ve Sněmovně, měl to napsané slovo od slova, včetně ".....a teď mne zrovna napadlo".....a projev byl skutečně připravený opravdu velmi dobře manipulativně, to se musí nechat, že ANO StB má opravdu lhaní propracované do velkých detailů jako v klasické StB. 


Nepřihlášený uživatel

#109774 A co tedy udělali Bureš s Babišem s deficitem? To je opravdu Ivánek šílený?

2017-05-20 14:23

Neboli platí podle vás, že kdyby Babiš a Zeman skončili v politice, tak by bylo jedině dobře?

Nechtěl bych, aby Andrej Babiš skončil v politice. Přesto, že máme určité názorové rozdíly, tak je to člověk, který má tah na branku, má něco za sebou. Co udělal na financích, s deficitem je naprosto úžasné. Jsem rád, že mám takového předchůdce, na kterého budu navazovat. Je to jednoznačně vůdce s charismatem, který tady je. Kdyby opustil politiku, byla by to škoda. Pokud jde o našeho pana prezidenta, tak mu především přeji dobré zdraví a myslím, že by mu měl dát přednost.

Ivánek to obešel jako Schillerová Aktálně, novinky.... a bohužel plácá naprosto stejné bláboly. 


Nepřihlášený uživatel

#109775 Re: Kalousek okradl náš stát o miliardy!!!

2017-05-20 14:34

#109767: - Kalousek okradl náš stát o miliardy!!! 

 

Osobnost Ing. Miroslava Kalouska vykazuje rysy, které dle mnoha teoretických atributů vylučují, aby zastával vrcholové funkce v rámci politiky České republiky. Nikoliv snad proto, že mnoho lidí hovoří "o podezřeních", nýbrž proto, že on sám, na základě několika spekulací a podezření, sám a dobrovolně opustil dvě vysoké politické pozice - po případu s ex-premiérem Grossem rezignoval na post předsedy Rozpočtového výboru Parlamentu ČR. Po mediálních proklamacích jak velmi nenávidí komunisty se pokusil vytvořit v roce 2006 koalici ČSSD a KDU-ČSL za tiché podpory KSČM - na základě této skutečnosti byl nucen rezignovat na post předsedy KDU-ČSL.

Počet jeho známých, či méně známých kauz je natolik bohatý, že se s ním nikdo ze současných, ani tzv. polistopadových politiků nemůže rovnat. Snad by se dalo i domnívat, že je to všechno pouze mediální kampaň a snaha být viděn, slyšen a mít možnost poukázat na svůj všestranný intelekt, kterým nesporně vládne. Ale dovolil bych si k jeho intelektu ze své vlastní zkušenosti podotknout, že i tento intelekt má slabiny - je nutno konstatovat, že Ing. Kalousek nemá absolutně žádný kulturní rozhled a dle mnoha jeho slov, se o sobě dokonce vyjadřuje,( a to sám o sobě posměšným způsobem ), že je v kulturních otázkách analfabet. Zde bych si dovolil konstatovat, že politik KDU-ČSL by měl cítit povinnost být vzdělán v kulturních krajinách krásna a být vzorem právě filosofie křesťanství, která je historicky nositelem tradičních evropských hodnot. Toto by mu mělo být blízké a vládnout v tom filosoficko - politickými argumenty, co křesťanská filozofie přinesla za neocenitelné a nevyčíslitelné hodnoty celé Evropě a které právě jakožto člen KDU-ČSL ( natož ex-předseda ) by měl šířit jako politické kulturní evangelium. Domnívám se, že svým lidským naturelem by se pan Ing. Kalousek lépe hodil k ODS, jelikož tato strana má jako výchozí element pragmatismus, stojící na demokratických principech.

Jsem přesvědčen, že každý politik by se měl řídit i při různých způsobech získávání vlivu a moci kodexy, které fungují v rámci demokratického státu, který vyrůstá na kořenech filosofie křesťansko - demokratické společnosti a která má jako svou zásadní a výchozí premisu právní rovnost. Je zcela nepopiratelným faktem, že právě politik KDU-ČSL by měl tyto kořeny demokracie nejen ctít, ale hlavně je šířit napříč politickým spektrem. A nyní, položme si otázku - činil tak i ex-předseda KDU-ČSL Ing. Miroslav Kalousek? Samozřejmě, že mé odpovědi se nedočkáte, neb tot' si musí každý zodpovědět sám.

Ale tato stať, jak jsem již výše uvedl má čistě teoretický rozměr se sklonem ke spekulaci, domněnkám a teoriím. Jakožto ctitel filosofie politiky křesťansko - demokratické orientace musím tedy u pana ex-předsedy KDU-ČSL ctít presumpci neviny.

Je v případě politika Ing. Kalouska představitele KDU-ČSL otazníkem číslo jedna, proč jeho kauzy končí většinou dříve než začnou?

V osobnosti Ing. Kalouska můžeme spatřovat jakousi jistotu v jeho teritoriu, což je Česká republika. Jeho kauzy se tedy nedostávají mimo území této republiky k prošetřování, jelikož pokud jeho činnost je vedena směrem ven z tohoto státu, tak se nějak ztratí a víly z jižních Čech skryjí jeho tvář a najednou zmizí ze scény. Ale jelikož Ing. Kalousek ovládá i víly a čáry, ví vždy přesně jak provést věc obchodní - velice často se jedná o obchody vyznačující se zelenou barvou, ale nikoliv čtenáři, nejedná se o šumavské hvozdy, nýbrž o tanky, střely a helikoptéry. Obchod je vykonán za pomocí vil z jižních koutů naší země a jaké překvapení, vše je v pořádku umyté, čisté jako ruce v pěnité vodě řeky Otavy. Já si vůbec neumím představit, že takto romantická duše, může vykonat nějaký obchod, který by byl v rozporu s jakýmkoliv zákonem? Vy ano, milí čtenáři? Ale pokud si to umíte představit, tak dávejte pozor, aby jste od kněze nedostali na holou - cožpak křesťan může porušit jakýkoliv právní systém - a znovu Vám to opakuji - presumpce neviny. A je třeba ctít veřejnou osobu, jelikož u ní platí presumpce neviny dvojnásob. Ach Schopenhauere, cos mě to naučil - proč jsi povýšil spekulaci do stavu teoretismu a nikoliv faktismu. Ale děkuji Ti, i nyní dlouho po Tvé smrti mě snad mé teorie ochrání od zlého skřítka, který pomstí svého pána...

Zkusím trochu zvážnět a uvedu jeden fakt. Už v roce 1997 žádal předseda vládní Občanské demokratické aliance Michael Žantovský ( o jeho osobě a jeho minulosti se šířit nechci, jelikož jsem ji nestudoval, tudíž ji neznám ) po odvolání z funkce náměstka Ministerstva obrany Ing. Kalouska kvůli nejasnostem, provázejícím zakázku na štábní informační systém, zamýšlený prodej tanků T-72 do Alžírska a výměnu stíhacích letounů MiG 29 za polské vrtulníky. Vyšetřování těchto kauz a dalších stížností ale pochybení neprokázalo. Jenom miniotázka - kdopak nám to prokazoval - jaký darebák si mohl dovolit podezírat křesťanského politika z nekalých praktik. Takového křesťana může soudit jenom Boží soud - co my, nějací spekulanti, teoretici? Jak je možné, že ten pan Žantovský, aniž by měl důkazy, žádal odvolání z funkce Ing. Kalouska - vidíte jak je darebné nectít presumpci neviny a jen tak z Bůhdarma chtít někoho odvolat. Přitom za samé hlouposti - tanky v Alžírsku - co nám je do Alžírska, stíhačky - vždyť pořád nějaké létají nad hlavami a vrtulníků - no těch teprve je... Ale něco Vám chci říci důležitého a úplně vážně. Prosím modleme se za pana současného ministra financí Ing. Kalouska, kdyby nedej Bože nějaký Boží soud existoval, aby se neobjevil nějaký fanatický křesťan - třeba pravoslavný a neřekl a dost Kalousku - sice se nic neprokázalo, ale mě je to divné, já žádnou presumpci neviny neuznávám, to bys také mohl říci, žes desetkrát rozbil okno a že tys jej nerozbil, protože Tě nikdo neviděl - já Tě exkomunikuji! A dělej si politiku, kde chceš - třeba v jiné straně... Doufám, že jste pochopili milí čtenáři a hlavně i Vy můj milý pane ministře Ing. Miroslave Kalousku, že to byl žert, trapnost - jak mě tohle vůbec mohlo napadnout, zase ty moje teorie, spekulace - no vidíte - jak se můžu zmoci na něco jiného, když se pořád všechno kolem Vás vlastně ani nevyšetřuje a díky Vám se naše společnost učí ctít presumpci neviny. Moc Vám za to všichni děkujeme. Naše společnost to potřebuje. Nejen naše společnost, ale i kníže Schwarzenberg to potřebuje takhle ukázat - vždyť on se přetahuje s Vaším kolegou panem předsedou Čunkem jestli on, nebo já? Já navrhuji, že Vy jste odborník na presumpci neviny. Zajděte prosím pane ministře Ing. Kalousku za knížetem ( dej mu Bůh silné srdce - to myslím upřímně ) a řekněte jaká hanebná podezření byla proti Vám vedena v médiích a jak museli všechno ukončit - a to vše pro Vaše "krásné modré oči". A taky mu řekněte, že je moc hodný, že ve Vašem případě presumpci nevinny pochopil a že ho moc prosíte, aby to ctil i u Vašeho "bratra" předsedy Jiřího Čunka. Chudák - nic mu nebylo prokázáno a kníže ho žene lesem jako divou zvěř, no on snad zapomenul na svou monarchiálně - křesťanskou výchovu. Co to je za zpátečnické způsoby - to je skoro jak výzva k souboji. Předem Vám děkuji za Vaše vrcholně intelektuální doporučení...

Pane ministře - osobní otázka - máte smysl pro humor? Víte - mě by zajímalo, jaké emoce vlastně prožíváte. Stále, když Vás sleduji v médiích, tak mě moje nitro klade stále stejnou otázku. Copak nám to pan ministr financí zase chystá? To je ošklivé viďte - víte jak tím trpím - pořád se bojím, že byste mohl něco "vymyslet" a já, jelikož miluji Křesťanskou demokracii si přeji, abyste konal jenom dobro. A co říká Vašemu přemýšlení a Vaším vizím Vaše nitro - kamarádí se s Vámi, nebo spolu nemluvíte? Tedy proto se ptám, zda-li máte smysl pro humor. Ale, ale - pane ministře neptejte se tak hloupě, proč, že na Vás útočím těmito slovy. Tak dobře - prozradím Vám to. Celý tento odstavec už ani nebyla teorie, natož fakt, ale byl to žert, legrace, sranda - vždyť přeci ten Váš předvolební antikomunismus a pak spojení se s KSČM byla taky jenom sranda, či legrace! A představte si, že celá republika a představte si, že i celá KDU-ČSL to nepochopila, že to je Váš svérázný smysl pro humor. To jsou ale pitomci. Horoval jste a horoval, přednášel a pronášel - do médií i do oblak - jaká lůza komunistická, jak Vy s nima zatočíte - a pak jste tak učinil - zatočil jste se s nimi dokola, ale směrem doleva... No není to šílená legrace, být členem KDU-ČSL, konzervativní politickou Křesťanskou demokracií a točit se doleva - řval jsem smíchy jak jste vtipný - a to především proto, jelikož jste si dělal legraci sám ze sebe a víte proč? Protože konzervativní politická Křesťanská demokracie v Euro-americké zóně - u nás tento politický směr zastupuje KDU-ČSL - má jako jeden z hlavních bodů zásadní boj proti komunismu a socialismu. Inu - nevědomost je vždy veliká legrace zvláště u politika, který si dělá legraci na nesprávném místě, na místě, kde se to nehodí, ba co více - ta legrace mohla přijít tak draho, že kdyby někdo odvážný z Vaší strany řekl, tak pozor, pozor - to je porušení základních principů Křesťansko demokratické politiky - ven, tuhle legraci jste již přehnal. Ale víte co Vás zachránilo - křesťané odpouštějí a tak Vám odpustili a Vy můžete vše napravit spoluprací s ODS. Hurá! Točím se zas doprava!!!

 

Moc by mě zajímalo, jak je vůbec možné, že ministr financí ČR Ing. Kalousek již dávno neopustil své funkce a vzdal se politiky - to co za ním stojí, je skutečně z hlediska politického katastrofální, nebo je to jen teorie?

No - uvidíme, jak se vše vyvine, ale věřím v občanské iniciativy a protikorupční mechanismy, které jistě včas zasáhnou.

A tak obrátíme další list a třeba půjdeme k této záležitosti. Jmenování Ing. Kalouska do funkce stínového ministra průmyslu a obchodu čtyřkoalice v roce 2001 se například stalo důvodem rezignace Cyrila Svobody na funkci lídra čtyřkoalice a Hany Marvanové na místo ve čtyřkoaliční politické radě. Ing. Kalousek nakonec v dubnu 2001 rezignoval nejen na své členství ve stínové vládě, ale i na funkci místopředsedy strany a členství v politické radě čtyřkoalice. Dokonce podal na Svobodu žalobu na ochranu osobnosti. Nakonec se ale spokojil s omluvou. Bližší důvody rezignace jsou tajemstvím. Dodnes. Já si tak představuji, jak ta omluva vypadala...

Pokud mi čtenář tohoto povídání odpustí, tak bych nyní zmínil jeden fakt - zřejmě spekulativní - jenž je citován z veřejných internetových zdrojů: Ing. Kalousek investoval přes 3 miliony korun, aniž si půjčoval peníze v bance, tato investice byla určena na stavbu rodinného domu v jihočeské Bechyni a odkoupení třípokojového bytu v panelovém domě v Praze. Na otázku jak je to možné, kde vzal 3 miliony korun odpověděl těmito slovy: cituji - "Řešili jsme to půjčkami od příbuzenstva". Od roku 1990 je Ing. Kalousek závislý jen na příjmech ze státního rozpočtu a jeho žena pracuje jako asistentka na vysoké škole. Kromě bechyňského domku a bytu v paneláku, má Kalouskova rodina navíc k dispozici luxusní dvousetmetrový půdní byt na pražském Veleslavínu. Konec citace.

Veleslavín, Veleslavín - to je příhodné - já si myslím, že pan Ing. Kalousek tím dal najevo, že pořád moc slaví. A to je dobře, protože kdo slaví, ten se raduje a má dobré srdce...

V textu budu nadále pokračovat faktickými citacemi ( doufám tedy, pokud dostupné údaje nelžou a nechtějí slavícího Ing. Kalouska postavit do role truchlivého - to by se ale musel přestěhovat někam třeba do Truchlic, či Truchlova ) z veřejných internetových zdrojů: Ing. Miroslav Kalousek měl svého sponzora. Byl jím podnikatel Lubomír Kašák ( bohužel zesnulý - zastřelený ), majitel stavební firmy IDOS Praha, která profitovala na veřejných zakázkách v Příbrami. Spojovacím článkem mezi firmou a poslancem je Radka Kalousková, politikova žena a sestra násilně zesnulého Kašáka. Lubomír Kašák nejprve prostřednictvím sestry přispěl půl milionem korun na Kalouskovu předvolební kampaň v roce 1998 a o rok později za 6,5 milionu koupil výše zmíněný byt na Veleslavínu a ubytoval v něm Kalouskovy. K této věci uvedl Ing. Kalousek, že nájemní smlouva byla dohodnuta na 15.000,- Kč měsíčně. Bylo by jistě velice vhodné, kdyby tyto smlouvy ukázal pan Ing. Kalousek nyní zpětně, či je prokázal například v daňovém přiznání. Dále by bylo vhodné, kdyby tento příjem byl doložen v daňovém přiznání tragicky zesnulého pana Kašáka, bratra Kalouskovy ženy. Jen pro doplnění - za podobně velké byty v této lokalitě se v době užívání tohoto bytu, který byl v té době novostavbou platilo obvykle 45-50 tis. Kč. Konec citace.

Na druhé straně - v rodině se vše dělá pro rodinu, tedy výhodně, přeci bratr - navíc podnikatel nebude vydělávat na své sestře. Tento údaj uvádím jen pro doplnění, nikoliv jako něco závažného.

A nyní k tragicky zesnulému panu Kašákovi. Citace z veřejných internetových zdrojů: Kašákova firma IDOS získávala 80 % všech zakázek vypsaných příbramskou radnicí. Starosta Příbrami Josef Vacek z KDU-ČSL v tom žádný problém neviděl a vysvětlil, že firma byla prostě ve všem nejlepší,a tak vyhrávala. Konec citace.

Je neuvěřitelné, co všechno zhltla naše plenková demokracie a co vše se dalo obhájit i v rámci radnice a rady Příbrami. Je tedy zřejmé, že o zakázkách nerozhodoval pouze sám starosta Příbrami, ale jistě i radní a jistě i zastupitelé - samozřejmě čistě teoreticky... Máme si tedy myslet, že všichni mohou být podezřelí z korupce. Samozřejmě - vše jsou pouze teorie, dohady a domněnky - ale jsem také přesvědčen, že je povinností a ctí právního systému této země všechna podezření vyvrátit, jelikož pak i dohad, či čirá spekulace ulpí na bílém talárku kněze, který třebas křtil pana Ing. Kalouska - a já si přeji jako občan této země, aby byl ministr financí vzorem pro poctivé zacházení s financemi. A dle mých spekulací dělá pan ministr financí vše perfektně a to není spekulace, ale fakt... Jen si třeba vezměte ten nešťastný Úžín - tak zdevastovaná půda - a pan ministr financí Ing. Kalousek nelenil a hned tam zaslal 800 milionů. Takhle se to má dělat. Nikdy nešetřit tam, kde je to potřeba... Tedy teoreticky, to bylo asi potřeba, já jsem v Úžínu nebyl.

Opět citace z veřejných zdrojů: Zpět k firmě IDOS - opravdu vždy radnici nabídla nejlevnější projekt a ještě k tomu slíbila výhodný dvouprocentní úvěr, který od něj mohlo město čerpat přes Komerční banku. Později však IDOS cenu navyšoval a překonával tak konkurenční nabídky. Příbramským starostou byl člen KDU-ČSL a přítel Ing. Kalouska Josef Vacek. Ten přiznal, že IDOS přispíval i na jeho kampaň. Za dobu, kdy příbramskou radnici vede starosta Vacek, IDOS získal mnohamilionové zakázky, výstavbu bytů v bývalých kasárnách, zakázky v areálu Aquaparku, zakázku na recyklaci stavebních a demoličních materiálů, zakázku na odvoz a likvidaci nebezpečného odpadu. "Všechno bylo v souladu se zákonem." Bez výjimky popírá většinový vlastník IDOS Praha Lubomír Kašák jakékoli podezření, že mu jde Vacek tzv. na ruku. Konec citace.

On mu přeci nešel, ale po ruce, co tím je myšleno? Nevíte? Cožpak si lze představit, že třeba jen jediná firma byla lepší než IDOS Praha? Zkuste někdo říci že ano. A já požádám pana ministra financí Ing. Kalouska, aby Vám odborně vysvětlil, že v demokratické společnosti se obchodní ping - pong nehraje a že to, co se stalo, je buď náhoda a nebo skutečnost, že v době, kdy zakázky firma získala byla v rámci celosvětové konkurence nejlepší stavební firmou... A pan starosta Vacek je a byl skvělý a prozíravý člověk a vybral pro své občany to nejlepší. A to, že mu firma přispěla na kampaň - no to je přeci zase úplně jednoduché vysvětlení - Ti nejlepší napříč obory vždy spolupracují a pak mohou vznikat nepopiratelné křesťansko - demokratické hodnoty.

Spojení se stavební firmou IDOS Praha je prvním doloženým případem, odkud do pokladny Kalouskovy rodiny tečou peníze. K 500 tisícům korun, které Ing. Kalousek použil ve volební kampani, tehdejší i současný poslanec a současný ministr financí říká - citace: "Byly to peníze, které dostala moje žena od pana L. Kašáka, svého tragicky zesnulého bratra. Zaplatila za to daň. Byl to dar." Konec citace.

Zdůrazňuje, že to nebyl žádný příjem, který by jeho ženě mohl plynout díky jejímu pětiprocentnímu podílu ve firmě IDOS Praha. Na otázku, proč tedy Radka Kalousková už jedenáct let sedí ve společnosti, z které nic nemá, nic v ní nedělá, Ing. Kalousek ani L. Kašák nedokázali jednoznačně odpovědět.

Citace z veřejných internetových zdrojů: "Byla u založení a už to tak zůstalo. Není jí to k ničemu, nikdy z toho neměla ani korunu, ale mě tam nevadí," říkal L. Kašák. Konec citace.

Ale moji čtenáři, já jsem ještě neskončil - a bojím se bojím - pan Ing. Kalousek na mě bude naštvaný, jejej a vlastně těch lidí kolem pana ministra co na mě bude naštvaných. Kriste pane já plácám. To jsem ale paranoidní. Jak by mohli být naštvaní, když se nic neprokázalo a já jsem křesťan a ctím presumpci neviny. Vždyť já jim vlastně dělám úžasnou službu - já říkám a to konstatuji zcela jistě - já jsem teď posloužil dobré křesťanské věci - všem jsem ukázal jak presumpce neviny chrání nevinné, takové, jako je třeba pan ministr financí Ing. Kalousek. Na presumpci neviny jsou totiž teorie, spekulace, nebo podobné výmysly krátké. A to si zapiště za uši. A volte vždy jen pana Ing. Kalouska. Má krásné oči, je nejchytřejší a je nejpoctivější a umí to s penězi - no přeci proto je ministr financí - vy - pro vás, kteří jste trochu pomalejší v uvažování!

Uvedu citaci opět z veřejných internetových zdrojů: Koncem roku 1996 schválila Klausova vláda prodej komplexu kasárenských budov na pražském náměstí Republiky firmě EPF ( Euro-Property Fund ) za padesát milionů marek, tedy v tehdejším kurzu za zhruba devět set milionů korun. Smlouvu o prodeji podepsal v květnu 1997 za ministerstvo obrany tehdejší náměstek Ing. Kalousek s tím, že kasárna armáda vyklidí do konce roku. V případě průtahů se ministerstvo ve smlouvě zavázalo vyplatit firmě vysoké penále. Podle policie měla smlouva dvě zásadní vady. Ing. Kalousek se pro experty nepochopitelně a pro stát nevýhodně zavázal (kromě smlouvy i osobním dopisem), že za jakékoli problémy či škody spojené s prodejem přebírá odpovědnost ministerstvo obrany. Navíc ve smlouvě chyběla zmínka, že v kasárnách sídlí také Akademie věd a že ministerstvo nedokáže vědce včas vystěhovat. Společnost EPF ( Euro-Property Fund ), která v komplexu vybudovala obří nákupní středisko, složila zálohu tři miliony marek a v září 1997 se stala vlastníkem kasáren. Druhou splátku, jejíž výši ministerstvo i společnost tají, předala firma později a nějak se úplně neví kdy - toto je spekulace - s tím datem. Průtahům se splátkami se ale nelze příliš divit: Ing. Kalousek odešel z ministerstva obrany v lednu 1998, akademie se vystěhovala až za rok a půl poté a armáda budovu majitelům předala až v červnu 2000. Dva a půl roku zpoždění oproti termínu uvedenému ve smlouvě stálo ministerstvo na penále skoro osm set milionů korun.Konec citace.

To však nebyla jediná suma, která se měla na základě špatně vypracované smlouvy zaplatit. ( prý špatně, teorie, spekulace, jen se to všude takhle schválně píše, aby všichni uškodili panu ministru financí Ing. Kalouskovi, že smlouva byla špatně vypracovaná je má hloupá spekulace a přihlouplá teorie, víte proč? Protože pan ministr financí umí dělat jenom vynikající smlouvy, tak se opovažte někdo tento odstavec kritizovat a neberte do úst jméno Kalousek nadarmo, protože ten vše umí podstatně lépe než my a to, že spekuluji, je jen má přiblblá záliba ve spekulaci )

A jelikož jsem spekulativní teoretik, tak Vám ještě řeknu další domněnku. Opět citace z veřejných zdrojů na internetu: EPF koncem roku 1997 uzavřela smlouvu o podílu na proměně kasáren v obchodní centrum s lichtenštejnskou firmou REIT ( Real Estate Investment ). A kvůli nepředaným objektům společnost nedokázala tuto smlouvu dodržet. Lichtenštejnci podali na EPF žalobu u pařížské arbitráže a ta jim přiřkla náhradu ve výši bezmála půl miliardy korun. Konec citace.

No a teď považte - snad si nemůže nikdo myslet, že by za tohle mohl pan Ing. Kalousek - vždyť ten spravuje naše finance nyní na ministerstvu financí - vždyť je to nejlepší makroekonom vůbec, stejně jako svého času byla firma IDOS Praha nejlepší stavební firmou na světě, takže bacha - tady si uvědomte čistě spekulativně, že máme skutečně světového makroekonoma v Čechách!!!

Budu dále citovat veřejné zdroje: Společnost EPF samozřejmě o stejnou sumu zažalovala ministerstvo obrany a podle právníků to bylo dopředu jasné: dojde-li k soudu, bude ministerstvo platit. Konec citace.

No a já jsem někde na internetu četl toto, cituji:
Pak stačí jednoduché počty - ministerstvo by na pokutách a náhradách škod zaplatilo firmě EPF o čtyři stovky milionů více, než mělo dostat za prodej komplexu. Tedy opravdu dobrý obchod. Kdo způsobí tak vysokou škodu, může být potrestán až dvanácti lety vězení. Nicméně ministerstvo tvrdí, že mu žádná škoda způsobena nebyla. Loni v březnu si pak policie pozvala signatáře smlouvy Ing. Kalouska k vysvětlení, proč podepsal nevýhodnou smlouvu, a potom se nic nedělo. Detektivové čekali na výsledek jednání mezi ministerstvem a poškozenou firmou. Schůzka se konala v květnu a od té doby září spokojeností i lidé z EPF. "Dohodli jsme se," říká stručně na otázku po náhradách zástupkyně EPF Hana Dermotová - Všechno je v pořádku. Konec citátu.

Takže - nic se nestalo, vše v pořádku, komplex funguje a peníze jsou na svých místech, všichni jsou spokojeni a je to další důkaz, abyste všichni byli šťastni, jaký makroekonom sedí a velí financím ČR - já osobně jsem šťastný, protože konečně jsem poznal člověka, který vymyslí záležitosti, které by nesvedl Albert Einstein se Sigmundem Freudem dohromady. Ale tohle je spekulace - protože přeci jen - byl bych trochu neobjektivní - ač spekulativní teoretik, kdybych Vás na tomto příkladu chtěl přesvědčit, že Kalousek je lepší matematik než byl Einstein. Nebo ne? Co? Jak to vidíte?

A teď něco teoreticky spekulativního o zatvrzelosti: Cituji:
"Ano, dohodli jsme se. Ale podrobnosti neznám, do dvou dnů je zjistím a můžete se setkat i s člověkem, který nynější dohodu vypracoval. Konec citátu.

Citát pokračuje: Bohužel magistr Šijanovský má dovolenou a je jediný, kdo zná podrobnosti omluvil se dotyčný po dvou dnech. Konec citace.

A víte kdo to řekl - objasním tu spekulativní zatvrzelost - ministr obrany Tvrdík.

Poslanec a ministr financí Ing. Kalousek na otázku, jestli ví něco o dohodě a jaká je jeho role v transakci, odpovídá zarytým, cituji: "nic vám neřeknu".

Skutečně křesťanské způsoby. Představte si pane Ing. Kalousku, že přijdete třeba v Bechyni do kostela a zeptáte se kněze: Existuje Bůh pane faráři? A odpověď kněžího? "nic vám neřeknu". Z toho plyne jedno pane Kalousku - je to člověk na správném místě...

No není úžasný ten pan ministr - to mě fascinuje, já teď všem začnu říkat - "nic Vám neřeknu".


 

Blíží se předsednictví naší republiky v EU.

Varování teoretika Goslenského: hlavně ať nezačnou právě v této době padat kostlivci ze skříní.

Právě jistou nevýhodou předsednictví je - že ať už chceme, nebo nikoliv - Štrasburg i Řím jsou blíže....

pokračování citací z veřejných zdrojů: Respekt má k dispozici návrh dohody, podle něj měla firma EPF zaplatit druhou splátku, firma nezaplatila, protože v tu dobu jí ministerstvo obrany dlužilo více než EPF ministerstvu. Ministerstvo obrany vyčíslilo penále z "prodlení druhé splátky" na šedesát tři milionů korun. Firma EPF se zavázala, že ministerstvu promine osmisetmilionové penále za pozdně odevzdaný objekt a ze skoro půlmiliardové částky, kterou musí zaplatit firmě REIT, bude požadovat jako náhradu po ministerstvu jen šedesát tři milionů korun. Obě částky se vyruší a všechno bude jako na počátku v roce 1997. Zůstává ale jedna otázka. Jak je možné, že se obchodníci jen tak vzdávají více než miliardy korun? Euro-Property Fund je vlastněn zcela neznámou rakouskou firmou CS-Beteiligungen. Její jednatel Werner Ebm říká, že odpoví jen na mailové otázky. Kdo vlastně za firmou CS-B stojí a proč se majitelé vzdali tolika peněz? Zaplatí za pražská kasárna opravdu slíbených osm set milionů, nebo se cena v tajné dohodě změnila? "Myslím, že Česká republika dostala skvělou cenu. My chceme do projektu investovat prostřednictvím Evropské rozvojové banky a firmy Immofinanz AG pět miliard korun. Věříme, že náš projekt budou Pražané akceptovat. Konec citátu.

A teď Vám k tomu Respektu něco řeknu já - jsou pěkně nezodpovědní, ti pisálci v Respektu, vždyť je to knížecí tiskovina - tedy z části - z části vlastněna panem knížetem Schwarzenbergem a on teď sedí v jedné vládě s člověkem určitě srovnatelným s Einsteinem, ale pár let před tím se snaží takhle hnusně očernit svého kolegu na ministerstvu financí Ing. Kalouska. No pane kníže, to je morálka. Ale jen samozřejmě spekuluji, protože já na fakta nemám mozkové závity, jako třeba Vy pane kníže, nebo Vy pane Ing. Kalousku. Měli byste mi napsat dopis, že mě litujete, že neumím říct fakta a vysvětlit, že to je proto, že žádná fakta nejsou a že pan Ing. Kalousek je křišťálově čistý, stejně jako pan ex-premiér Gross, jemuž na křišťálovosti přistál rudě a růžově zabarvený nevěstinec. A jak to tehdy pana Ing. Kalouska pobouřilo v parlamentu - jaký plamenný projev. Tady bych zase pana Ing. Kalouska přirovnal snad jen k Cicerovi. No - a teď pane kníže máte výčitky svědomí a musíte si zchladit žáhu na současném předsedovi KDU-ČSL Čunkovi. Já bych se nerad dotkl Vašeho věku a Vaší bystrosti, ale skoro všichni zaregistrovali, že pánové Čunek a Kalousek se ve svých funkcích prostřídali. Tak jenom spekulace - zkuste zateoretizovat a řekněte si presumpce jako presumpce, předseda, jako předseda, homosexuál, jako heterosexuál - jeéééé - teď jsem ujel, vždyť Vy jste vlastně hlasoval proto, aby homosexuální páry mohly na radnici - no Vy jste pane kníže úplný lidumil - je vidět, že monarchiální výchova dokázala obsáhnout vše. Skutečně velice prozíravé. Mimochodem - že odbočím od pana symbolického Einsteina ( rozuměj Kalousek ) - co na Váš názor na homosexualitu říkali ve Vašem milovaném katolicky orientovaném Rakousku - chválil Vás pan farář, jaký jste skvělý demokrat?! Vidíte to, všichni, co to čtete - já pořád vypouštím nějaké teorie, spekulace a blbosti. Vždyť je to kruci kníže pán - přeci já plebejec nebudu kázat morálku - natož křesťansko - demokratickou!!!! Omlouvám se pane kníže - prostě spekulant teorií viděného vždy vidí teorii jako fakt, a spekulaci jako názor. Ale dohromady je to nesmyslná věta, že? Jeden fakt Vám, ale pane kníže řeknu - hlavně ať Vám nezhasne fajfka - to by byl průšvih, protože není nic horšího, když uprostřed lesa zhasne fajfka a sirka leží třeba na stole na Orlíku - říkám Vám jako lékař amatér - v žádném případě nezrychlit krok - uklidnit se a jen si představovat vůni tabáku a stoupající dým. Případně si zopakovat nějakou tu blbou knihu "Svět jako vůle a představa" - nebo jak se to jmenuje - napsal to nějaký Schop, nebo co Schopný filosof, ale už zase spekuluji - byl to Schopenhauer. Ale kruci pane kníže - nebyl to náhodou Nietzsche?...

Tak po troše odlehčení s knížetem a jeho dýmkou a jeho presumpcemi vraťme se k mé fixní ideji a tou je spekulační teorie o nefaktických možnostech, jež svou domněnkovou povahou jsou, byly a budou zastaveny!

Zase začnu citací někde z internetu ( jen uvedu, že autory těchto citací z internetu neuvádím proto, jelikož věci staví před zrcadlo pravdy a já chodím v bludišti, kde vše vypadá jinak - tedy - bezpečnost nadevše.) Citace: "Šel jsem po nich jako slepice po flusu, ale nakonec se ukázalo, že je vše v pořádku." Těmito mnoho let starými slovy komentoval tehdejší lidovecký náměstek ministra obrany Miroslav Kalousek počátky svých vztahů s Richardem Hávou a "jeho" zbrojařskou firmou Zenit. Původní údajní nepřátelé, jsou velcí přátelé - spojuje je víc než jen obchodně-úřední vztahy ve zbrojním byznysu. HN zjistily, že podnikatel Háva financoval luxusní nemovitost v Praze, v níž se později zabydlela rodina lidoveckého politika a která je nyní oficiálně napsána na Kalouskovu ženu. Mezi tímto odhalením a počátkem příběhu Kalousek - Háva vede dlouhá cesta. Podezřeními o propojení vlivného státního úředníka a později politika a podnikatelskými záměry jednoho z nejbohatších mužů v zemi je přehrazena hned na několika místech. Vyšetřování však dosud vždy vyznělo do ztracena. Konec citátu.

Můj komentář - prostě novinář je závistivý a chce najít něco i tam, kde ani smrt nebere. On se prostě pan Háva zachová tak šlechetně a dá byt paní Kalouskové a nějaký buranský novinář to spojuje jako korupční kauzu a hned říká - že to je rozpor zájmů, že to vlastně dal Kalouskovi. Ale to tedy novináříčku pěkně lžeš - protože to nedal panu Ing. Kalouskovi, ale ženě pana Kalouska a to je rozdíl.
 

Nevadí, začneme zase citátem, který lze volně přečíst na internetu, cituji: Miroslav Kalousek se přátelstvím s Richardem Hávou nikdy netajil. Tvrdil ale, že z něj pro Hávu - roky jednu z nejvlivnějších postav českého zbrojařského byznysu - neplynou žádné výhody. "Ano, pan Háva patří k mým dobrým známým. Obávám se ale, že pro jeho obchody bylo naše přátelství spíše na škodu." konec citátu, jenž byl řečen časopisu Týden.

Já Vám to musím vysvětlit - jasně, že to bylo na škodu, protože pan ministr financí létat vrtulníkem dle všeho neumí a pan Háva se bál, že jelikož jsou přátelé, tak v nich bude chtít pan ministr létat a že je všechny rozfláká. To je fakt! To snad uznáte všichni - tak nevím, proč zrovna tady je někdo podezírá. Lidi jsou prostě tupí - je přeci jasný, že když vím, že jsou někde vrtulníky a můj sen je letět vrtulníkem, tak je to pro oba nevýhodné - Pro pana Hávu v tom smyslu, že mu je zlikviduje a pana ministra, pokud létat neumí, tak by se mohl závažně zranit. Takže konečně se mě podařil jeden fakt.

Dost legrace a budeme pokračovat v citátech volně dostupných na internetu, cituji: Z archívu novin a časopisů nicméně vyplývá, že si Richard Háva a "jeho" firmy nemohou na dobu Kalouskova působení na obraně stěžovat - za pět let, co měl ekonomiku na Ministerstvu obrany na starost právě současný šéf lidovců, Hávovy společnosti získaly hned několik velkých zakázek. Nad některými z nich později Kalouskovi političtí rivalové a nástupci na ministerstvu rozprostřeli pochyby, případy začala vyšetřovat i policie. Například jeden z prvních obchodů armády a Hávovy firmy Zenit, výměnnou transakci, při které česká armáda směnila deset superstíhaček MIG-29 za polské vrtulníky Sokol. Společnost Zenit ( pan Háva ) tento barterový obchod s Polskem zprostředkovala. Tehdejší a nikdy nedementované odhady médií hovořily o tom, že Zenit za své angažmá inkasoval provizi přes 50 miliónů korun. Až po letech - během povodní v roce 1997 - politici oznámili, že transakce byla nevýhodná. Vrtulníky nebyly vybaveny navigačním systémem a nemohly se podílet na záchranných pracích při povodních. Ten obchod se jeví jako velmi nevýhodný, prohlásil v září 1997 tehdejší poslanec ČSSD Jaroslav Bašta. Háva i Kalousek tehdejší pochyby odmítli. Konec citace.

Doslova je na intrenetu tato citace: "V žádném případě nám nepomohla známost s Kalouskem," prohlásil Háva. Konec citace.

Z toho plyne, že pan Háva je neobyčejně inteligentní člověk, jelikož každému dojde, že správný vrtulník má létat ve dne a ne v noci - budit klidně spící občany a to je přeci chválihodné?! Nebo mě zase máte za spekulanta a teoretika? A k čemu navigační systém ve dne, když svítí slunce a kompas mám na ruce. Prostě úplné nesmysly a záměrné napadání lidí, kteří makají na ekonomice této země.

No a teď Vám názorně předvedu situaci, kdy je euroskepticismus na místě. Zde budu citovat pana Tvrdíka, zdroje knížecího Respektu a vyšetřovatele Martina Hádka, cituji opět vše snadno dostupné na internetu: Těsná spolupráce armády s Hávou skončila po Kalouskově odchodu z ministerstva. Nový ministr Jaroslav Tvrdík tehdy podle Respektu zjistil, že Hávova firma prodala armádě za 80 miliónů korun nepoužitelné rakety a slíbil, že s ní přestane obchodovat. Transakci s raketami vyšetřovala policie a stejně jako ve všech ostatních kauzách, kde figurovalo jméno náměstka ministra obrany Ing. Kalouska, případ skončil zastavením. Konec citace.

Vyšetřovatel Martin Hádek prý Respektu sdělil toto, cituji: "Sice byl spáchán trestný čin, ale ne na území České republiky, takže se věc odkládá",konec citace.

A jelikož chci kromě mých spekulací, dohadů, vodníků v rybnících jižních Čech a víl, které rády skryjí tvář současného ministra financí ve svých šatech utkaných z mlhy, kdy ani při puštění silných světel proti mlze nevidíte "krásné modré oči Kalouskovi", nezbývá mi nic jiného, než znovu použít citaci, která jest rovněž běžně dostupná na internetu. Chápejte - literární spekulatér, profesionální domněnkář milující poměnky ( no proč asi milý čtenáři - je to pro symbol modrých očí Kalouskových ) a teoretik, který splétá teorie vždy pouze z mechu a kapradí nemůže říci svůj názor, neboť vždy upřednostní fakt - který se na internetu vyskytuje jako veřejná informace - a právě ten pravý literární spekulatér je tak domýšlivý, že si myslí, že když něco odcituje, stává se to faktem. No nejsem já blázen pane ministře Ing. Kalousku? Tedy cituji internetový zdroj: Unijní zpráva - otazníků kolem tandemu Kalousek-Háva si později, v době, kdy se Česko připravovalo na členství, začali všímat i zástupci Evropské unie v Praze. Týdeník Euro citoval z interní zprávy pražské pobočky komise, která upozorňovala, že v té době už vlivný šéf poslaneckého rozpočtového výboru Ing. Kalousek dosud pozadí některých transakcí na ministerstvu obrany dostatečně nevysvětlil. Firma Zenit Richarda Hávy později dostávala až čtyři procenta ze všech ministerských objednávek. Všechny kontrakty byly podepsány Ing. Kalouskem a provize Zenitu byly značně vysoké, stojí podle Eura v unijní zprávě. Konec citátu.

Nevím co tato zpráva Evropské komise myslí pojmem pozadí - no pozadí, jsou přeci hýždě - a já neznám člověka, který by je chtěl dostatečně rozkrýt - snad jen v nějakých intimních přiležitostech a s intimními přáteli - všimněte si jak je ten unijní útok podlý - chtěl by vidět pozadí pana ministra financí Ing. Kalouska. A to, že nevysvětlil transakce v otázkách svých hýždí ( pozadí ) - no tak se nezlobte, ale to už ta komise přehnala. Tady zase vidíte, jak je pan Ing. Kalousek čistý - prostě ani skvrnka podezření a oni útočí na tak intimní partie, jako je právě ministrovo pozadí. Vidíte jak je ten euroskepticismus pana Klause na místě?

Dál bych pokračoval třebas tím, že bych nazval pokračování části mých spekulativních a nefaktických úvah - Vstříc k lihu, zamířit a k němu! Musím Vám říci, že s lihem je to v případě Ing. Kalouska na výbornou. S ním to umí - co on všechno umí namixovat a vypít a s jakou chutí. Jak jeho chůze vždy vykazuje perfektní znaky tzv. lihovarníkova kroku. Nu - radost pohledět. To je sympatické. Tím dává jasně najevo, že není tvořen pouze z lihu, ale co hlavně - je člověkem z lidu!

Ale dost legrace a opět půjdeme k citátům, které jsou faktické vždy a to i v případě, jedná-li se v tomto faktickém citátu o spekulaci, jelikož citát sám o sobě vždy ve filosoficko - psychologické rovině vykazuje silnou přítomnost faktu, jelikož citát cituje vyřčené, tudíž v té chvíli faktické. Cituji internetový zdroj: Kalouskův vztah s podnikatelem Richardem Hávou přetrval i po jeho odchodu z ministerstva obrany. Kromě přátelství jejich jména dál svádí dohromady i obchodní transakce závislé na politických rozhodnutích. Jména Háva a Kalousek se objevila například v souvislosti s debatou o výrobě biolihu. V dnes již neexistujícím Omnipolu, kde byl Richard Háva šéfem dozorčí rady, usilovali o to, aby se mohli zapojit do výstavby lihovarů. Týdeník Euro napsal, že v podpoře výroby bioetanolu se osobně dlouhodobě angažuje Ing. Miroslav Kalousek. Skutečnost, že vše podstatné se dnes odehrává v režii jeho stranického kolegy Ambrozka, nahrává dalším spekulacím. Konec citace.

Takže nejen já, ale i týdeník Euro je vlastně literární spekulant....

Citace z dostupných veřejných zdrojů pokračuje:
I na toto poslední podezření Ing. Miroslav Kalousek reaguje větou, kterou pro komentář o svém vztahu oba muži používají už roky: Doslova řekl: "Nic takového za tím není. KDU-ČSL dlouhodobě podporuje programy na podporu nepotravinářské produkce. Kdo se snaží vymyslet účelové konstrukce, vymyslí je vždycky." Konec citace.

Do všech těchto spekulací a teorií vložím pro změnu jednu otázku, Vám milí čtenáři a týká se pana Ing. Kalouska ( mokroekonoma einsteinovského typu ) Ing. Miroslav Kalousek kariéru odstartoval na ministerstvu obrany, kde byl v letech 1993 - 1997 náměstkem pro ekonomiku. Kvůli veřejným zakázkám v armádě čelil kritice politiků. Byl předsedou rozpočtového výboru Parlamentu ČR a nyní je ministrem financí ČR. Čelil doslova desítkám podezření, spekulací i mediálním obviněním - porušení zákona mu nikdo dodnes neprokázal.

Tak - občané a tohle je návod pro Vás - pamatujete - to je zase můj citát, jež jsem vyvodil z této stati. ..." může se všechno, ale nesmí se na to přijít..." A to není žádná spekulace, to je fakt - ovšem pozor pane ministře Ing Kalousku - je to pouze teoretický fakt...

 

..."to co se zdá být již zapomenuto vždy vychází z hlubin pouze v případě, že Bůh na to nezapomenul - zatím nemá důvod odpustit... "( Spinosa )

Kdo přijde do dnešní politiky a začne dělat pořádek, najde se někdo, nebo strach obkružuje i inteligentní a odvážné lidi?

JE OHROMNÁ LEGRACE JAK VŠICHNI DĚLAJÍ, ŽE SE JICH TO NETÝKÁ, VLÁDA I ZÁKONODÁRCI..... ( Karl Raimund Popper )

Myslíte, že tyto dva citáty se hodí i pro naši politiku?

Uprostřed tohoto textu se zamyslete - není těch kauz, spekulací, teorií, domněnek, nařčení už nějak moc. Co myslíte dalo by se říci, že tato formulace by mohla z matematicko-psychologického hlediska platit a ptám se Vás občané a ptám se i Vás vrchní makroekonome ČR. Představte si tuto rovnici a samozřejmě zcela hypoteticky, protože spočítat se to nedá, jenom to dělá nepořádek a vykazuje ošklivé barvy - proč sem tahám barvy - tady mě napovídá jeden skřítek a říká: cituji:...je to přeci "černoprdelník" ( nene, tos přehnal skřítku, to tě musím opravit, když tak černopozadník - to je slušné - promiňte za vulgaritu pane ministře Ing. Kalousku mého malého skřítka ), tak je kolem něho samá černá barva.Konec citace. No promiň skřítku, ale k těmto spekulacím se já tedy nepřidám a vypadni ty potvoro, ty si vůbec nevážíš ministra financí Ing. Miroslava Kalouska, člověka, kterého skryjí i víly z jižních Čech, jak má světlé andělské roucho vždy při sobě... Ale pane ministře, snad byste se neurazil, to je jenom legrace.

A opět nastává čas citací. Tentokrát můžeme uvést třeba i zdroj. Je jím Respekt. Respekt respektovaného pana ministerského knížete pana Karla Schwarzenberga, který tak stojí ve sporu s panem Jiřím Čunkem a vůbec se neptá na jiného člověka - a to by měl, protože z čistě anatomické podstaty člověka je pan Ing. Kalousek o několik centimetrů vyšší... Tedy k citaci:Zbrojaři spolkli zbrojaře, BAE Systems drží nitky dál, celkem nenápadně a takřka bez povšimnutí den před jedním Štědrým večerem odhlasovala valná hromada největšího tuzemského obchodníka se zbraněmi Omnipol svůj zánik. Nástupcem se stal jeho dosavadní většinový akcionář Omnyx. Na první pohled žádná zvláštní věc: podobných fúzí v Česku probíhají každý rok desítky. Pohled pod slupku obou firem ale prozrazuje rozdíl. Z jejich obchodů se dá vyčíst, že zánik firmy má skrýt řadu transakcí, při nichž daňoví poplatníci i zbylí akcionáři Omnipolu přišli o téměř miliardu korun. Konec citace.

Můj komentář? Vy z toho Respektu jste podlí a hnusní, protože neuznáváte Vánoce. A na Vánoce se dávají přeci dárky a Vy to tady melete jako nějakou kauzu. A sami vidíte, že se jedná o Omnipol a nikoliv o ctihodně věřícího současného ministra financí Ing. Kalouska. Takže - příště si rozmyslete co napíšete... Vánoce jsou Vánoce a to má být svaté pro každého - i pro investigativce a nebo, že by investigativec nikdy nespal? Ani o vánocích? Ty spekulace rostou a rostou.
 

Citace z veřejně dostupných internetových textů, ale v této citaci Vás prosím o trpělivost, jelikož je delší a nechci do ni zasahovat opět mou již starou dobrou spekulativní literární metodou, která nic nevyvrací, ale pozor - ani nepotvrzuje- a v tom je spekulace vynikající. Taky se ptáte, kde ta fakta jsou? Nu - ale k té delší citaci z veřejného internetového zdroje:V případu nejde jen o zánik nějaké soukromé firmy. Omnipol se zásadně podílí na desítkách státních zakázek a je českým zástupcem řady zahraničních zbrojních firem, dodávajících vojenský materiál pro armádu. Většinu obchodů, které pro ni v Česku dojednal Ing. Kalousek, provází podezření o korupci. Jen namátkou - modernizace tanků, výměny českých stíhaček za polské vrtulníky, nákup stíhaček gripen. Omnipol si jako českého zástupce najala také jedna z největších zbrojních firem světa, britská BAE Systems. Tuzemských kontaktů Omnipolu, dnes Omnyxu, si Britové váží natolik, že investovali čtvrt miliardy korun, aby jej zachránili před krachem. Ale začněme popořádku. Celá porevoluční historie někdejšího monopolního vývozce zbraní z totalitního Československa je provázena finančními a účetními triky a úzkým provázáním s představiteli politické moci. Obojí drželo Omnipol nad vodou. Způsob, jak Omnyx k Omnipolu přišel, je klasickou ukázkou metod české privatizace poloviny devadesátých let. Většinový balík Omnipolu nejprve v roce 1993 koupil jiný exkomunistický mastodont - Chemapol, šéfovaný bývalým agentem StB a po listopadu obletovaným přítelem nejvýše postavených politiků Václavem Junkem. Miliardu korun na nákup si Chemapol půjčil od Investiční a poštovní banky, z úvěru však vrátil jen dvě stě milionů. Zbytek dluhu převedl účetní fintou na samotný Omnipol a ten, zadlužený, postoupil v roce 1997 své tehdejší dceřiné firmě Omnyx. Je nutné dodat, že ve statutárních orgánech Omnyxu i Omnipolu byli prakticky titíž lidé. Richard Háva, Jozef Piga, Michal Hon, Ivan Hejl. Omnipol nikdy úvěr poskytnutý IPB nesplatil. Neplatičská firma přesto s klidem v roce 1998 poskytla svému hlavnímu akcionáři Omnyxu velkorysou půjčku 600 milionů korun. Půjčka se uskutečnila přesto, že transfer dostal Omnipol do finančních potíží, které se řešily další firemní půjčkou 300 milionů korun, tentokrát od Union banky. Omnyx pak půjčku Omnipolu vracel opět klasicky: nikoli v penězích, ale účetními triky a podivnými poradenskými službami. Například za rady, jak vymoci pohledávky, které má Omnipol z dob komunismu v Iráku či Nigérii, si Omnyx podle přílohy účetní závěrky - tedy veřejně dostupných dokumentů - umazal ze svého dluhu předloni 25 milionů korun (ani jednu z pohledávek ale Omnipol nevymohl). Dalších třináct milionů získal ve stejném roce za "konzultaci", jak získat vysokou půjčku u zahraničních bank (půjčku Omnipol podle dokumentů nikdy nedostal). Omnyx také tuneloval Omnipol vzájemnými obchody: například v prosinci 2001 prodal Omnipolu 40 tisíc akcií Poličských strojíren po 835 korunách za kus a vydělal na tom 30 milionů, protože na burze se v té době prodávaly za necelou desetinu. Velké finále nastalo den před Štědrým večerem: Omnyx svolal valnou hromadu Omnipolu a oznámil přítomným, že společnost ruší a přebírá její veškerý majetek. To neznamená nic jiného, než že Omnyx nebude nucen splatit dceřiné firmě dluh, z jehož původních 600 milionů zůstala přes všechny triky ještě zhruba půlmiliarda. Jen se musí vypořádat s ostatními akcionáři, kterých v Omnipolu bylo zhruba deset procent, a zaplatit jim jejich podíl na majetku společnosti. Ale Omnyx i zde použil trik, aby nemusel platit příliš: přestože podle účetní uzávěrky připadá na jednu akcii Omnipolu majetek za téměř 1200 korun, Omnyx nabídl akcionářům necelou třetinu. Takhle ji totiž šéfům Omnyxu ohodnotil jimi objednaný znalec. Drobní akcionáři už podali na ocenění akcií i průběh valné hromady žalobu. Konec citace

Spekulativní otázka, bohapustá teorie z mých úst vyražena do tohoto textu. Jak má občan brát tyto informace. Jsou to fakta, bludy, snaha někoho diskreditovat. Snaha něco ukázat a skrýt jiné, třeba závažnější. Ale fuj!!! Teď jsem moc zvážněl. Úplně jsem opomenul, že bylo před Štědrým dnem. A to se všichni chováme jinak, chceme obdarovat, chceme odpouštět a odpuštění a zároveň krásný dar může být i odpuštění dluhu. Takže časopise Respekte - co si to dovolujete takto opovrhovat Vánocemi. Co jste dosáhli, jen jste něco napsali a nic z toho. Tady sami vidíte, že jelikož pan Ing. Kalousek je křesťanský politik, musel by nutně o Vánocích zasáhnout a říci, tak toto jsou dary pekelné, nikoliv Boží, můj drahý Richarde Hávo, příteli, který máš ze mě jenom a jenom problémy. To proč tak pan Ing. Kalousek neučinil, nevím. Jsem totiž pouze teoretik, spekulant a vytahuji staré a špatně vyprané prádlo. A teď podle kodexu katolického - styď se Jane Goslenský, takhle soudit druhé, vždyť bys pak Božím soudem mohl být souzen též.

Ale co mě nejde do mé spekulantistické hlavy je to, že Respekt, který je pouze protažením jména Schwarzenberg - měl by se totiž jmenovat Respektus Schwarzenbergus - a pan Schwarzenberg se zajímá o Jiřího Čunka a říká - buď já, nebo on. Ale proč se nezajímá o svého současného kolegu Ing. Kalouska, ministra financí - tady resolutně a tvrdě hájí presumpci neviny - vždyť tyto stránky říkají jen spekulace, fakta chybí. Takže prostě - pane ministře Scwarzenbergu - nějak té Vaší hlavě přestávám rozumět - Váš Respekt jde tvrdě po Vašem kolegovi a Vy si spolu podáváte ruce a kamery Vás zachycují, jak si povídáte a neříkáte Vaše oblíbené - já, nebo on. Proč?

Ale - my jsme ale všichni tupci - i já, i vy čtenáři, vždyť to je jasné!!! Přeci všichni víme, jak pan ministr Schwarzenberg miluje fajfky. A pan ministr Ing. Kalousek je makroeinstein, tak prostě zašel k Bakerům a koupil krásné fajfky. A to jak pan Schwarzenberg uviděl, tak si musel říci - no to musí být hodný člověk, takové krásné dýmky mi koupil. A já jsem ve své tiskovině tak moc jej haněl.

Tedy rada - pane Jiří Čunku - kupte alespoň pět krásných fajfek, předejte je panu Schwarzenbergovi a řekněte - já, nebo fajfky? A odpověď je jasná. No přeci fajfky!!!

Vidíte to. A zase ty moje spekulace, domněnky a nefakta. Co když je to tak, že po operaci srdce, nebude smět pan ministr Schwarzenberg kouřit fajfku. No - a jsme tam, kde jsme byli - zase - já, nebo on - ovšem - pokud se bude moci ministr zahraničí ze zdravotních důvodů vrátit do úřadu. To je mi zarputilost pane ministře zahraničí - jen aby Vás ta touha vyhrát neskolila. Nebyl byste první, ani poslední...

Vsuvka: V době, kdy byl předsedou KDU-ČSL Ing. Kalousek, rozhodl se využít svůj ohromně potenciální morální kredit, jelikož je chudák obětí samých spekulací a řekl si - ten Gross, to se mi nelíbí, teď ukážu lidem, jak se dělá demokracie v praxi. Ale pochopit se to dá - Pan Gross se kamarádí s paní Barkovou, která je odbornice na profesionální nevěstince a to přeci křesťanský politik, jenž je bez "špetky podezření" musí vyřešit - a světe div se, on ho skutečně sundal, položil na misku vah Grosse a sebe a vzhledem k tomu, že je větší a těžší, tak se samozřejmě zcela demokraticky ukázalo, že měl pravdu. ( Jen pro upřesnění - není to žádná ochrana Grosse ). Ale vzpomeňme na jednu věc s touto kauzou - začala ji jemná politička paní Němcová, místopředsedkyně ODS. Jsem přesvědčen, že díky svému kreditu na to měla určitě tzv. mandát. Ale pan Ing. Kalousek se do toho pustil tak vehementně, že veškerou pozornost strhl na sebe. A mohlo by to pro Vás milí čtenáři vypadat tak, že chtěl získat mediální slávu.

Cítím, že je čas vrátit se k citacím, veřejně dostupných na internetu:
V roce 1994 uzavřel Kalousek smlouvu s firmou Anex-Cirus Jiřího Andrlíka na dodávku 2310 kusů padáků pro českou armádu. Jak se později během soudního řízení zjistilo, firma nebyla v době uzavření smlouvy ještě ani zapsána v obchodním rejstříku. Zkrátka to nestihla, zakázka byla přidělena bleskově. S padáky neměla Anex-Cirus samozřejmě žádné zkušenosti, její padáky byly nekvalitní a při pokusných seskocích zahynuli nevinní vojáci. Na veřejnost proniklo jediné jméno - Roman Prinich, a to jen díky tomu, že se jeho rodina razantně a soudně domáhala odškodnění a potrestání viníků. Na rukách pana Kalouska, bývalého ředitele odboru nákupu materiálu ministerstva plukovníka Josefa Fabiána a člena ministerské komise, která vybírala dodavatele padáků, plukovníka Rudolfa Zapletala (mimochodem, oba později pracovali právě pro firmu Anex-Cirus), ulpěla krev. Když se informace o kvalitě padáků od firmy Anex-Cirus dostaly na veřejnost, podala firma na ministerstvo obrany trestní oznámení a začala se soudit o úhradu stovek milionů korun. Smlouva byla však uzavřena velmi dobře. Konečná cena nebyla přesně stanovena a ministerstvo se jí později v letech 1998 - 1999 snažilo několikrát neúspěšně vypovědět. Soud však vzhledem ke znění smlouvy nařídil odebrat ministerstvu další nefunkční padáky za 114 milionů korun. Celkově zaplatil stát za smrtelně nebezpečné padáky řádově stovky milionů korun. Přesné číslo ministerstvo tají. Konec citace.

Pro přesnost chci dodat - citace se nerovná faktu, citace je pouze sdělením faktu, jenž byl veřejně publikován a samozřejmě ve svobodné zemi se může pan Ing. Kalousek ke všemu vyjádřit a faktickou citaci vyvrátit jako spekulaci. Pokud je tomu tak, že je pan Ing. Kalousek zcela nevinen, jsem přesvědčen, že jako člen vlády a slušný člověk nenechá tento můj text být, aby se očistil od mých pustých spekulací, teorií, domněnek a faktických veřejných citátů. Pokud tak neučiní a nechá to tzv. být s tím, že pan Goslenský je zřejmě chorý muž a lituje ho, tak si čtenář jistě konečně udělá obraz o tom, kde je hranice spekulantismu a faktu. Otázkou ale zůstává jedno - nemá náhodou ten Goslenský někoho, kdo má fanatický zájem na tom, aby se spravedlnost vyjevila ve své podobě - co když je ten někdo tady, nebo ve Štrasburgu, nebo nedej Bože v Římě. Kdopak nám vyvrátí, že toto je spekulace, nebo fakt, kdopak. To už nebude ani "makroeinstein", protože a sice - neví to. A pokud to co jsem zde napsal není teorie, ale fakt?.....

Vrátím se k citaci navazující na problematiku Anex - Cirus, cituji veřejný zdroj:V roce 1994 uzavřel Ing. Kalousek smlouvu s firmou Anex-Cirus Jiřího Andrlíka na dodávku 2310 kusů padáků pro českou armádu. Jak se později během soudního řízení zjistilo, firma nebyla v době uzavření smlouvy ještě ani zapsána v obchodním rejstříku. Zkrátka to nestihla, zakázka byla přidělena bleskově. S padáky neměla Anex-Cirus samozřejmě žádné zkušenosti, její padáky byly nekvalitní a při pokusných seskocích zahynuli nevinní vojáci. Konec citace.

Já k tomu říkám toto: jelikož pan Ing. Kalousek není jen makroekonom s hlavou Einsteina, on je snad i vizionář - když uzavřel smlouvu o obchodu s firmou, která neexistovala - to si musel být velice jistý její kvalitou, viďte? Jenže - oni pana Ing. Kalouska podvedli, celý ten "cirkus", oni mu prodali padáky špatné. Co s tím - dovolím si spekulovat, že tehdy musel pan Ing. Kalousek proplakat své krásné modré oči a víly z jižních Čech jej musely utěšit. Ani nechci vědět ke kolika zpovědím musel jít, co vše musel prožít. Je mi to líto. Myslíte, že nyní spekuluji? Nevím, asi ano. Ale pane ministře financí Ing. Miroslave Kalousku jste zde v silném rozporu - makroekonem typu Einsteina a uzavře smlouvu na něco tak závažného jako je padák s firmou, která neexistuje. Takovou idiocii bych mohl udělat jen já - protože já nesporně idiot jsem, protože místo, abych kladl fakta, tak se ubírám k ubohým spekulacím, teoriím, domněnkám a odvolávám se na veřejné texty - a to z toho důvodu, protože se "bojím", abych na nějaký fakt nepřišel. To byste mě asi dal, viďte... Tedy nikoliv Vy, ale třeba někdo jiný?

Problém je jediný - co když právě toto není spekulace. Co pak? Věřte, že vyznáním hluboce křesťansko demokratický občan této země si nepřeje Váš pád. Naopak, přeji si Vaše očištění - jelikož věřím, že právě demokracie vyrůstající a uctívající principy křesťanské politické filosofie může občanům této země ukázat politickou stranu KDU-ČSL v jiném světle. A je mi strašně líto, že díky všem těmto spekulacím v souvislosti s Vámi, které jsou známy již mnoho a mnoho let má KDU-ČSL pověst strany, která jí škodí v každých volbách. Myslím, že pokud tuto stranu skutečně milujete a spojil jste s ní svůj život, tak se hrdinně očistíte od všech spekulací trvajících roky a nebo ze strany hrdinně odejdete. Vždyť by Vás jistě například modrý pták, vzhledem k Vaším modrým očím musel přijmout jako bratra, viďte? A já bych Vám to přál.


 

A nyní obraťme list a řekněme si něco o exkomunikaci. To víte křesťanská strana, velké zakázky, podezření, mediální kauzy, atd... - křesťanský politik...
 

Exkomunikace je společně s interdiktem nejtěžším trestem, jaký katolická církev zná. Každý politik v rámci spektra Křesťansko demokratických stran musí počítat s tím, že když se stane něco, co se nemá stát, může se z čista jasna zjevit tzv. "soudní inkvizitor" a to jsou hoši, to Vám řeknu.

Exkomunikovanému se zakazuje: udělovat svátosti a svátostiny, přijímat svátosti, přisluhovat při mši či jakémkoliv jiném bohoslužebném úkolu, zastávat jakýkoliv církevní úřad, službu, úkol, nebo konat úkony z moci úřední.

Rozlišuje se exkomunikace vyhlašovaná představeným a exkomunikace nastupující bez rozhodnutí představeného (tzv. automatická exkomunikace). Zatímco první forma exkomunikace se vyskytuje v případech, kde je exkomunikace jen jedním z možných trestů a vzniká teprve poté, co je uložena, druhá forma nabývá platnosti okamžitě s vykonáním daného skutku, bez ohledu na to, zda vejde ve známost, nebo zůstane zatajen.

V TOMTO KONTEXTU LZE NUTNĚ PŘIPOMENOUT, ŽE ING. KALOUSEK JE ČLENEM STRANY, PRO NÍŽ JE KŘESŤANSTVÍ VRCHNÍ ETICKÝ A MORÁLNÍ ELEMENT, TUDÍŽ JEST ZDE VLASTNĚ NEPŘÍMO PŘÍTOMNO ONO TZV. ..."Neber Božího jména nadarmo..."

A nyní má otázka nesměřuje k Vám občané, ale má otázka, samozřejmě čistě spekulativní a nesoucí parametry teologické nedovzdělanosti, směřuje ke křesťanskému kléru: je smrt i když třeba nezaviněná úmyslně, či z nevědomosti smrtelný, či velmi vážný hřích? Myslím, že křesťanství o smrtelném hříchu pojednává dosti široce - tedy velevážení kněží, excelence, Vaše eminence - ať už jste hodnostáři kléru katolického, či jste pravoslavní, evangelíci - podáte návrh na exkomunikaci, nebo to necháte ležet, jako spekulaci s tím, že pan Ing. Kalousek neměl ponětí, že by snad s těmito padáky našel na matičce zemi smrt nevinný voják Prinich? Možná neměl , ale stalo se.


Vrátím se od zamyšlení zpět k citacím, které se objevují na internetu a jsou podstatné, abychom mohli pokračovat v teoriích a spekulacích. Tedy cituji veřejný zdroj: Samostatný článek by zasloužila kapitola "modernizace tanku T-72", která spolkla celkem neuvěřitelných 19 miliard korun! Smlouva s italskou (s izraelským kapitálem) firmou Oficcine Galileo a izraelskou firmou Nimda byla uzavřena v roce 1995 na megalomanských 353 kusy tanků. Smlouvy byly opět uzavřeny velmi chytře, termíny se beztrestně prodlužovaly, náklady zvyšovaly a stát jen bezmocně přihlížel. Nakonec bylo v roce 2001 rozhodnuto o modernizaci 30 strojů. No comment. Dalším z řady tunelů jmenujme např. proslulý štábní informační systém, který zadalo ministerstvo obrany firmě EDS (Electronic Data Systems) v roce 1997. První kolo výběrového řízení vyhrála konkurenční firma Unisys. Ing. Kalousek byl tedy nucen výběrové řízení zrušit a vypsat nové. Ani tehdy si komise netroufla vybrat EDS a vyhrála opět společnost Unisys. Nezbývalo, než zasáhnout a označit nabídku EDS za "výhodnější". Představitelé Unisys se poté obrátili na policii s žádostí o ochranu, neboť byli údajně vydíráni, aby se nebránili a nenapadli výsledek soutěže. V červenci 1998 prohlásil pracovník EDS Jan Březovský, že firma byla nucena jako provizi za udělení zakázky zaplatit lidoveckým činitelům 50 milionů korun. Dodávka systému za více než miliardu korun byla oficiálně ukončena v roce 2002, přičemž tento systém nebyl schopen předávat informace na takové úrovni, jaké zadání požadovalo, a je v tomto smyslu nefunkční dodnes. Konec citace.

Povšimněte si občané, jak často se objevují v souvislosti se současným vrcholným politikem slova - divné, vydírání, nucení, obrácení se na policii. Je to normální? Ano, nejsou to fakta, jsou ta zase jen spekulace, teorie, podezření, nějaké iluzorní představy. Z výše uvedených veřejně dostupných citací plyne, že tedy došlo k nějakému faktickému skutku. Ale vývod z něho je opět spekulace. Vsadím se, že kdybyste se zeptali všech lidoveckých činitelů, zda-li dostali celkem 50 milionů korun, tak Vás označí za provokatéry. Našel by se snad novinář, který by se zeptal pana Jana Březovského z firmy EDS , že tento transakční převod se opravdu uskutečnil. Vidíte, vidíte. Je to stále jenom o spekulacích - ovšem zde si rovina spekulací již podává ruku s tím, zda-li věc "nesmrdí" natolik, že i legrace, či nadsázka, nebo spekulace je tak nebezpečná, že fakt zde nehraje žádnou roli?

Ovšem Boží mlýn mele, ale má tu nevýhodu, že aby mlel spravedlivě, musí mlýti pomalu a s rozvahou.

Veřejná citace z veřejných zdrojlů:
Ing. Kalouskovi zlomila jako náměstkovi vaz vládní krize v roce 1997 a také vyvrcholení aféry s firmou Zeman&Zeman, která získala zakázku na dodávku potravin armádě v hodnotě miliard korun. Výběrové řízení obešli. V souvislosti s touto zakázkou byla na ministerstvu obrany uplácena řada důstojníků, a jeden neopatrný je, zřejmě na základě udání policii, přistižen při přebírání statisíců korun od zástupce firmy Zeman& Zeman. Tehdejší ministr obrany Michal Lobkowicz se vyjadřuje, že má indicie, že to není jednotlivec, ale více lidí, kteří jsou v aféře zapleteni. Zeman&Zeman přichází o zakázku, okolnosti začíná vyšetřovat policie a firma je vzápětí vytunelována a uzavřena. Reakce na sebe nenechává dlouho čekat. Prokurista a spolumajitel firmy Zeman&Zeman David Petrovický, zeť dalšího spolumajitele Jindřicha Zemana, je unesen ozbrojeným komandem ze své vily u Havlíčkova Brodu a beze stopy mizí. Jeho těhotnou manželku únosci