MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#111090 Smrt pražské kavárně - je fašistické heslo.

2017-06-18 14:00

#111088: pan Hnedy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Smrt pražské kavárně! 

Vy vycházíte ve svém přesvědčení z naprosto mylných předpokladů. Největší míru svobody nám dává anglosaský systém, který především po vzoru Británie a Nizozemí převzala postupně celá západní Evropa (včetně Německa, proto "saský") a snaží se ho tu více tu méně úspěšně aplikovat i země bývalého východního bloku. Němci nikdy k islámu neinklinovali a s islámem mají společné pouze to, že přijali několik miliónů tureckých dělníků pro podporu rozvoje své ekonomiky. V této německé menšině dochází k excesúm, ale není to statisticky více než mezi běžnou populací, jen je to více medializováno. Vždyť i evropani do morku kostí jako Anders Breivik nebo Wolfgang Priklopil (to je ten co unesl desetiletou Natashu Kampush) dokáží dělat docela slušná zvěrstva.

V roce 2015 se do Evropy vydal milion migrantů z Blízkého východu. Kdo jim dal informace, že jsou v Evropě vítáni, a kdo jim pomohl překonat celkem rychle a bez problémů celý Balkán, o tom se dají vést dlouhé diskuse. S jistotou lze prohlásit, že to nebyly neziskovky ani George Soros, jak se mnohdy v dezinformačních kampaních uvádí. Němci se rozhodli uprchlíky přijmout až poté, co stáli na rakouských hranicích. Angela Merkel také nikdy neprohlásila "Vítejte!", jak se jí často připisuje, ale prohlásila pouze "To zvládneme!". Nepramení to z žádné lásky k islámu, byl to jen čistě pragmatický krok, kterým bohaté Německo ulevilo hlavně Rakousku a Maďarsku.

Imigranti se nevzali odnikud. Utíkají především z válkami dotčených zemí. Nejtěžší konflikt se v současné době vede v Sýrii a nutno podotknout, že vše by bylo daleko jednodušší, kdyby se do konfliktu nezapojilo Russko. Bašár Al Asád by si bránil své malé území, povstalci by žili ve svých enklávách a spojenci by bojovali s Daeš. Russko ovšem bojkotovalo všechny snahy o vyhlášení bezletových zón, protože právě Al Asád disponuje leteckými silami, díky kterým získal přesilu nad povstalci (nikoli nad Daeš) a vyhnal miliony syrských občanů do exilu. Takže spíše než nesmyslné diskuse o sympatiích Němců k islámu by stálo za to diskutovat o podílu Russka na emigraci do Evropy.

Už úplně mimo jste s tím, že bych já vytvářel strany nebo sociální buňky, které rozdělují společnost. Společnost rozdělují v poslední době hlavně lidé, kteří si získají vliv na mediální prostředí. Je to jak stávající lžiprezident, jehož výroky novináři hltají, protože ví, že to prodá jejich noviny, a otisknou tak jakýkoli blábol, který lžiprezident pronese. A když ne on, tak postačí jeho věrný čtveráček. No a dalšími jsou pseudopolitici, kteří se prezentují jako zachránci národa, a to buď před vnějším nepřítelem, který neexistuje, což je jasně Pitomio, nebo bojují proti korupci, což je případ Koblížka, ačkoli je to právě on, jehož za dotační podvod řeší EU. Copak jste si nevšiml, že k největšímu rozdělení společnosti došlo ve chvíli, kdy si na hradě vymysleli pojem "pražská kavírna", na který odkazujete často i vy? To není označení pro nějakou skupinu fanatiků, ale je to podobný pojem, jako byl za komunistů "třídní nepřítel", kterého je nutné likvidovat. A tak se jen naprostý idiot může podepsat pod heslo "Smrt pražské kavárně", protože ve stádu uctívajícího současného lžiprezidenta se najde řada násilníků, která by toto heslo mohla vzít vážně. Protože však je pojem "pražská kavárna" sympatický značné části dnešní policie, tam nedělá nic proti tomu, aby případným násilným činům předešla.

Nevytvářím buňky ani strany a snažím se volit ty strany, které jsou průhledné a nevládne jim svými financemi jeden muž (to není jen případ ANO). Také nepodporuji hromadnou ekonomickou migraci a už vůbec se obecně nezastávám migrantů z Afriky, protože jsem tam prožil několik měsíců a nějaké znalosti o střední Africe jsem získal. Ale také jsem si jistý tím, že my bohatí bychom měli pomáhat lidem v nouzi. Alespoň tady v u nás horách to dříve platilo. S několika Syřany jsem studoval a v Sýrii jsem v roce 1996 byl. Byli to velice příjemní a ochotní lidé s pozitivním vztahem k Československu a poté k Čechám. Nemám proč nevěřit, že pro většinu z nich to stále platí.

Odpovědi

pan Hnedy

#111111 Re: Smrt pražské kavárně - je fašistické heslo.

2017-06-18 22:43:52

#111090: Evropan - Smrt pražské kavárně - je fašistické heslo. 

 

#111090: Evropan - Smrt pražské kavárně - je fašistické heslo. 

no konecne hovorite trochu rozumne. Rad pouzivam termin prazska kavarna, protoze to rychle a ucelove oznacuje urcitou skupinu lidi vyznavajici podobne ci stejne nazory, navic se, za ty roky,  stal trochu pejorativnim, coz je mnohdy na miste.

Ano, v CR je napr. 70000 bezdomovcu, tem bychom mohli pomoct prednostne. Dale pak starym lidem, duchodcum s nizkymi duchody, detem bez rodicu a domova a nebo pokud to jde svym nejblizsim, pratelum.

Nemuzeme pomahat tem lidem ci skupinam lidi u niz je jiste, ze urcita cast z nich bude pachat zvertsva, teror a zabijet nevinne spoluobcany a jejich deti,  to mi prijde  uchylne, nelogicke, sebeznicujici, je to jako by k vam prisel pocestny, ktery Vam za pomoc a ubytovani, nasyceni, osetreni a dobre slovo, nabidl, ze se musite napit z jedne z jeho 100 karaf naplnenych vodou z toho 5 bude otravenych po kterych zemrete, z dalsich 15 se vam udela spatne, date z techto karaf pit svym detem, budete to riskovat ? A nebo toho pocestneho nechate, at da napit vasemu sousedovi ? protoze nekdo urcite zemre a ten nekdo zemrit nemusel. Ale proc vlastne ? Hladomory v Africe jsou 50 let , Usa+VB a Francie vyvolavaji novodobe valky a konflitky, poslednich 20 let. Rozesrali Libyi, Syrii, Irak a to nemluvim o tom co zavinil kolonialismus.. ted zase nejaky hladomor jiste hrozi a najednou se nekdo na sekretariatu EU rozpomnel, ze  vsechny ty svetove problemy vyresi prenesenim  do Evropy.

Ne, je v tom nejaky nekaly zamer, neverim, ze je nekdo tak sebedestruktivni bez duvodu, i kdyz i to je mozne.

Tak se totiz chovaji predstavitele mnohych vlad zapadnich zemi, ale i jeji obcane, kteri pro par silinku navic pro korporace, a treba zisku z najemneho, nevahaji znicit celou Evropu.

Podle Nemcu v Africe ceka 100 milionu lidi dalsich 50 mil. v Asii, pokud bysme je vsechny prijali, tak to bude v Evrope stejne spolecensky (terorismus, kriminalita,) a ekologicky znicene, jako tam.

 

Zkuste to uz konecne pochopit, jestli ma neco cenu, tak okamzite uzavrit a hlidat hranice, vytvorit vojenskou jednotku EU pod spolecnym velenim, i kdyz i tuto dobrou myslenku by nekdo z EU mohl zneuzit..... a ne dovazet sem ekonomicke migranty z Afriky a Asie, proc jim cpou tolik penez, davek, zajistuji bydleni  a dalsi vyhody, pokud by na nic z toho nemeli narok, tak by sem nejezdili. dale pak by se mohli zridit specialni zachytne tabory pro lidi, kteri to skutecne potrebuji a to v Libyi a Turecku, ale cesta do Evropy neni mozna, pokud by se nekdo vydal a narusil hranice EU mel by byt zadrzen, pri nejhorsim zastrelen nebo vracen do Libye.

Italie a Recko na ochranu dostaly miliardy eur. jenomze neziskovky, ruzne statni organizace a mafie si z toho udelali kseft, ze to znici celou Evropu, ale i je, je jim zrejme jedno.

Kvoty jsou ciry fasismus a diktatura. Nejhorsi je, ze to Evropanum na Zapade ani nevadi, ze budou zase zit ve strachu a utrpeni, je treba se obrnit a mrtve nevidet. My to zvladneme hrima kanclerka...kdesi v dalce se ozval pri vykriku allahu akbar vybuch, nikoho to jiz neprekvapilo, vsem to bylo jedno, byli lhostejni a netecni, meli svych starosti dost. Nejaka slecna z davu se zeptala, neni uz toho nejak moc ???