MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#116256 Re: Re: Re:

2017-09-28 17:22

#116231: - Re: Re:  

 Nikoliv.

Nebýt Havlovy amnestie, žila by dnes řada obětí předčasně propuštěných. Po Havlovi jsme pojmenovali letiště a Klause za jeho amnestii pranýřujeme. Havlem amnestovaní se dopustili téměř stovky vražd a těžkých ublížení na zdraví. Zdokumentovaných vražd způsobených propuštěnými zločinci při Havlově amnestii je nejméně 50. Nárůst kriminality po amnestii přivedl policii a soudy na hranici kolapsu. Nesouhlasím s druhým článkem amnestie Václava Klause, ale stejně tak nesouhlasím se zveličováním jejího dopadu na společnost. Na rozdíl od amnestie Klause, amnestie Václava Havla má na svědomí kolem 50 vražd a tisícovky poškozených a postižených a způsobila několikanásobně větší škody....
Takže když to vezmeme do důsleků, tak Havel byl nápomocen desítkám vražd, čili na jeho rukou lpí více krve, než na rukou Gottwalda.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#116257 Re: Re: Re: Re:

2017-09-28 17:24:51

#116256: - Re: Re: Re:  

 To jen tvrdíš opak, ale nepředkládáš žádný argument. 

Jedinou spornou věci první amnestii, bylo skutečně předčasné propuštění o měsíc i těch vězňů, který by byli po několika měsících stejně propuštěni a jednalo se o závažné trestné činy, byli to jednotlivci, ale byli by tak jako tak propuštěni. Nezměnil se režim práce s nimi. probační služba atd, nebyl trest smazán, byli předčasně propuštěni, jako když si standardně požádají o propuštění. 

Pokud tedy spáchali trestný čin po propuštění o měsíc či dva dříve, spáchali by ho bohužel i tak, kdyby byli propuštěni ve termínu, který jim byl vyměřen. S tím opravdu Václav Havel společného nemá nic, na to neměl vliv a ti lidé by tak jako tak byli od několika málo měsíců propuštěni. 

Přesto i já v této věci vidím nedostatek první amnestie. 

Pozitiva a nutnost jsem uvedl - komunisté kriminalizovaly naprosto nesmyslné věci a to bylo nutné napravit. 

Tvé údaje o následné trestné činnosti jsou ale čistým výmyslem nikoliv realitou. To, že propuštěný recidivista po odpikání trestu páchá trestnou činnost je bohuže velká vada našeho vězeňství. Např. ve Finsku je to naprosto marginální jev.