MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#129341 Re:

2018-04-12 07:56

#129336: ERNEST HEMINGWAY -  

   Udělejte to, a druhého dne ráno máte za oknem čtyřicet migrantů. Dopoledne spustí muezzin, dráb pěti modliteb denně čelem k Mekce, které vám na*ere do hlavy. V poledne budou mít kalašnikovy a pancéřovky. Do večera vám podřežou krk.  Exžurnalista Hemingway, narozdíl například od takového Marka Twaina, byl nejblíž k islámu ve Španělsku. Své informace o něm čerpal z táborákových historek na safari.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#129344 Re: Re:

2018-04-12 08:31:47

#129341: - Re:  

"

   Ernst Hemingway sídlil v Madridu v hotelu Florida. Byl zde velice dobře zásobený šunkou, sýry, dokonce i kaviárem. Sedmička skotské byla bezedná.

   Tak je popisován někdy spisovatelův pobyt. Copak to. Zejména se však píše, že se hotel stal stanovištěm a diskusním klubem intelektuálů, a to ne ledajakých (jen na ukázku nakopírovaný seznam osobností v angličtině: André Malraux, Antoine Saint-Exupéry, Elena Garro, Blanca Trejo, Ramón Lavalle, Robert Capa, Hans Kahle, Anna Seghers, Sefton Delmer, Franz Borkenau, Joris Ivens, Henry Buckley, W.H. Auden, Stephen Spender, Henry Buckley, Jay Allen, Louis Fischer, John Dos Passos, Langston Hughes, Josephine Herbst, Virginia Cowles, Lillian Hellman, Dorothy Parker, Martha Gellhorn, Malcolm Cowley, Vincent James Sheean, Herbert Matthews, Mikhael Koltsov, Ilya Ehrenburg).

Další zásluhou světoznámého spisovatele je to, že díky svým krátkým filmům a psaní článků získal finanční prostředky na již zmíněné sanitky pro republikánské bojovníky, ale také získal pro boj o Španělsko americké veřejné mínění. Dokonce podnítil prezidenta Franklina Roosevelta a jeho manželku, aby finančně přispěli na boj ve Španělsku. Na druhém sjezdu amerických spisovatelů pak prohlásil, že je to již dlouho, co USA nevešly do války. "