MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#133218 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-04 12:08

#133216: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Spojil jsi volební systém se stabilitou, tedy tvrdíš, že většnový systém  tvoří vyšší stabilitu demokracíí. Není to pravda, stabilutu tvoří stabilní základní pravidla, včetně dloudobého nastavení parametrů volebního systému a je skutečně vcelku dosti lhostejno, jaký volební systém bude použit, pokud bude v korelaci s Ústavou. 

To, že většinový systém může být vnímán v té které kontrétní společnosti s konkrétní ústavou jako správný je možné a dokonce i pravděpodobné, ale apriori to neznamená, že je lepší, stabilnější atd. 

Je to tedy jen tvoje doměnka, nikoliv realita. 

Jasnou věcí v naší diskusi je, že stabilitu systému tvoří dlouhodobá stabilita pravidel a na tom navíc není nic k nepochopení a řekl bych, že není žádný velký problém to prokázat i v rámci teorie řízení. 

Mentem pro "většinový systém" v prostředí ČR je jistě cca 40 % získ komunistů v roce 1946, kde je naprosto jasné a to bez jakýchkoliv pochybností, že to žádné vygenerování "čehosi nejlepšího" rozhodně nebylo, o tom opravdu není ani těch nejmenších pochybnosti a o "stabilitě" nemůže být ani řeči, tak leda o mrtvolné po celou dobu komunistické totality, neboť komunistický systém, celou dobu existence umíral. 

Toto: 

 "Na změny okolí reaguje pouze zvolna, neobratně až zmatečně a vysloveně nerad.  To co mělo dávno skončit na smetišti dějin, je běžně ve vládě. Frustruje tím úplně všechny, a to je primární důvod nestability s ním neoddělitelně spojené."

......nejsi schopen ničím doložit, proto také žádný argument neuvádíš, ani na tom není složitého k pochopení. Má to asi takovou hodnotu tedy jako komunistického helso na rudém hardu, že závěry XV sjezdu plníme. 

.......

Mne vadí zločinnost komunisty, StBáka a kriminálního imigranta Babiše, vadí mi také KGBák Zeman, vadí mi ubohost Malé a celé party PPP zloděj šašků a maškar z ANO StB. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#133237 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-04 22:16:51

#133218: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ale ano. dá se to doložit docela snadno. Příkladů z praxe je mnoho habadějů, a zná je kdekdo. Palcové novinové titulky například.  To, že to nevidíš ty,  je prostě tvým profesním  způsobem vnímání.