MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134735 Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 10:42

#134722: Evropan - Re: Argumentační klam 

V komunistické ideologii ovšem není zakomponovaná fyzická likvidace jinověrců, narozdíl od nacistické ideologie v jejím došlechtění norimberskými zákony. Že byli někteří kněží obviněni ze špionáže a likvidováni je ovšem pravda, ale nebyli likvidováni rozhodně všichni kněží. Za samotnou jinou víru, kromě ovšem Jehovistů, kteří kromě odmítání vojenské služby také odmítají transfůzi krve, nehrozil v podstatě za komunistů postih nikomu. Vyjma těch, co tedy ve spolupráci z rozvědkou politikařili.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134737 Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 10:49:55

#134735: - Re: Re: Argumentační klam 

Komunismus v principu popírá existenci dobrého smylu bytí na zemi a nahrazuje jí vírou v jakýsi "kolektiv", důsledky jsou logicky děsivé, proto také někteří autori hovoří o komunismu a nacismu jako o politických sektách, neboť skutečně víru v dobro, smysluplné dobré bytí na zemi nahrazují "pověrami", "vírou" v cosi absurdního, co se dříve či později projeví jako "víra ve zlaté tele", tak dobře v principu známé už tísíce a tisíce let.  

Toleranci k nekomunistům nemají komunisté žádnou a obzvláště v Československu netolerovali víru v Boha obecně nikdy a nikomu. 

Evropan

#134740 Re: Re: Re: Argumentační klam - To si fakt přestřelil!

2018-07-26 10:58:42

#134735: - Re: Re: Argumentační klam 

Pokud za ideologii bereš jen marxismus, tak tam likvidace jinověrců zakomponovaná není, protože vyznává ideál, že všichni budou stejnověrci. A leninismus to dotáhl ad absurdum, protože se stejnověrci začali likvidovat. Ovšem jak je všeobecně známo, jinověrci byli vyháněni. No a státní terorismus, který u nás známe jako sovětskou invazi z roku 1968, to byla klasická brežněvovská komunistická doktrína.

A Čína? Miliony mrtvých při invazi do Tibetu, za kulturní revoluce a další mrtví na náměstí nebeského klidu.

Ale jinak je komunismus ráj na zemi :)