MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#137786 Finanční kompenzace za ukradený majetek je skutečně kompenzace, tedy je lhostejno....

2018-09-12 05:17

Piráti couvají z podpory zdanění církví

Piráti mají pochybnosti o církevních restitucích, ale pro zdanění 59miliardové náhrady za nevydaný majetek zřejmě ruku nezvednou. V úterý vyzvali vládu, aby před závěrečným hlasováním o návrhu KSČM předložila podrobnou analýzu, že byla finanční náhrada církvím skutečně předražena.

....jestli je církvi vrácen majetek nebo dána finanční náhrada. Zdanit takovou náhradu je stejné, jako danit restituovaný majetek, tedy ve svém důsledku by to znamenalo druhé okradení restituenta. 

Je dobře, že to Pirátům konečně byť asi velmi pomalu dochází. Co zatím zjevně pirátům nedochází, že dohoda o tom, jak velká bude kompenzace je velmi obtížná a nenajde se nejspíše dvě osoby v ČR které by se shodly, jak velká má být. Tedy byla výše určena a odhlasována  našimi zástupci ve Sněmovně, která na to má plné právo. 

Pokud dnes někdo přijde a bude tvrdit, že kompenzace je předražená, může to dělat, ale má to hodnotu propagandistickou nikoliv věcnou, mimo jiné i proto, že se obecně nerozlišuje, že kompenzace obsahuje i postupnou odluku církve od státu a platy "zaměstnanců" důchovních, které by tak či tak stát musel platit.  Je to samozřejmě záměr, proč je to takto prezentováno a je tedy možná dobře, že vláda na žádost Pitárů bude muset věci rozlišit, byť velmi pochybuji, že by se StBák Bureš v této věci zachoval mravně, když se obecně chová nemravně. 

Je dobré připomenout, že Klaus-Zemanova a Zeman-Klausova zločinecká banda tu církevní restituce neřešily více jak 20 let s jasným záměrem dalšího ničení majetku a samozřejmě i vytváření "nevůle" k restituci. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#137794 Re: Finanční kompenzace za ukradený majetek je skutečně kompenzace, tedy je lhostejno....

2018-09-12 07:20:36

#137786: - Finanční kompenzace za ukradený majetek je skutečně kompenzace, tedy je lhostejno.... 

První republika splácela náhrady za konfiskace tempem 0.5% ročně. Jak tehdy pravil premiér Švehla... „Musíme pamatovat na to, aby se moc pozemková neproměnila na moc finanční "...