MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#141828 Slovenský eštébák = hyena a zloděj, hradní ožrala = pokrytec a lhář! To je reprezentace

2018-11-16 11:18

Když chtěl Sobotka odvolat z vlády Bureše, tak to podle hradního ožraly bylo porušení koaliční smlouvy a málem i ústavy. Když je situace opačná, tak pro něj žádná koaliční smlouva neexistuje, a "Bureše bude pověřovat sestavením vlády opět". Není asi jasnějšího důkazu pokrytectví prezidenta s naprosto vypatlanou hlavou :

Prezident Miloš Zeman přijal na Hradě vicepremiéra Andreje Babiše a opět ho podpořil ve sporu s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Ten navrhl prezidentovi, aby ministra financí k úternímu datu odvolal vlády. "Prezident republiky konstatoval, že předseda vlády nemůže úkolovat prezidenta určováním termínu odvolání," napsal mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman podle něj konstatoval, že návrh na odvolání je v rozporu s koaliční smlouvou, která podmiňuje odvolání jakéhokoliv člena vlády souhlasem vedení jeho strany. "K právoplatnému odvolání by proto bylo nutné vypovězení koaliční smlouvy," dodal mluvčí.

https://zpravy.aktualne.cz/babis-byl-na-hrade

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141829 Re: Slovenský eštébák = hyena a zloděj, hradní ožrala = pokrytec a lhář! To je reprezentace

2018-11-16 11:36:49

#141828: Evropan - Slovenský eštébák = hyena a zloděj, hradní ožrala = pokrytec a lhář! To je reprezentace  

Každá koaliční smlouva přitom obsahuje ustanovení, že člen vlády může být odvolán jen se souhlasem své politické strany. 

Pokud s odvoláním Babiše ANO StBáci nesouhlasí, nemá to ale žádný vliv na případné hlasování o nedůvěře vládě a skutečně StBák musí zvážit, jestli je únosné, aby seděl ve Strakově akademii a ne v kriminále.

Je to částečně jeho rozhodnutí, ale z jistého úhlu pohledu měla policie konat dávno a Babiš měl být dávno ve vyšetřovací vazbě. Jistě by to vyvolalo nevole u jeho voličů, ale to nic nemění na tom, že jeho veřejná vystoupení ovlivňují vyšetřevání a to je nepřípustné. Je možnost, že se jich zdrží, tedy nebude poslancem, nebude premiérem a tím bude mít možnost se vzdát veřejných projevů, nebo to musí zařídit policie tím, že ho strčí do vyšetřovací vazby. 

Nebyl by první ani poslední premiér, který by ve vyšetřovací vazbě byl, bohužel. Vypadá to, že si tím i ČR musí projít.