MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#144125 Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého

2018-12-22 09:20

#144121: Karel Ševčík - Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého 

To, že Havel měl nějaký podíl na likvidaci zbrojního průmyslu je naprosto nesmyslný mýtus, stejně, jako ten o Masarykovi, který prý nechal střílet do dělníků. I ti, kdo byli tenkrát ve vedení zbrojovek, něco podobného zcela odmítají. Důvodem byl rozpad Varšavské smlouvy, pád SSSR a ztráta jeho spojenců. Najednou pro naše zbraně prostě nebyla odbytiště. Navíc náš zbrojní průmysl technicky i morálně velmi zaostával za západní konkurencí, což se ostatně netýkalo jen zbrojního průmyslu, ale téměř všech odvětví.

To, že poslanec fašistické strany bude dále šířit nepravdivé mýty a nenávist, se samozřejmě dá očekávat. Kdo však není ovce, věřit mu to nebude.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#144127 Re: Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého

2018-12-22 09:22:29

#144125: - Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého 

Já osobně Havla nedémonizuju. Podle mě to byl vcelku hodný chlap, ačkoliv morální autorita v žádném případě. To prostě svým osobním životem neprokázal.

V politice byl vynesen výš než na co měl, uvěřil ve svůj vlastní mýtus a stal se stafáží pro různé nepěkné činy velmocí. Příliš si užíval výsluní a pochlebování a neměl ty koule co měla třeba Su-Tij, která to pochlebování světa odvrhla když šlo o její národ. Tohle Havel nikdy nedokázal. Byl v podstatě slabý. Nemyslim si ale že byl zlý.