MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#145059

2019-02-12 12:40

Místo vtipů nadávky. Proč se změnil Miloš Zeman?

úryvek 1

........Jirka seděl naproti, takže jsme měli Zemana obklíčeného, aby nám případně neutekl po nepříjemných dotazech. Zeman si ihned poručil pivo a popelníček. A kouřil jednu cigaretu za druhou. V jednu chvíli byl tak zaujatý svou odpovědí, že si zapálil další cigaretu, protože si nevšiml, že mu v popelníku odpočívá ještě jedna nedokouřená.

Zeman se občas na židli točil a různě posedával, jako by měl na stoličce špendlík. Je to zřejmě jakýsi tik, který ho provází celý život – stejně jako nekoordinované pohyby tělem, zvláště rukama, a také posez připomínající nakloněnou věž v italské Pise.  

Byli jsme asi v půli rozhovoru a Jirka  najednou vykřikl: „Jardo, ty hoříš.“ A ukazoval přitom na můj pravý rukáv. 

Zeman mě normálně svými nekoordinovanými pohyby zapálil. Cigaretou se nešťastně nevědomky nějaký čas dotýkal rukávu mého svetru, který se začal škvařit a trochu hořet.

Nehořelo to ještě tolik, že bych cítil bolest, ale po Jirkově vyjeknutí jsem se na ruku podíval, popadl sodovku, polil si s ní rukáv a oheň uhasil.

Zeman se na mě podíval a řekl: „Jéé, já jsem vás spálil.“ A smál se tomu. Nejsem si jistý, jestli se mi omluvil, nebyl čas na formality. Ale v jednu chvíli se chtěl podílet na hašení, což jsem mu nedovolil, protože jsem si nebyl jist, zda by i v dobrém úmyslu nenadělal větší paseku.


úryvek 2

.......Neschopnost či neochota zvládnout komunikaci bez urážek, citátů či bonmotů pak může být důsledkem toho, že se Zeman neučil v mládí sociální interakci s jinými lidmi, ale reálný život nahradil četbou knih.

„Ano, žil jsem tak v jisté izolaci od svého sociálního prostředí. Nezajímali mě příliš lidé, ale spíše myšlenky,“ připustil Zeman. 

Leží právě v této „izolaci“ kořeny Zemanovy verbální agresivity, která se projevuje třeba tehdy, když hovoří o těch, kteří jsou vůči němu kritičtí?

Zeman se proslavil výrokem, že „novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie“.



Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#145086 Re:

2019-02-16 15:31:22

#145059: -  

To sedí, ale spíš o něm.