MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#152373 Re:

2019-10-18 12:51

#152369: -  

 Při přípravě natto se sója, považovaná za škodící, fermentuje 3 měsíce až 3 roky. Fermentace neodbourává  v sóji obsažené fytoestrogeny.

 Bacillus subtilis lze ale prý naočkovat i jiné luštěniny.

...Výzkum vitaminu K2 probíhá až v poslední době, a proto je tato látka stále ještě tak trochu pozapomenutá – u lékařů i laické veřejnosti. Přitom je jeho vliv na zdraví kostí a cév je prokazatelný. Většina obyvatel západního světa trpí jeho nedostatkem.

   Vitamín K byl objeven v roce 1929 jako živina nezbytná pro strážení krve. 

   Byl rovněž spoluobjeven legendárním dentistou Westonem Pricem, který ve 20. letech minulého století cestoval po světě a studoval souvislosti mezi výživou a nemocemi v různých populacích. Přišel na to, že průmyslově nezpracovaná strava obsahuje určité neidentifikované živiny, které podle všeho poskytovaly ochranu proti zubnímu kazu i chronickým nemocem. Price označoval tuto živinu jako "Aktivátor X", za což mnozí dnes považují právě vitamín K2.

 ...vitamín K2 tvoří více než 98% z celkového množství vitamínu K, který se v mozku nachází

 ...Gas6 pomáhá potlačovat rakovinotvorné buňky a bez K2 by protein Gas6 nedokázal fungovat

Mezi potraviny s vysokým obsahem K2 patří:

• vaječné (kuřecí) žloutky (29,1 až 33,5 μg/100g) [32]
• kuřecí maso (5,8 až 11,3 μg/100g) [32]
• vepřové maso (0,2 až 9,9 μg/100g) [32]
• hovězí maso (1,1 až 9,3 μg/100g) [32]
• sýr (4,7 až 10,2 μg/100g) [33]
• mléko (0,8 až 1,0 μg/100g) [33]
• Natto - fermentované sójové boby (939 až 998 μg/100g) [34]

  

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#152374 Re: Re:

2019-10-18 13:36:57

#152373: - Re:  

Příprava natto   vařených sójových bobů ... silážování 24 hodin při 40°C pod fólií bez přístupu vzduchu...vrstva max 5cm... očkování příslušnou kulturou... bakterií Bacillus subtilis. Hotové natto zapáchá po čpavku a má slizkou lepkavou konzistenci - když z něj vyndáte lžíci, táhnou se za ní dlouhá vlákna.  Údajně byl tento způsob úpravy sojových bobů objeven před deseti tisíci lety.

... (plísňový) Sýr tempeh je tradiční indonéskou potravinou a bývá některými označován jako dar tisíciletí. Jeho konzumace mimořádně prospívá zdraví a je ceněn také pro svoji jemnou ořechovo-houbovou chuť. Nejčastěji se můžete setkat se sójovým tempehem, ale ve skutečnosti existuje více než 30 variant: z fazolí, slunečnice, hrachu, burských oříšků, rýže, pšenice... 

...sýr a tvaroh jsou nejdůležitějšími zdroji menachinonů s dlouhým řetězcem v západní stravě, ale skutečný obsah menachinonu se podstatně liší a závisí na druhu sýra, době zrání, obsahu tuku a geografická oblasti, ve které se vyrábí...

...teprve v roce 1975 byla objevena nezastupitelná role vitaminu K2 v prevenci osteoporózy...

... sojový sýr natto je cítit po olomouckých tvarůžcích...