MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#188957 Bravo pane Lipavský !!!

2023-03-01 21:35

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v Indii setkal se zástupci tibetské komunity i exilové vlády. „Velmi oceňují, jak česká společnost podporuje otázku lidských práv v Tibetu a tibetské autonomie v rámci Číny,“ řekl po schůzce. V rozhovoru s místní stanicí pak nastínil možnou spolupráci Česka a Indie v obranném průmyslu, byznysu či oblasti vzdělávání.

Společné obavy z Číny.

Obě země se však podle Lipavského shodně obávají rostoucího vlivu Číny. Tu každoročně zmiňují ve svých výročních zprávách české zpravodajské služby jako bezpečnostní riziko.„S Indií sdílíme obavy z růstu vlivu agresivní Číny. To je téma, kde v oblasti bezpečnosti nacházíme poměrně jednoduše společnou řeč,“ řekl Lipavský.V indické metropoli Dillí se ministr setkal také se zástupci exilové vlády Tibetu, který Čína násilně anektovala v 50. letech a je dodnes kritizována kvůli katastrofálnímu porušování lidských práv Tibeťanů.Cílem Lipavského cesty bylo zejména prohloubení partnerství ve vědě a inovacích mezi Českem a Indií. Doprovodili ho proto zástupci desítky českých firem, které již na indickém trhu působí nebo by tak rády učinily, či zástupci českého Svazu průmyslu a dopravy. Podnikatelé mířili do Indie navazovat či utužovat obchodní vztahy a také na byznysovou konferenci, na níž Lipavský patřil k úvodním řečníkům.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#189044 Re: Bravo pane Lipavský !!!

2023-03-02 22:25:51

#188957: - Bravo pane Lipavský !!! 

Pan Prezident Petr Pavel se již vyjádřil, že pojede navštívit Tchajwan a že se určitě také setká s premiérem tibetské exilové vlády a dost možná i s jeho svatostí dalajlámou. Konečně něco dobrého a prospěšného. A Pan Lipavský dělá dobře, že navazuje další vztahy s demokratickou Indií, která bude jednou budoucností a tahounem světa, nikoliv prolhané totalitní režimy v ČLR a RF založené na strachu a despocii.