Prosím neprodávat

Quoted post

Andrea

#26 Nesouhlasím

2012-10-08 07:50

S Vaší peticí nesouhlasím, ale podepsal jsem ji pro "dobro" Jablonného.. Je třeba se zamyslet nejen nad otázkou převálcování místích obchodů a obchůdku s potravinami (kteří by se museli více snažit snižovat ceny potravin a jinými způsoby si lákat zákazníky) , ale k otázce co Vám Penny přinese všechno zlé, je třeba se zeptat i druhou stranou: A co by přinesl dobrého? Když pominu zbourání komunistického autobusového nádraží, do kterého město nedalo na jeho zkulturnění ani korunu... Myslím si, že postavením většího marketu (teď neřeším stanoviště) by jistě přilákalo více zákazníků ze spádových vesnic, kteří nyní jezdí jinam, a nejen že by si přijeli koupit ten "hnusný rohlík" z regionální pekárny, která by ho do Penny dodávala (nebo si myslíte, že je vozí z Německa a bylo by více práce pro místní regionální pekárny, uzeniny apod.), ale dokáži tvrdit, že by tito potencionální zákazníci navštívili i náměstí, kde by si jistě zakoupili i něco v jiných obchodech, když už budou mít cestu do Jablonného do supermarketu.. Snažím se vždy na všechnou koukat i z druhé strany a ostatním podnikajícím subjektům by to jistě také neuškodilo..
Nic proti nikomu, je to jen můj názor za můj hlas...

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Nesouhlasím

2012-10-08 13:48:11

#26: Andrea - Nesouhlasím 

Ono je však třeba vždy posuzovat i kvalitu nabízených potravin. Např. právě u pečiva mám ověřeno přímo u zdejšího výrobce (Pekárna Sázava), že za nimi přišel člověk z Penny, zda by jim vyráběli např. rohlíky za jimi určenou cenu s tím, že jim je jedno z čeho to vyrobí. Samozřejmě je odmítli. Ono je třeba porovnávat nejenom cenu, ale i kvalitu nabízeného zboží. Osobně si občas rád připlatím např. za chleba ze  Sázavské pekárny. Je sice menší a za cca 30 Kč, ale ta chuť je s levnými chleby nesrovnatelná. Tento výrobce ostatně ve své nabídce má jak dražší tak levnější výrobky. I u levnějších však používá kvalitní suroviny. Nejsem z principu proti postavení marketu v Jablonném, své zákazníky by si jistě našel, co se mi ale příčí je jeho plánované umístění.