Prosím neprodávat

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Prosím neprodávat

Andrea

#26 Nesouhlasím

2012-10-08 07:50

S Vaší peticí nesouhlasím, ale podepsal jsem ji pro "dobro" Jablonného.. Je třeba se zamyslet nejen nad otázkou převálcování místích obchodů a obchůdku s potravinami (kteří by se museli více snažit snižovat ceny potravin a jinými způsoby si lákat zákazníky) , ale k otázce co Vám Penny přinese všechno zlé, je třeba se zeptat i druhou stranou: A co by přinesl dobrého? Když pominu zbourání komunistického autobusového nádraží, do kterého město nedalo na jeho zkulturnění ani korunu... Myslím si, že postavením většího marketu (teď neřeším stanoviště) by jistě přilákalo více zákazníků ze spádových vesnic, kteří nyní jezdí jinam, a nejen že by si přijeli koupit ten "hnusný rohlík" z regionální pekárny, která by ho do Penny dodávala (nebo si myslíte, že je vozí z Německa a bylo by více práce pro místní regionální pekárny, uzeniny apod.), ale dokáži tvrdit, že by tito potencionální zákazníci navštívili i náměstí, kde by si jistě zakoupili i něco v jiných obchodech, když už budou mít cestu do Jablonného do supermarketu.. Snažím se vždy na všechnou koukat i z druhé strany a ostatním podnikajícím subjektům by to jistě také neuškodilo..
Nic proti nikomu, je to jen můj názor za můj hlas...

Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Nesouhlasím

2012-10-08 13:48

#26: Andrea - Nesouhlasím 

Ono je však třeba vždy posuzovat i kvalitu nabízených potravin. Např. právě u pečiva mám ověřeno přímo u zdejšího výrobce (Pekárna Sázava), že za nimi přišel člověk z Penny, zda by jim vyráběli např. rohlíky za jimi určenou cenu s tím, že jim je jedno z čeho to vyrobí. Samozřejmě je odmítli. Ono je třeba porovnávat nejenom cenu, ale i kvalitu nabízeného zboží. Osobně si občas rád připlatím např. za chleba ze  Sázavské pekárny. Je sice menší a za cca 30 Kč, ale ta chuť je s levnými chleby nesrovnatelná. Tento výrobce ostatně ve své nabídce má jak dražší tak levnější výrobky. I u levnějších však používá kvalitní suroviny. Nejsem z principu proti postavení marketu v Jablonném, své zákazníky by si jistě našel, co se mi ale příčí je jeho plánované umístění.

filla

#28 Re:

2012-10-09 16:39

#25: -

Děkuji Šárce z Ostravy za postřeh, při čtení jsem si uvědomila, jak by nás pak na každé silnici vedoucí ku městečku vítaly velké rudo-žluté tabule s nápisem"Penny market 1000m, Penny market 500m" atd.  To by byla taky skvělá ozdoba města kterou bychom dostali "zadarmo"

R.J.

2012-10-12 10:43

Taky nemám nic proti Penny či jiným supermarketům. Je na každém kam se rozhodne jít nakupovat. Dokonce si myslím, že Jablonné by si nějaký ten marketík zasloužilo...ale PROČ na takovém místě? Aby každý kdo bude sjíždět do našeho krásného městečka uviděl červené monstrum místo krásných vzrostlých stromů? Nedovolme to, ale vymysleme jíné místo, kde by se nás postavení něčeho takového tolik nebolelo....Děkuji R.J.

Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Re:

2012-10-15 18:49

#19: - Re: i Kdyz bude 2 roky zmrazene, furt bude lepsi nez v Marta marketu :D

Ne nejsem maloměšťák

#31 zamyslet se?

2012-10-15 19:10

1) na autobusaku stoji vecne autobusy, kamiony, z druhy strany parkoviste, kde taky stoji auta, do posavad vubec nikomu nevadilo
2) porovnejte si par stejnych ceskych vyrobku v Penny x a u radoby obchodnicku v Jablonnem
3)prectete si jmena v petici obchodnik, obchodnik, obchodnik jo a jeste par figurek z okolnich vesnic popripade uplne od nekud mimo, chapu je Penny market v Jablonnem trapi :D
4) a pro extra vrtaky a strourali precte si slozeni ceskych vyrobku versus treba nemeckych, a nebo obcas sledujte www.dtest.cz s panebohem :D

Nepřihlášený uživatel

#32 Franta

2012-10-15 19:20

A že před náměstím stojí potraviny s opadanou omítkou a z druhé strany bez fasády. jen cihly už několik let to je v richtigu kdyz uz jsme u toho hýžděni.
Jan

#33 Re: Re: Re:

2012-10-15 20:29

#30: - Re: Re: Já jsem se teda nikdy nesetkal s mraženým máslem nebo něčím u obchodníků v Jablonném. Připadá mi to jako hon na jablonské podnikatele. Ať už je to Marta nebo Konzum. Prostě se znelíbili jistým sociálně slabým a hloupým občanů jablonného, kterým jsou vymývány mozky místní KSČM a ČSSD a myslí si, že když se tady postaví NĚMECKÝ supermarket všichni budou zachráněni a už konečně ty soukromníky, kapitalisty a jinou havět strháme z kůže. Nepřipomíná Vám to náhodou dobu po únoru 1948? Ale to se vám přece líbí, aby každý měl stejně, nejlépe míň než vy.....Panebože kam jsme se to dostali...Obracíte se tady s ekonomickou krizí místních obyvatel. Podle mého jnázoru žádná ekonomická krize není. Krize je, a to MORÁLNÍ!!!

Josef

#34 Re: Franta

2012-10-15 20:46

#32: - Franta Já teda před náměstím nevidím žádnou opadanou omítku. Pokud vy ano, asi ještě pořád žijete pár let nazpátek. A že není druhá strana potravin nahozená? To je přece na majitelovi a ne na argumenty proti Penny....

Nepřihlášený uživatel

2012-10-15 22:02

Kdo není spokojen v marketu Marta, ať nakupuje v některém jiném jablonském obchodě (Konzum, Rodinka, Hruška,...).
Zkuste si přečíst otevřené dopisy, které jsou na www.jablonneno.cz v odkazu Veřejné projednávání záměru města... Obzvlášť poučný je dopis manželů Černých. Tito Pražáci si v Jablonném nakoupí potraviny a vezou je do Prahy, do města plného marketů. Přečtěte si proč.
L.

#36 Re:

2012-10-15 22:14

#35: -

Souhlasím, proč ten, kdo touží po Penny, nechodí třeba do Hrušky, ceny jsou tam srovnatelné, kvalita obvykle lepší, jen mají menší sortiment a to právě proto, že tam chodí málo lidí. Při větším obratu by jistě mohli taky rozšířit sortiment.

včera jem byla v Penny a tam měli 2 druhy holandského mraženého másla do 3O Kč - ó jaká láce-, a pak madeťácké máslo za 35. Takže jsem stejně pro máslo musela jinam. A až nám Penny zničí všechny drobné prodejny, které se docela snaží, kam potom půjdeme pro máslo???????

L.

#37 Re:

2012-10-15 22:32

#29: R.J. -

Dobře, když už Penny, tak jedině na okraji města, jak je to obvyklé i jinde. Co takhle nad benzínkou, tam by se to hodilo. Kácet nádherné stromy-s tím nesouhlasím, stačí už to, jak na autobusáku před několika lety zrušili chodníky tam, kde lidi nejvíc chodili a teď  musí občané chodit po trávě, blátě a v zimě se brodit sněhem.......To sice úplně nepatří k tématu, ale také je to o "péči" o občany.

Nepřihlášený uživatel

#38 Re: zamyslet se?

2012-10-15 22:34

#31: Ne nejsem maloměšťák - zamyslet se? 

Petice nemluví proti marketu, ale proti jeho umístění. Proto si přiznivce marketu mohl odpustit "kádrování" těch, kdo ji podepsali.

Tomáš

#39 market patří na okraj města

2012-10-16 23:06

Nelíbí se mi prodání veřejného pozemku města soukromé osobě. Podle mého názoru do marketů se jezdí autem na velké nákupy, proto raději uvidím market na okraji města. Na tomto místě raději uvidím důstojnější stavbu než supermarket.
Jiras

2012-10-17 12:53

tak po včerejšku je snad rozhodnuto.... opět si mohu vážit některých lidí a být hrdý na to, že jsem jablonák !!! díky Zdeni, díky všem kdo se připojili a podpořili zdravý rozum

Nepřihlášený uživatel

2012-10-17 15:51

jsem proti tomu na 100% !!!
jablonak

2012-10-18 14:04

Porad je videt,ze spousta jablonaku ma zdravy rozum.Vzdyt takove manipulovani jsme si uz zazili za komunistu tak proc sebou nechat manipulovat znovu. Panove Lesak, Pacha, Vanicek denne OTRAVUJI nas zivot,pisi doslova hnusne dopisy pani Balsankove a Kralove,a VY jablonaci jim verite, vzdyt oni to delaji jen ve svuj prospech,protoze jestli to protlaci tak maji urcite slibenou provizi a tu takove markety davaji.
občanka

#43 Re:

2012-10-20 10:55

#14: Odpůrce nesmyslného odporu. -

Tak, tak, podepisujte si co chcete. Akorát nechápu, proč se pod petici podepisují lidé z Mostu, Prahy, atd. Jim je to vcelku jedno, když si sem (na chalupy apod.) přivezou velký nákup ze supermarketů od nich. Jak může být petice podepsána dětmi? Pouze další hlasy? Vždyť je to směšné. Lidi, přemýšlejte! Všichni nadáváte, jak je tady draho a pak zavrhnete to, co Vám má pomoci? V tom případě buďte zticha. A souhlasím s názorem - když zkrachují malí obchodníci, kdo bude živit paní Balšánkovou, že? Dojet si nemůžu, když nemám auto a kolik z Vás je ochotno a časově schopno nakupovat a KDYKOLIV dojet starším spoluobčanům do 15-ti km vzdáleného města? Alibismus. Proberte se. Najednou se každý ohání rázem krajiny a podobnými nářky. Jak směšné.

Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re:

2012-10-21 21:21

#43: občanka - Re:  

Proč KDYKOLIV dojet do vzdáleného města? Je třeba chvíli přemýšlet, co doma není, co budu vařit a pak stačí větší nákup 1x týdně. Dále: kdyby tu byl market, prodejny v okolních vesnicích pravděpodobně zaniknou. Na těchto vesnicích bydlí celkem kolem 4 tisíc lidí. A ti už by byli opravdu nuceni si i pro ten sebemenší nákup dojet jinam. Alibismus? Sama to nechcete, ale 4 tisícům lidí takový "osud" s klidným (?) svědomím zajistíte? A myslet na to, jak vypadá prostředí, ve kterém vychováváme své děti, ve kterém žijeme, to že je SMĚŠNÉ!? Hlavně aby se levně nakoupilo!? Svatá prostoto...

Nepřihlášený uživatel

#45 Re: Re:

2012-10-21 23:19

#43: občanka - Re:  

Po přečtení reakcí zákazníků Penny (nalezeno na internetu) říkám: děkuji, nechci:

V NÁMĚŠTI NAD OSLAVOU JE Z PLUSU PENNY MARKET.TAK JAK ČTU I OD OSTATNÁCH ZÁKAZNÍKU JE TO VŠUDE STEJNÉ.TAKY ZDE MĚL BÝT CUKR ZA 9,90KČ.A CO BYLO.JEDNA JEDINÁ PALETA,KTERÁ BYLA OD 7H DO 8H,TEDY ZA 1H PRÁZDNÁ,A DO KONCE AKCE JIŽ NEDOSTALI.SMĚŠNÉ,ŽE?A TO JE I S OSTATNÍM ZBOŽÍM,KÁVOU JIHLAVANKA,PITÍM,MALÝ VÝBĚR TOALETNÍHO PAPÍRU,JEDNORÁZOVÝCH KAPESNÍČKŮ,NEMAJÍ ANI POŘÁDNÝ VÝBĚR LUŠTĚNIN V PLECHOVKÁCH A NEBO CHYBÍ CENY.KOLIKRÁT MUSÍM JÍT DO JINÉHO OBCHODU,TŘEBA PRO FAZOLOVÉ LUSKY,NEMAJÍ ANI V PLECHOVCE ANI MRAŽENÉ,BÍDA.ZŮSTÁVÁ PRAVIDLO CO NEKOUPÍM TADY MUSÍM JINAM.OSOBNĚ JSEM SPOKOJENÁ V KUAUFLANDU NEMUSÍM JEŠTĚ PROJÍŽDĚT BENZÍN DO JINÝCH SUPERMARKETU.KDO TOHLE ŘÍDÍ, TENHLE ŘETĚZEC PRODEJEN,BY MĚL DOSTAT PADÁKA A NE VÝPLATU.MYSLÍM,ŽE JDE O SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKŮ A NE JE ODRADIT. ZÁKAZNICE ROMČA Z NÁMĚŠTĚ

a to jste nebyl v Penny v Železném Brodu.Velmi stísněný prostor, uličky neustále zastavené, nedoplněné zboží, a největší problém? něco jiného deklarují a něco jiného prodávají.Upoutávka na dané zboží- akční- již vyprodané a pod stávající cedulí stejný druh druh zboží, ale jiná značka a nebo jiná gramáž. Uvádí spotřebitele v omyl. Domnívám se, že úmyslně. Leckdo si u kasy ani nevšimne, že mu účtují jinou cenu a nebo mu je trapné se dohadovat.Při stornu si dovolí pan vedoucí otázku.. vy neumíte číst??

Dnes začala v Penny další akce. Už odpoledne o půl druhé neměli v obchodě velkou kávu Jihlavanka. Na dotaz, zda ji ještě obědnají, mi bylo řečeno, že není na objednávku a už do konce akce nebude. Jak je to možné. I když jsme malé město, tak bychom určitě měly mít ná rok si koupit akční zboží po dobu celé akce. Toto není první případ, kdy je něčeho málo, nebo vůbec není.Nemáme takové možnosti výběru prodejny jako ve velkých městech, proto by jste nás měli zásobovat lépe. Zákaznice Penny marketu v Králíkách

Pokladní v Penny začíná markovat, než se však odsunou důchodci přede mnou, tak si to prodavačka propípá a na druhé straně mi začíná padat nákup na zem. Ještě že ne alespoň jídlo. Na mou připomínku, že příště si to půjde sebrat sama mi drze odpoví, že tam není od nějakého sbírání, ale od rychlosti, kterou odbaví co nejvíce zákazníků. Moji následnou reakci přeštěkne: kolik housek? Ani mě nenechá domluvit. Takové rychloslužby s proprsky, děkuji, nechci. Nemám náladu se tam 3x týdně plazit po zemi a sbírat si cosi a připadat si jako de...l s odpuštěním.  

musím říct jedno, a to, že jsem taky pracovala v Panny marketu, a každý den tam všem pokladmín měří rychlost a jakmile není taková, jakou určilo vedení, tak jdete na kobereček. Nikoho nezajímá, že starší lidi loví peníze z peněženky třeba minutu - a mají na to nárok, přišli si nakoupit.

Chtěl bych vědět,proč celou akci nebyly k dostání/prodejna J.Hradec/ granule Whiskas 1.5 kg..Když  jsem šel do marketu v pátek po práci tak už nebyly.Chodil jsem tam každý den až do dneška,kdy akce končí,a ani jednou už nepřišly.

Prodejny Penny Market jsou specifické především tím, že si zboží v podstatě sami vybalujete z krabic nebo fólií. Sortiment je velmi omezený.

Do Penny chodím hlavně v Červeném Kostelci, protože zde žádný jiný supermarket není, takže co mi zbyde. Výběr zboží je pro mě nedostačující, jsem zvyklá na větší sortiment, ceny mi přijdou vyšší než jinde, minimálně za zboží, které důvěrně znám z jiných obchodů. Občas narazím na pěkně kousky ovoce a zeleniny, ale většinou je zde už vše přebrané a zůstávají tu je nahnilé zbytky. Nevadí mi zde nakoupit jídlo na víkend, ale kdybych tu měla nakupovat pořád, asi bych byla velmi nespokojená.

Penny Market je jedním z obchodů, které nemám příliš ráda, a to zejména proto, že zde nenakoupím najednou vše, co potřebuji. Za hlavní nedostatky vidím velmi omezený sortiment všeho (kromě např. sušenek a jiných sladkostí, kterých je tu přehršle). Chybí mi zde pořádné maso, výběr ovozelu, pečiva či mléčných výrobků. Ostatní věci tu sice lze spolehlivě nakoupit, ale pro to ostatní člověk nechodí tak často. Obchod na mě navíc působí spíš jako nějaký sklad než upravená prodejna, kde bych chtěla nakupovat. Sem tam se zde dá něco koupit, ale to mě rozhodně nepřiměje sem chodit častěji. Pokud by byla nabídka širší, uvažovala bych o tom i díky obecně nízkým cenám, takhle Penny Market řadím k obchodům, kde se stavím, když po ruce není něco lepšího.

Zdejší pečivo nestojí za řeč, "vlastní pekárna" je trouba, ve které se rozpékají mražené polotovary.
Malý nebo vůbec žádný výběr bio či alternativních potravin.

přezdívka

#46 Penny - žádný zázrak

2012-11-02 19:23

Penny market opravdu není žádný zázrak - co mají v akci, je vyprodané obratem ruky a nové zásoby nedostanou, ať jsou v obchodě tři lidé nebo celý dav, u kasy se stojí fronta vždycky! Zeleninu mají např. proti Bille otřesnou. Penny rozhodně teda není žádná výhra v loterii. A už vůbec ne uprostřed města, to mohlo napadnout jen nemyslící mozek.

Nepřihlášený uživatel

#47 Penny a leták města - Námitky proti obsahu

2013-03-17 11:30

Leták k referendu - 1. Německá obchodní společnost nebo místní? Občana hřeje u srdce pocit že vlastníkem je někdo z místních, pozemek je pro něho však ztracen tak jako tak.
2. Zájemce (REWE) nesdělil částku - cenu určuje prodejce, tj. město, ostatní podmínky rovněž. Tento argument je nesmyslný.
3. Není odborný odhad ceny - je povinností města aby ho vypracovalo samo nebo zajistilo. Argument svědčící o účelové nezodpovědné neschopnosti městské rady. Nabízí se otázka, čí zájem a preference v pozadí funguje. Vždyť podle odhadu ceny má se vypsat veřejné výběrové řízení, o kterém není ani zmínky. Tím kryje se budoucí levný prodej některému ze skrytých uchazečů s odkazem na to, že občané odmítli Penny market a jiný solventní zájemce není. Tolik odborníků v městské radě a taková podivná neschopnost???
4. Rozdíl kupní ceny pozemků a náklady na autobusové nádraží - další účelový nesmysl. Náklady by měly být známy, alespoň prognóza, od čeho tam městští úředníci jsou. Ať se rozdíl sníží veřejnou DRAŽBOU pozemku, a ne neprůhledným prodejem.
5. dopravní zátěž - mělo být dávno vyprojektováno, a stejně bude muset být, neboť prodej se uskuteční stejně, a soukromé osobě.
6. kontrola nad pozemky - pokud se prodají komukoli, je to jasné.
7. stavba aut. nádr. firmou bez referencí - proboha co je to, kdo tu firmu vybral, od čeho je rada města?
8. nevkusná stavba - rada města ovlivňuje co zde bude stát.
9. viz bod 6. Nesmysl prvního řádu.
10. Když odmítnete Penny, prodá v budoucnu město pozemek stejně později až věc utichne nějakému svému tajnému koni a nebo objektu za totálně neprůhledných podmínek.
----------------
Celý leták s názvem Mysleme na budoucnost počítá s hloupostí a nezájmem těch, kterým je určen. Jeho text je na úrovni mazanosti gymnaziálního studenta. Navíc se v něm obráží obavy místních obchodníků z konkurence. Čím déle tu nic nebude, tím lépe pro ně. A městská rada? Doporučuji film ,,Nejlepší člověk´´ s Vlastou Burianem.
Mějte se dobře Jabloňáci!
Plk. J. Bílý, Praha
Trdlo

#48 Re: Penny a leták města - Námitky proti obsahu

2013-03-17 12:35

#47: - Penny a leták města - Námitky proti obsahu

To celé je pravda. Kupující společnost pozemku pro stavbu Penny nebo jiný kupující měly by protihodnotou nabídnout finanční účast při výstavbě autobusového nádraží, neboť je v jejím zájmu pozemek stávajícího nádraží vlastnit k jinému účelu. Městská rada musí rozhodovat v zájmu všech občanů, nikoli hájit malou skupinu podnikatelů. O pronájmu plochy stávajícího autobusového nádraží na dobu určitou, třeba deset, dvacet let apod. tak, aby městu pozemek zůstal zachován pro několik dalších generací jak v letáku tato obava je zdůrazněna, se nikdo nezabývá? Je prodej opravdu nutný, Penny by zde mohl stát na smluvně pronajaté ploše. Položme si otázku, proč a kdo je proti a komu to slouží! Proč se levněji nakupuje totéž zboží ve městech kde je marketů několik? Dokud bude monopol ČEZ a fingovaná konkurence jeho vlastních dceřinných společností, elektřinu budeme mít za chvíli nejdražší na světě!

Nepřihlášený uživatel

#49 Petr Stach, Pardubice

2013-03-18 10:49

Jakou váhu mohou mít podpisy lidí z větších měst, kde je několik supermarketů. Těžko bych jim uvěřil že do nich naschvál nechodí nakupovat, neboť sami slídí kde je nejlevněji. A zde nestydí se podepisovat aniž by jim to vůbec příslušelo. Zkuste porovnat třeba jen se Žamberkem, neřku-li s Ústím nad Orlicí. Navíc kdo rozhodl, že zde musí být právě Penny. Mám dojem, že tupě všemi prostředky potírat konkurenci je daleko snazší než vyvinout vlastní aktivitu a invenci. A kdo na to doplatí? Zase jen prostý občan, neboť porovnání cen mezi Pardubicemi a Jablonném je děsivé. A k tomu nepravdivě matoucí bláboly o kvalitě. Rozhodujte správně, držím palce!

Nepřihlášený uživatel

#50 dnešní letáky

2013-03-20 17:35

V urputném letákovém boji za ušlechtilé cíle v městě Jablonném n/O nade vše vyniká jako královský diadém básnický klenot Norbert aus Penny, který triumfuje nade vším co kdy bylo na poli rýmů dosud stvořeno. Ve snaze zhnusit občanům Penny, dosáhl účinku přesně opačného. A nejen to! U slabších povah mohou se dostavit pocity fyzické nevolnosti doprovázené mrtvičnými stavy, zápal mozkových blan či náhlé pomatení mysli, která v zoufalé panice neví kudy kam, lidově řečeno zůstává rozum stát. Obzvláště dojemně působí závěrečný verš prorokující vzdorným občanům hrozné následky v podobě řídké stolice a poté objevně navádí kde se umýt. Ó múzy, koho jen jste ráčily políbit aby mohla takováto krása spatřit světlo světa! Tento mocný dokument měl by být slavnostně uložen v městském archivu jako jeden ze stěžejních výplodů městské rady v jejím volebním období!