Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách
Quoted post
Eliška Straková |
#126 Objasnění situace2012-11-28 23:02Ráda bych Vám uvedla situaci na třeboňském gymnáziu na pravou míru, ač mě většina z Vás nejspíš označí za 'zmanipulovanou ovečku'. Na toto gymnázium chodím již 8. rokem, tzn. jsem právě v maturitním ročníku a o dění zde vím určitě víc, než většina zde diskutujících Začala bych tedy asi tím, že většina z Vás nejspíš petici iniciovanou naší školou vůbec nepochopila. Neprotestujeme proti výsledkům demokratických voleb, nýbrž proti tomu, že zrovna resort školství má vést členka KSČM. ČSSD samozřejmě mohla koalici uzavřít s kýmkoliv jiným či do tohoto resortu obsadit někoho ze svých zástupců, ne ze zástupců KSČM. Dále se tu velice často objevují názory, že všichni studenti jsou zmanipulovaní panem Rosochou. Pan učitel Rosocha mě za 4 roky, co jsem ho měla, naučil více, než mnozí za celých 8 let. A právě proto, že nás nenutí se něco učit nazpaměť, ale přemýšlet a odvozovat. Každý názor, ať už s ním souhlasil nebo ne, pro něj byl vždy dobrý, protože oceňoval, že o věcech dokážeme uvažovat, udělat si na ně vlastní názor a ten si obhájit. Tudíž on opravdu nikoho nenutí, aby jeho petici podepisoval! To, že jsme dobu před revolucí nezažili, je věc jiná. Dnes se už ve školách učí celá historie, ne jen to, co se zrovna režimu hodí. A pokud někteří mladší studenti, dejme tomu z kvarty, přesvědčují ještě mladší, tak tomu asi nikdo zabránit nemůže, avšak podepsat petici stejně mohou až od 15 let. Dále bych chtěla podotknout, že naše paní ředitelka se do této akce vůbec neangažuje, a každý krok, který provádíme, si ověřuje s právníkem, aby náhodou nevznikl nějaký protiprávní problém. Názory, jako že se chceme raději ulejvat a jdeme stávkovat mi přijdou směšné. Každý, kdo šel na stávku, musel mít samozřejmě řádně omluvenou hodinu, a pokud se jí zúčastnilo více žáků ze třídy, hodina byla nahrazena mimo školní rozvrh. Přestože nejspíš můj komentář bude smazán, protože není k věci, napsala jsem ho a nikdo mě k tomu nenutil ani mi nevyhrožoval, že neodmaturuji, pokud se nebudu bít za tyto názory (-tenhle výrok byl asi nejsměšnější ze všech na celé diskuzi). Eliška Straková, studentka Gymnázia v Třeboni |
Odpovědi
Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)
2012-11-28 23:05:52- Date of removal: 2012-11-28
- Důvod odstranění:
Nepřihlášený uživatel |
#129 Re: Objasnění situace2012-11-29 01:32:07#126: Eliška Straková - Objasnění situace vážená budoucí maturantko, svým obsáhlým komentářem jste nám natolik objasnila situaci, že teď už každý musí chápat, že na Gymnáziu Třeboň se opravdu uskutečňuje politická agitace a vedení školy tomu přihlíží. Takže nelze jinak než s touto „Peticí proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách“ SOUHLASIT |
František Hadač |
#145 Re: Objasnění situace2012-12-02 15:22:27#126: Eliška Straková - Objasnění situace Jak mi tedy vysvětlíte slečno Eliško, že paní Baborová je blízko nervového zhroucení, na základě nevybíravých útoků na její osobu i její rodinu. Kdo tyto útoky tedy vyvolal ? Nestačí jen od toho dát ruce pryč a tvrdit neprotestujete proti výsledku voleb. Jak mi tedy vysvětlíte další věc, že došlo i k ativizaci různých fašistických projevů u některých pravicově zaměřených lidí, které vyúsťuje právě v ono napadání paní radní Baborové. Jak mi vysvětlíte že se vyhýbáte přímému jednání s krajskou radní. Možná, že pan učitel Rosocha může být dobrým učitelem. Ale je také neodpovědným manipulátorem a mistrem ve zneužívání studentů, zřejmě na něčí pokyn. Musíte si také uvědomit, že není rok 1989, a že dnešní lidé mají jině, doslova existenční problémy a vaše jednání nepodpoří, protože ví že byli zrazeni a většina z nich se doslova stydí, že v roce 1989 šli zvonit klíčemi. Spíše si tímto jednáním škodíte a pohled lídí na studenty mimo pravicově zaměřených občanů, je dost negativní. Nikdo Vám Váš názor nebere a je na Vás jak si v dalším životě povedete. Věřte mi, že bych Vám přál leší život, než je ten náš nynější. To ale nebude možné, pokud i Vám bude vládnout součastný český vládní mafiánský spolek a pokud se nestanete se jeho součástí. Jo a nakonec se musím přiznat, že pocházím z jedné obce na třeboňsku a Třeboň znám dobře i tedy školy. A také používejte víc svůj vlatní rozum. Tak hodně štěstí. |
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2134 Vytvořeno: 2024-12-16
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1656 Vytvořeno: 2024-11-29
Voda pro zubry a divoké koně
18383 Vytvořeno: 2023-06-06
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
763 Vytvořeno: 2024-12-12
Petice studentů, absolventů, učitelů a znepokojené veřejnosti proti omezení hodinové dotace dějepisu, zeměpisu a přírodopisu
1675 Vytvořeno: 2024-12-08
ZÁKAZ RADARŮ NA DÁLNICÍCH
684 Vytvořeno: 2024-12-07
Zachraňte oslíky v Krtkově světě
109 Vytvořeno: 2024-12-20
Petice na podporu paní ředitelky Mateřské školy Hostinné
105 Vytvořeno: 2024-12-20
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1697 Vytvořeno: 2024-11-12
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
141 Vytvořeno: 2024-12-09
Právo na vzdělání při zaměstnání: Podpořme možnost osobního rozvoje pro všechny!
63 Vytvořeno: 2024-12-17
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
43065 Vytvořeno: 2022-12-27
Petice proti zrušení lůžkového onkologického oddělení Trutnovské nemocnice
263 Vytvořeno: 2024-12-12
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23022 Vytvořeno: 2021-12-22
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2247 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice za statní občanství bez diskriminace
4431 Vytvořeno: 2024-09-11
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2015 Vytvořeno: 2024-07-23
ZACHRAŇME (A)VOID! 2.0.
1364 Vytvořeno: 2024-11-26
Zrušme komunisty! aneb Kdy skončí Listopad - výzva poslancům a senátorům by podpořili paragrafové znění novely trest. zákona, kterým by se propagace komunismu (vč. kom. symbolů), postavila mimo zákon
1870 Vytvořeno: 2024-01-25
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17758 Vytvořeno: 2023-10-23