Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#2185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

2012-12-15 13:45

#2163: - Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

A mně zase, ty hlupáku, nepoučitelný hlupáku, připomíná rozlézání komunistické prašiviny "hodně" rok 1947. Snad jako učitel víš, že po roce 1947 přišel rok 1948.......

Dobrý příklad, ale je třeba ho uvést v celém kontextu. V roce 1946 byly svobodné volby. V roce 2010 byly také svobodné volby. V roce 1946 zvítězil Gottwald a sestavil vládu, ve které byli i ministři z jiných stran. V roce 2010 sice Nečas nezvítězil, ale taky sestavil vládu, ve které byli i ministři z jiných stran. Za 2 roky po volbách, v roce 1948 i v roce 2012 nastala krize ve vládě. Předseda vlády Gottwald vyměnil nepohodlné ministry a nahradil je komunisty. Předseda vlády Nečas vyměnil nepohodlné ministry, nahradil je a získal podporu od tou dobou neexistující a nikým nevolené skupiny, která si říká LIDEM. Po roce 1948 měl Gottwald pod kontrolou tisk, v roce 2012 má současná vláda taky zcela loyalní media, i když je nekontroluje direktivně, ale díky jejich privatizaci. Po roce 1948 se angažovaly Lidové milice jako prostředek nátlaku na demokraticky smýšlející obyvatelstvo. V roce 2012 skupiny studentů také vyvíjejí nátlak na demokraticky zvolené zástupce. Sice je třeba uznat, že studenti z Třeboně nemají "stejné grády" jako Lidové milice, ale jednak jsme o pár desítek let dál, v Evropě jsou jiné poměry a  ještě není všem dnům konec. Po roce 1946 jsme si počkali na další svobodné volby přes 40 let, kdy bydou další svobodné volby po roce 2010?

Včil mudruj, ty chytrolíne!

Odpovědi

rotnak

#2189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

2012-12-15 14:54:03

#2185: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila 

:-) rozesmál jste mne svým porovnáváním roků 1948 a 2012:-)

Zvlášť se Vám povedly ty milice a studenti....i když, ta média také nebyla špatná ( a to dokonce souhlasím, že ta dnešní ovlivňovaná jsou )

Teď ještě ty uranové doly, kriminály a popravčí čety, co?

Jo a ty další svobodné volby? Takové jsou naštěstí teď už všechny....problém je, že v demokracii je těch povolených názorů hodně....no, vlastně stále ještě i štěstím ( přes ten bordel, který tu v politice máme:-))