Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Nick

#3971 samozřejmě že má pan Grebeníček pravdu

2013-02-13 23:07

#3944: - Re: samozřejmě že má pan Grebeníček pravdu

Na Tvoje dvě jednoduché otázky lze odpovědět i takto.

Proč k nám neutíkali houfně z kapitalistických zemí lidé, když tu byl takový ráj na zemi?

Neutíkali k nám proto, neboť socialismus byl v dějnách lidského bytí prvním efektivním pokusem o sociálně spravedlivější společnost. Byla to současně velká neznámá, která byla budována na základě úžasných sociálních myšlenek. Socialismu byl a doposud je nepřekonatelným myšlenkovým i faktickým konkuretem imperialismu. Kapitalismus nemá jinou sílu kromě násilí, lži a nenávisti aby mohl nové myšlenky přemoci. Proto starý společenský systém využil všech prostřednů lži, pomluvy, kupování lidí za účelem jakoliv škodit, šíření strachu z nového atd... Lidé jsou vesměs pohodlní a raději přijmou lež než aby přemýšleli o cestě k lepšímu světu. Kapitalismus ze své podstaty redukuje mezilidské vztahy podle vzorců majetku, financí,  posilování ega, cinismu, přehlížení, intolerance atd.. Nevědomost, vědomí vlastních jistot a pohodlí, strach z neznámého i samotná fakta z procesů 50 let bylo bylo hlavním důvodem proč, k "nám" neutíkali ze západu. Socialismus nebyl ráj, byla to předevší tvrdá práce s vírou v lepší společnost. A starý svět viděl v přímém přenosu jeho nesporné úspěchy a současně s tím chápal, že tento proces musí zastavit! Dočasně se mu to zradou povedlo, nikoliv však na dobu kterou si přeje. Socialismus je zatím jediná, poznaná alternativa budoucnosti.

Proč u nás byla prokazatelně nižší životní úroveň i technická zaostalost, když jsme byli tak úžasně řízenou zemí?

Většinou je již výše opovězeno, jen doplním. Starý svět nechtěl pomáhat novému a nový věděl, že je nenáviděn. Nikoli proto, že odsoudil M. Horákovou, Slánského, Koncentráky v Jáchymově atd.. To byl pro starý svět jen využitelný problém. Kapitalismu, jako systému na lidech nikdy nezáleží pokud z nich nic nemá. Denně jsme toho svědky.  Na vše, včetně člověka nahlíží přes optiku primitivního chtíče, šíření nenávisti a smrti tam, kde odmítají jeho ideologii, neboť si uvědomuje svoje stáří a ví že umírá. Životní úroveň a technická zaostalost v socialismu byla tedy taková proto, že všechno si nový svět musel vytvořit sám s minimální pomocí. A že toho bylo ! Důkazem je, že dnešní primitivní "demokraté" prosazující systém kapitalismu jeskynního, nejsou schopni udržet ani majetek z minulosti, jako jsou komunikace atd.. Ze své přirozenosti se soustředili na ohromné bohatství , které rozkrádají, ničí, devastují. A to ještě není řeč o kriminalitě, korupci atd.. O sebevraždách lidí do kterých je nahnal tento zločinný politický systém.

Odpovědi

MIP

#3974 Zakuklený protisocialistický pamflet soudruha Nicka

2013-02-14 11:52:55

#3971: Nick - samozřejmě že má pan Grebeníček pravdu

To to trvalo,než bolševickému hovadu Nickovi přišly směrnice z ÚV! Ovšem takovému debilnímu blábolu, jaký zde píše, nemohou věřit snad ani tam. TO JE PRAVÁ UKÁZKA SPROSTOTY, proti které tu někteří přispěvatelé brojí. Sprostoty vpravdě bolševické: bolševik si myslí, že může napsat JAKÝKOLIV žvást  a ostatním diskutujícím, které po komunisticku považuje za idioty, nezbude než sklapnout (jako kdysi za lidové demokracie).I tak ovšem tyto jednoduché odpovědi stojí za to!

Především tu komunistický blbec přiznává, že ti kapitalismem zubožení a nelidsky vykořisťovaní dělníci na Západě vždy dali přednost (cituji )"vědomí vlastních jistot a pohodlí" před lákadlem socialistického ráje..... Tristní přiznání, že právě kapitalismus dává lidem "jistoty"....

Neméně výborný argument je, že "starý svět nechtěl pomáhat novému". Jinými slovy, celý ten zkurvený socialismus měl šanci jen tehdy, když si ho vybudují, zaplatí a budou při životě udržovat - kapitalisté..... Věru pravdivé. Sám zločinec Lenin sice prohlásil cosi o tom, že kapitalisté jsou tak blbí, že "nám prodají i provaz, na kterém je oběsíme" (ano, veliký Lenin byl jen sprostý vrah a kat), socialismus vyřvával od svého vzniku až do hanebného chcípnutí, že jeho cílem je zničit "kapitalismus", organizoval a PLATIL "užitečné idioty", kteří na Západě se pro něj pokoušeli všemi možnými metodami rozvracet "kapitalismus", ale ani to nepomohlo. Dnes nám  tu soudruh Nick vysvětlí, že celý slavný socialismus krachnul,protože ho kapitalismus nevydržoval (jako nějakou děvku....). Nezodpovězeno zůstává, proč skvělý socialismus, kvalitativně vyšší společenský řád, vlastně potřeboval parazitovat na prohnilém, na smetiště dějin směřujícím kapitalismu, aby vůbec mohl existovat.......

A nejlepší nakonec:: socialimus, tato "jediná alternativa budoucnosti" padl na držku "ZRADOU".To by chtělo rozvést, soudruhu Nicku: kdo koho zradil. Já myslím, že to byli ti podle tebe blbí lidé, stejně bys mohl "zrádce"ale jmenovat (adresně, soudruhu, to je přece komunistická zásada!). A případně napsat, jak TY osobně jsi vystoupil na obranu toho skvělého socialismu!


Nepřihlášený uživatel

#3976 Re: samozřejmě že má pan Grebeníček pravdu

2013-02-14 16:13:21

#3971: Nick - samozřejmě že má pan Grebeníček pravdu 

 To je recese, nebo to myslíš vážně, soudruhu?.-)) ( promiň, ale všiml jsem si, že si tykáme:-)

Tomuhle blábolu, cos tu napsal, snad nemůžou věřit ani v KLDR:-)))

Moc jsem se pobavil....a teď vážně, zkus to trochu seriózněji, vždyť ty otázky skutečně nejsou těžké:-)