MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#140351

2018-10-27 20:49

Libanonec, u něhož se údajně ubodala mladá žena, náhle zmizel z Česka

 

Demokrat

#140352 Re:

2018-10-27 21:09

#140329: Evropan -  

Kocourkov a Hulvátov je dnešní Praha, která se snaží o to, aby vznikl nový Protektorát Čechy a Morava!

Evropan

#140353 Re: Re:

2018-10-28 05:59

#140352: Demokrat - Re:  

No vždyť to je přesně ono. Kocourkov je Strakova akademie a Hulvátov Pražský hrad.


Nepřihlášený uživatel

#140354 Re: Re:

2018-10-28 07:03

#140342: - Re:  

Přesně tak to je, hulváti z pražské kavárny.

Evropan

#140355 Jak Agrofert vydělává na státních zakázkách

2018-10-28 07:06

Společnost Agrofert, jejíž spojitost s úřadujícím premiérem Andrejem Babišem se nyní prověřuje v Bruselu, dostala během sporného období od státu skoro 800 zakázek v celkové hodnotě 7,7 miliardy korun. Vyplývá to z databáze, kterou si o Agrofertu zpracovala podle veřejného registru smluv Česká pirátská strana. Výše zakázek dosud nikde nebyla uvedena. Dosavadní informace byly jen o dotacích, které Agrofert uvádí sám - na rozdíl od zakázek ve výročních zprávách - a které jsou sice rok od roku rekordní, ale ne tak vysoké. Loni Agrofert na dotacích dostal 2,1 miliardy korun.

V nové pirátské tabulce jsou zakázky pro všechny podniky spadající pod Agrofert, a to od 9. února loňského roku, kdy vstoupil v účinnost nový zákon o střetu zájmů. Podle něho by lidé ve vládě neměli mít ve svém podnikání žádný prospěch z veřejných peněz. Právě o výklad tohoto zákona se nyní mezi Babišem a Piráty vede spor, který už se řeší v Bruselu a může mít vážné důsledky.

https://www.respekt.cz/sporne-zakazky-pro-agrofert

Je tragické, že voliči stále nevěří tomu, že slovenský eštébák a zloděj šel do politiky jen kvůli svému osobnímu zisku a politika je pro něj pouhý marketing zahalující jeho podnikatelské cíle. A nevím, proč mezi podnikatelské zmrdy nezařadil hradní ožrala i Bureše.

Evropan

#140356 Re: Re: Re:

2018-10-28 07:08

#140354: - Re: Re:  

Kterého hulváta z pražské kavárny máš na mysli? Hradní zmrd je dnes už pražská kavárna?

 


Nepřihlášený uživatel

#140357

2018-10-28 07:51

Každý uvědomělý stoupenec bezbřehé liberální demokracie a kulturního neomarxismu musí být připraven. Spravedlivá válka s Ruskem a Čínou bude. A kdo nejde s námi, jde proti nám! Kupředu liberálně-levá!


Nepřihlášený uživatel

#140358

2018-10-28 07:52

EUROTOTALITA BUDE BITA!


Nepřihlášený uživatel

#140359

2018-10-28 08:05

ASI NIKOHO NEPŘEKVAPUJE, ŽE KISKA JE ZLODĚJ. JAKO VŠICHNI SOROSOVI VLASTIZRÁDCI.


Nepřihlášený uživatel

#140360

2018-10-28 10:45

MILOŠ MI PRDEL, ZMRDE!

Bořivoj Pauk

#140361 Pravda o čecháčkovském pronárodě a russáckém barbarstvu

2018-10-28 11:03

Jak dlouho se ještě vydrží ruský car s čínským chánem na sebe usmívat ??? Co myslíte ?
Chlastoslovanské barbarské Russácko, s jeho pátými kolonami užgryndaných, podlézavých, vlastizrádných a neproduktivních azbuckých čechomužiků, frankomužiků a balkánomužiků, musí být bohužel i s pomocí Číny zlikvidováno (demontováno) v zájmu světové civilizace. Stejně jako Islámský stát, který rovněž přebírá štafetu bolševizmu. A stejně jako dříve francouzské třetí císařství, osmanská říše a německá třetí říše či japonské císařství. Čínský chanát přijde na řadu později. Řešení na konci příspěvku.
Blbou Evropu budou muset zachraňovat opět USA (i bez Trumpa) jako v obou světových válkách ?
Čína bude jejich hlavním spojencem ? Blbí čecháčkové budou jenom čumět na drát.
Prolhané, lenivé, ožralecké, expanzivní, cynické azbucké byzantské Rusko zůstalo mentálně na úrovni mongolského a hunského Tatarstánu (včetně temného a vůči carovi tradičně podlézavého pravoslaví, velmi podobného islámu), nedotčeno západní civilizací, úmyslně odděleno azbukou a širokorozchodnou železnicí. Zakrslý Putin sedí holou řití na hromadě rezavých raket, ponorek a tanků, pro které nemá odbyt ani jako šrot a proto usilovně hledá nového partnera Adolfa, se kterým by si opět rozdělil Evropu a soutěžil s ním v počtu gulagů, pogromů a vypálených parlamentů. K tomu účelu používá různé azbucké "trojské koně" (foldynovské Srbsko, Řecko). Také protievropský islám. Brzo bude muset platit nahromaděným zlatem za obyčejné žrádlo. Zato má miliony zadubených, hladových a zamindrákovaných mužiků, ověšených uloupenými hodinkami a oplechovaných bezcennými dobyvatelskými metály udělenými těm přeživším, kteří raději riskovali střelbu soudruhů převážně do vlastních řad, než by šli na jistou smrt do gulagu. "Psí hlas do nebe nevolá" (ruské přísloví). Jejich stavy by potřeboval snížit aby je nemusel živit. Proto jim slibuje válečnou kořist. Brzy však předá Sibiř Číně na splátku svého dluhu (podobně jako kdysi Američanům Aljašku), případně jako výsledek pročínského referenda Sibiřanů. Z Ruska zůstane feudální chlastoslovanský skanzen s dřevěnými matrjoškami, zlatem okovanými blechami vystavenými v Kremlu, a potměšilými zablešenými cirkusovými medvědy na motorkách, obohacený olezlými a odulými putinovskými agentskými čecháčky, kterým Putin rád poskytne asylovou kvótu.
Český loupeživý bachratý komunizmus vznikl a trvá jako vazalství vůči feudální Moskvě, bez ohledu na to, jaký satrapa ji zrovna ovládá a jako vlajkou zrovna mává. Ubozí, kolaborantští a neschopní Švejkovští modroknížkoví Čecháčkové se potřebují schovat za sukně někoho silnějšího a přitom kulturně zaostalejšího - aby vůči němu neměli mindráky (jako vůči Západu).
Začal s tím úlisný agent a rozvraceč EU - kleptoman Klaus a jeho poskoci hájkové, zahradilové a insemínové. Zeman je jen ubohá, vyžraná atrapa moskevského satrapy - jako kdysi Gottwald. Ten ale ještě nestihl lézt zároveň do řiti i Číńanům. Řešením je celková změna paradigmatu politiky na celém světě (viz závěr).
Prolhaní, sebechvalní a sebeklamní Čecháčci jsou mistři světa v obrazoborectví, strhávání soch a symbolů, přejmenovávání ulic i vlastního státu a falšování vlastní historie i ekonomické výkonnosti. Podobně jako Rusové. Jenom více kradou.
Nedorostli pro vlastní samostatný stát, nezaložený na literárních a politických padělcích a intrikách, jakož i na uplacených rakouských válečných dezertérech. Bohužel o zpustlou Kotlinu už nikdo z vyspělejších sousedů nestojí (aby si vlastní stát nezamořil).
Historie lenivého, příživnického pronároda se stále dokola opakuje: etapu lžidemokracie vystřídá diktatura lapkovské lůzy, která se následně připojí k zacinkání klíči – až zase všechno nakradené prožere. A každých dvacet let plive na tu lůzu předchozí a nostalgicky vzpomíná na tu lůzu předpředchozí.
Čecháčkové budou spokojeni - až zase všichni budou mít stejné lejno - jen zasloužilí soudruzi (falmer) ho budou mít navoněné z Tuzexu nebo z ruské Berjozky.
Zneuznaný, c. a k. Univ. Prof. TGM upletl bič z rakouského dezertérského lejna - avšak zapráskat s ním už nedokázal - ani ve své mnohonárodnostní, uměle a ješitně vytvořené jepičí pidiříši. Proti literárním padělkům se sice postavil - avšak politický padělek a zmetek vytvořil. Děti se mu rovněž moc nevyvedly. Pravda vyděsí !!!
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé D21 tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

Bořivoj Pauk

#140362

2018-10-28 11:07

Sudety, (podobně Horní Uhry, polské Slezsko), nikdy nechtěly být dobrovolně součástí umělého, podvodně vzniklého, separatistického husitsko-bolševického čecháčkostánu. Výsledkem mstivého a loupeživého odsunu původního obyvatelstva - namísto předtím mu odepřeného plebiscitu - je jejich současný žalostný a vydrancovaný stav, plný putinovské či čecháčkovské lůzy. Zplundrovaného parazitického čecháčkostánu, zamořeného jaderným a těžebním uhelným odpadem nebude žádná škoda. Je to boží trest za zlovolné a podlé vyhnání původních obyvatel, kteří nedostali ani autonomii. Jakékoli naředění bolševické lůzy neruskými a nečínskými cizinci je jenom prospěšné.
Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem tupého a kolaborantského čecháčkostánu za Ural, kam dávno patří, a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap. Tak jako se Kosovo odtrhlo od azbuckého Titova Srbska aby skončilo v náručí ještě primitivnější Albánie - tak se čecháčkostán a slovenskostán odtrhly od civilizovaného Rakousko-Uherska, aby skončili přesunem do ruských stepí nebo až za Ural a budou rádi, až jim Putler stanoví dostatečné uprchlické kvóty do jimi samoobslužně zbudovaných gulagů v Akci Z.
Prolhaní, sebechvalní a sebeklamní Čecháčci jsou mistři světa v obrazoborectví, strhávání soch a symbolů, přejmenovávání ulic i vlastního státu a falšování vlastní historie, založené na bratrovraždách a zákeřných záludnostech. Podobně jako Rusové. Jenom více kradou. Viz Václav Perokrad.
Nedorostli pro vlastní samostatný stát, nezaložený na literárních a politických padělcích a intrikách, jakož i na uplacených rakouských dezertérech. Bohužel o zpustlou Kotlinu už nikdo z vyspělejších sousedů nestojí (aby si vlastní stát nezamořil).
Historie lenivého, příživnického pronároda se stále dokola opakuje: etapu lžidemokracie vystřídá diktatura lapkovské lůzy, která se následně připojí k zacinkání klíči – až zase všechno nakradené prožere. A každých dvacet let plive na tu lůzu předchozí a nostalgicky vzpomíná na tu lůzu předpředchozí.
Zneuznaný, c. a k. Univ. Prof. TGM upletl bič z rakouského dezertérského lejna - avšak zapráskat s ním už nedokázal - ani ve své mnohonárodnostní, uměle vytvořené jepičí pidiříši. Proti literárním padělkům se sice postavil - avšak politický padělek a zmetek vytvořil. Ani děti se mu moc nevydařily. Pravda vyděsí !!! Mnichovská dohoda: Čecháčkové si svůj stát nevybojovali ale vysomrovali na západních velmocech a stejným způsobem o něj přišli. Kdo se ani nepokusí ubránit sám, musí po zbytek života platit výpalné "osvoboditelům". Čecháčkové se musí na někoho vymluvit. Patří za Ural.
Čecháčkové budou spokojeni - až zase všichni budou mít stejné lejno - jen zasloužilí soudruzi (falmer) ho budou mít navoněné z Tuzexu nebo z ruské Berjozky.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník rakouských dezertérů a tvůrce separatistické, jepičí a neživotné ČSR: TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé D21 tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google


Nepřihlášený uživatel

#140363 Re:

2018-10-28 11:30


Nepřihlášený uživatel

#140364 Re:

2018-10-28 11:31

#140362: Bořivoj Pauk -  

Kolik a komu jsi dlužen, stvůro?


Nepřihlášený uživatel

#140365 Re: Re:

2018-10-28 12:01

#140364: - Re:  

Ano, bohužel tady žije neskutečná skvadra stvůr, zrůd, degenerovaných blbů, zemandrtálců a pitomiovců, rudochů a hnědochů, anonistů i pravičáckých hloupých sobců - prostě typische tschechische pówl a freneticky hýká a oslavuje své idoly - pekelnou čtveřici spolu se zbytky rudé chátry rudobelzebubů. Za takovej sprostej pówl bych nikdy nepozvedl zbraně na obranu. Mám rád tuto naší krásnou zemi českou, ale to co v ní bohužel přežívá za ksindl to je hrůza.Takovou krásnou zemi si oni nezaslouží, jen jí bezhlavě ničí, vykrádají, plení a plundrují, všechno je jim jedno a jen se cynicky řehní, jaký že to jsou borci, Tfuj Tfuj konzumní bachratí čecháčkovští vepříci a vepřice!!!! Hlavně plnej břuch, narvanou lednici, nabušená rychlá fára, chytrolínské mobily a tablety, online lenivost a znuděnost, nezájem, lhostejnost, po nás potopa, že ?? Ještě, že tu přeci jen žijí i jiní skuteční příslušníci kdysi hrdého národa českého a nebojí se jít s kůží na ten vepřincovej trh marnosti mamonu a konzumu a bojují za staré dobré hodnoty po našich hrdých a statečných předcích.Těch si Já vážím nejvíce a za ty bych zbraně na obranu pozvedl.


Citace z Ottova Slovníku Naučného :
,,Volič SPD jest často zanedbaného zevnějšku, nízkého intelektu, holdující alkoholu,není schopen samostatného úsudku a má potřebu aby jej někdo vedl"


JAK TREFNÉ !!!


Ještě bych dodal, že dnešní volič SPD je typický malomyslný, zamindrákovaný, cynicky lhostejný a sobecky ustrašený konzumní český vepřík s diagnózou internetové a mobilové debility.
A to platí víceméně i o voličích STB ANO, Bolševníků Marta Parta Semele, Kikino Modré Kradostraky a podobných obskurních Luciferových hnízd.


Nepřihlášený uživatel

#140366 Re: Re: Re:

2018-10-28 12:02

#140353: Evropan - Re: Re:  

   Ústava za Masaryka byla inspirována ústavou Spojených států. 

   Moc se jim to nepodařilo.  Kocourkov a Hulvátov, lapidárně popsal výsledek Masaryk. Beneš byl, například, za 17 let v 15x ministrem zahraničí.

    Vláda tedy za 17 let  stačila padnout 15x. To něco říká  o potížích koalic. Každá mohla říkat díky za každé nové ráno. Bylo zázrakem, že takový koncept jakž takž fungoval. Jak něco takového bylo možné? Faktem je, že pět předsedů vládních stran  se scházelo u Masaryka.  A na čem se tam domluvili, to pak bylo.

    

Mahákala

#140367 Toto jsou vůdcové jelimanů českých

2018-10-28 12:02

Ovar chcípá na zadušení zvratky a jelitami
Agronetvor se rozkládá v kosteleckou směs
Kikina má náběh na bankovní mrtvici
Pitomio si roztahuje otvory kvůli dešikmizaci
a všichni jsou práskáni rudobelzebubskými biřici
po svých odporných pérdelích.

Evropan

#140368 Miloši, končíme! Lhůta vypršela.

2018-10-28 12:15

Hlava státu je v agónii. Navzdory přírodě jen mravní. Živelná sprostota a verbální agresivita jako msta za zasuté mindráky podivínské minulosti a za stařecké neduhy možná nepřekvapí ostříleného gerontologa, zato jejich exploze kdekoliv, kdykoliv a před kýmkoliv šokuje všude. Poslední, beztak osiřelá  buňka Zemanovy sebereflexe, totiž umřela spolu se zbytky empatie  v den jeho prezidentské inaugurace. Následky jsou tragické. Kde jindy léčí klienty vhodnou terapií, má hradní prominent volný výběh bez dozoru. Na Hradčanech i po celé republice. A ke vší smůle dokonce v zahraničí. Naštěstí hlavně východním, kde mají s nevyzpytatelnými starci v čele státu historické zkušenosti. Škody jsou ovšem nevratné a žádná z nich malá. Od okázalé kolaborace s někdejším okupantem vlastní země a ztráty české důvěryhodnosti u spojenců, přes veřejné kálení na Ústavu a mantinely prezidentského úřadu, až po ocenění bolševických fosílií a hradní klaky nejvyššími státními řády.

Rozčilovat se nad mírou drzosti, se kterou Miloš Zeman rozdá i letos metály hned celé plejádě nýmandů, tu nepomůže. Žalostný stav mysli, zdevastované chorobnou záští k sebemenšímu náznaku oponentury a tichou zuřivostí nad jeho ignorací Západem, navíc manipulované hradními nohsledy a jejich ruskými obchodními zájmy, vysvětluje ledacos. Jen málokoho pak může udivit třeba avizované vyznamenání pro amerického „novináře“ Erika Besta. Zjevnou zálibou v Kremlu a systematickým mediálním lynčem Zemanových úhlavních nepřátel, si pražský rusofil s americkým rodokmenem vyšlapal pohodlnou cestu za metálem po hradní E55. Že po Zemanově a teď i Putinově  medaili pro spolupracovníka státní bezpečnosti „Mirka“ alias  písničkáře Jarka Nohavicu opentlí Hrad vyznamenáním už i normalizační popovou hvězdu Michala Davida, nemusí mít vůbec žádnou souvislost s muzikou a jeho Poupaty. Byť sám Zeman před časem přiznal poupata i ve svém počítači, je David  především členem známé rodiny Kočků s řadou pražských firem a lunaparků. Sám autor tohoto textu je pamětníkem časů, kdy stejnojmenný klan se Zemanem coby šéfem Lidového domu a premiérem  úzce spolupracoval a zachovával mu víc než štědrou přízeň v kampaních ČSSD. Stará láska nerezaví.

Pochopitelná je pak i prezidentova náklonnost  k  „národním pokladům“ z Dietlovy éry. Ty dnes budou na Hradě defilovat ovšem z jiných důvodů než  v zastoupení kumštu. Kdo četl  zapšklé rozhovory s hvězdnou pěchotou Parlamentních listů,  herci  Jiřím Krampolem a Ivanem Vyskočilem, je doma. Takovou nálož zapšklé zhrzenosti a  nostalgie po starých pořádcích a  žlučovité zloby na ty nové, lze najít leda ještě v Haló novinách. A u Zemana. Krampolovy vulgarity směrem k tuzemské demokracii a sem tam hřejivé slovo pro Moskvu jsou pak spolu s nekritickým obdivem k prezidentovi pro Hrad doslova rajskou hudbou. Státní vyznamenání pro herce Vyskočila, který se tam podlézavě naváží do Zemanových kritiků, zda by si  „to samé dovolili  k Husákovi“, je obvyklým pamlskem Hradu za bezostyšnou servilitu a  truchlivým pokračováním hradního leporela poplatnosti v čele s Jiřinou Bohdalovou, exbavičem Sobotou, F. R. Čechem, Danielem Hůlkou, Lucií Bílou nebo legendární dvojicí Zemanova fanklubu Helenou a Michalem  Žalobovými z Řitky. Trefné srovnání normalizátora Husáka s proruským Zemanem tu je přitom zjevně kouzlem nechtěného. Stejně jako momentky ze sociálních sítí, na nichž augerechnet bulharská muslimka Anife Vyskočilová, exmanželka  současného bijce migrantů Ivana Vyskočila, pózuje po boku Nočních vlků a Jaroslava Foldyny z ČSSD.

Miloš Zeman při každé příležitosti halasně opovrhuje těmi, kteří prý „v životě nic nedokázali“. Že má za takové už i akademiky a rektory univerzit, kteří ho úspěchy mnohonásobně převyšují, ale také udřené pěšáky z jeho dolních deseti milionů, kteří jej vynesli až na piedestal republiky a osud  jim nedal  šanci ani štěstí, je ironií  zvláštní doby. Historie se  občas opakuje. Bezohledná  papalášství a bratrstva zla Zemanova střihu, která neznají mezí,  zpravidla končila pod okny paláců  nebo  v ostudném zapomnění. I s metály a fankluby. Sto let republiky proto může být  symbolickou příležitostí ke změně. Moc receptů není. Na tahu je silný senát s odvážnými osobnostmi, nebo klíče na náměstích.  Lhůta prošla. Miloši, končíme!

(autorem textu je pan Zdeněk Šarapatka, bývalý spolupracovník hradního ožraly).


Nepřihlášený uživatel

#140369 Re:

2018-10-28 12:36

#140328: Výsměch!!! -  

Ve volebních urnách.

Andrej Babiš

#140370

2018-10-28 13:48

Přeju vám všem krásné a slavnostní nedělní ráno. Ano, jste tady správně, tohle je moje týdenní hlášení, ale nepíšu vám „Čau lidi“. Dnes ne. Dnes to necítím. Dnes je velmi významný den pro nás všechny.

Je 28. října roku 2018.

Sto let naší země.

Za chvíli jedu na Vítkov a pak mě čeká vojenská přehlídka a řada dalších akcí. Přemýšlím o tom týdnu, který dnes vrcholí a vyšlo to naprosto neuvěřitelně. Během jednoho týdne se mi povedlo jednat s britskou premiérkou Theresou Mayovou, francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Musím vám říct, že jsem měl chvílemi pocit, že se mi to zdá. Tohle se snad nepovedlo žádnému českému premiérovi.

Taky jsem dal rozhovory pro britský The Guardian, vyšly rozhovory z minulého týdne pro francouzský Le Monde a polský Dziennik Gazeta Prawna, Deník l'Opinion zase zveřejnil můj článek k příležitosti návštěvy Emmanuela Macrona u nás. Zahraniční novináři si už všimli, že my, naše malá Česká republika, se angažuje v Evropě, promlouváme k evropskému rozpočtu, migraci, dokonce jsme právě teď celoevropským lídrem v boji proti daňovým únikům. A že tvrdě trváme na tom, aby nás větší státy respektovaly. Za tohle všechno bojuji od chvíle, co jsem byl ministr financí.

Když měl náš stát první kulaté výročí, tedy desetileté, řekl Tomáš Garrigue Masaryk ve svém projevu zhruba tohle: Vznikli jsme bojem a udržíme se prací. A taky řekl, že stát musíme nejen udržet, ale dokonale vybudovat. Masaryk dokonce už tehdy, v roce 1928, varoval poslance, že náš obchod, průmysl a vůbec to, jak se nám bude dařit, je závislé na zahraniční politice. Co byla pravda před sto lety, platí dnes dvojnásob. A podle toho jednám.

S britským Guardianem jsem mluvil hlavně o migraci, evropském rozpočtu, brexitu a řekl jsem, že si chceme udržet naši kulturu a hodnoty. To samé jsem zopakoval francouzskému Le Monde, který se mě ptal i na můj vztah s panem prezidentem Emmanuelem Macronem. Oba pocházíme z byznysu, já mluvím francouzsky a mám ve Francii spoustu přátel, což dost ulehčuje komunikaci mezi námi.

V článku pro deník l'Opinion jsem napsal, že Evropa začne skutečně fungovat, až větší státy začnou brát vážně ty menší. A taky, že pokud má Unie znovu získat důvěru evropských občanů, musí zásadně zjednodušit fungování svých institucí a odstranit nepotřebné regulace.

Pro polský deník Dziennik Gazeta Prawna jsem zase otevřel téma Schengenu. Potřebujeme do něj dostat Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko. Vždyť logicky patří do naší „Asterixovy vesnice”, kterou musíme chránit a rozvíjet.

Ještě než k nám do Prahy přiletěla Angela Merkelová a Emmanuel Macron, letěl jsem já do Londýna za premiérkou Theresou Mayovou. Program to byl hrozně náročný, 23 hodin na nohách. Ještě v půl jedné v noci jsem dával rozhovor v letadle.

Je těžké nemít smíšené pocity, když člověk myslí na Británii. V Evropské unii to pro nás byli dobří spojenci. A dlouhodobě jsou náš 4. největší obchodní partner. Teď z unie odchází a taky spousta našich krajanů, kteří v Británii žili a pracovali, se kvůli brexitu vrací domů. Já jsem se ale v byznysu naučil, že každá změna je zároveň příležitost. Takže jsme to zorganizovali tak, abychom se nebavili jen o brexitu, ale taky se potkali s londýnskými bankéři, našimi podnikateli a občany, kteří ve Velké Británii žijí a mají obavy, jak s brexitem.

Samozřejmě, pokud by k tomu došlo, tak máme scénář, jak ochránit zájmy našich občanů a firem v Británii, aby se pro ně nic nezměnilo.

Dosedli jsme na letiště Luton, které určitě spousta z vás zná. Odtud jsme jeli rovnou do Guildhall, 800 let staré gotické radnice City of London, kde má sídlo pan starosta Charles Bowman. Na pracovním obědě jsme se potkali se zástupci zvučných značek z centra Londýna. Třeba EP UK Investments Ltd, 36 South Capital Advisors LLP, Bowring Marsh Limited, ClearBank nebo Allen & Overy.

Taky jsme jsme s Theresou Mayovou a probrali možnosti nových investic, vědu a výzkum, obrannou spolupráci a spoustu dalších témat.

Potom jsem jel vzdát hold hrdinům letecké Bitvy o Británii k jejich pomníku na pobřeží Temže. Spolu s Gerry Mayhewem, Air vice-marshalem RAF, jsme položili věnce a trubač královského letectva zahrál Večerku. Na naše piloty bude Británie navždy vzpomínat. Na pamatníku je zapsáno jejich 88 jmen. Patřili k „Nemnohým“, jak je tehdy nazval Winston Churchill, kteří odrazili nebezpečí nacistické invaze přes La Manche.

Doufám, že i budoucí generace Čechů si je bude pamatovat. Vždyť třeba náš pilot Josef František byl největší stíhací eso ze všech spojeneckých pilotů v Bitvě o Británii. Později jsem Therese Mayové povídal o našem posledním žijícím veteránovi Emilovi Bočkovi. To je ten pán, jak jsem vám psal, že v 95 letech sám řídí auto a dělá vtipy o své mladší přítelkyni.

V Kensingtonu jsem se potkal s českými rodáky. Třeba s Lady Milenou Grenfell-Bainesovou. Do Londýna přijela jako jedno z dětí, které zachránil Sir Nicolas Winton. Byly tam dvě děti Sira Wintona a jeho vnuk. Od dcery Sira Wintona, paní Barbary, jsem dostal i knížku s věnováním. Asi nemusím říkat, jak moc to pro mě znamená.

Paní Barbara Wintonová se celý život věnuje propojování obou zemí. Je předsedkyně největšího krajanského sdružení British Czech and Slovak Association. Organizuje výměnné pobyty studentů. A představte si, že to byla její zásluha, že Angličané objevili kouzlo české remosky. Ta je teď samozřejmou výbavou každé britské kuchyně. S Lady Milenou jsme šli i na koncert České filharmonie, ale o tom až později.

10 Downing Street. Tuhle adresu všichni známe ze zpráv i filmů. Sídlo britské premiérky. S paní Theresou Mayovou jsme mluvili anglicky o tom, že určitě chceme pokračovat v našich nadstandartních vztazích i po brexitu. Nechceme, aby byla ohrožená pozice českých pracovníků v Británii. Taky máme na našem území spoustu britských firem, které zaměstnávají naše lidi. Bavili jsme se i o obchodních a investičních příležitostech a obranné spolupráci. Samozřejmě došlo i na rozpočet, Sýrii, Saúdskou Arábii, Evropskou komisi, migraci. Paní premiérku jsem informoval o mé návštěvě Frontexu. Byl jsem moc rád, že hned na úvod vyjádřila paní premiérka lítost nad smrtí našeho vojáka v Afghánistánu.

Bude to ještě intenzivní vyjednávání, než dojde EU a Velká Británie k dohodě. Ale já věřím, že se to podaří. Hlavně vyřešit ten problém celního pásma mezi Británií a Severním Irskem.

A večer přišla krásná chvíle. Vystoupení České filharmonie v Royal Academy of Music. Přivítal nás tam pan ředitel Jonathan Freeman-Antwood. On, já a další hosté jsme měli krátký projev a pak začal koncert ke 100. výročí založení Československa. Bylo to úžasné, nejdřív hymny České a Slovenské republiky, pak Bedřich Smetana a Antonín Dvořák. Náš šéfdirigent Semjon Byčkov i všichni muzikanti podali neskutečný výkon. Zážitek pro všechny v sále i pro posluchače rádia BBC, které to celé přenášelo. Naši filharmonii čeká turné po Spojených státech. A jsem moc rád, že jsem mohl poznat pana Byčkova i jako člověka. Nejen po koncertu. Už před časem jsme si dali společnou večeři v Palomě a já mu dal mou knížku. Prý se mu moc líbila.

Než jsme se potkali na koncertu, měla moje paní vlastní program. Zaměřila se hlavně na vzdělávání a zdravotnictví. Na českém velvyslanectví se potkala se zástupci českých škol. V Británii žije asi 100 tisíc Čechů a jejich děti často navštěvují víkendové školy češtiny. Učitelé jsou opravdoví vlastenci, protože tyhle školy pořádají ve svém volném čase. Přijeli z Londýna, Bristolu, Birminghamu i Manchesteru.

Když jsem se s Monikou večer potkal, říkala mi, že její největší zážitek toho dne bylo setkání s panem profesorem Janem Markem v dětské nemocnici Great Ormond Street. Je vedoucí prenatální kardiologie a neinvazivní diagnostiky srdečních onemocnění u dětí. Dokonce si Monika popovídala s jedenáctiletým chlapečkem, kterému pan Marek transplantoval srdce. Monika mu darovala knížku a chlapeček a jeho rodiče se usmívali. Pan Marek je prostě Pan Doktor.

Společně s Monikou jsme odjížděli na letiště, když už byla hluboká noc. Do Prahy jsme dosedli ve dvě ráno.

Jak už jsem psal, sešlo se to skoro osudově. Jeden den Theresa Mayová a další kancléřka Angela Merkelová. Hrozně si vážím toho, že přijela do Prahy, když slavíme 100 let naší republiky a našla si čas strávit se mnou dvě hodiny.

Už v Bruselu jsem se jí ptal, čím jí můžu u nás pohostit. Přála si zelňačku, vepřový řízek a rulandské bílé. A myslím, že se tohle menu docela podařilo. Zavzpomínala si u něj na staré časy, kdy tu byla na stáži v naší Akademii věd.

Jednání jsme uspořádali symbolicky ve vile prvního předsedy vlády samostatného Československa Karla Kramáře. Probrali jsme třeba to, jak pod mým vedením funguje Rada pro vědu a výzkum, a proto jsem na jednání přizval i Karla Havlíčka, který je moje pravá ruka v této radě. Mluví perfektně německy a rozumí tomu lépe než já. Taky jsem mu dal slovo, aby kancléřce představil naše akvitity.

Taky jsme probrali téma průmyslu 4.0. Sám se chystám do německého Ambergu, kde má Siemens první továrnu toho druhu na světě. Kancléřka mě informovala, že tam taky byla.

Dál jsme mluvili o společných dálničních a železničních stavbách, třeba o plánu postavit železniční tunel na trase mezi Ústím a Drážďany. A samozřejmě témata, která teď hýbou světem. Hlavně skandál Saúdské Arábie v Turecku. Sýrie. Nebezpečí obchodní války s USA.

Večer, noc a dopoledne se u nás zdržel i Emmanuel Macron. Mimochodem Francie byla první země na světě, která uznala Československou národní radu. V říjnu 1918 to byla první československá vláda se sídlem v Paříži. My ale s Emmanuelem mluvili hlavně o současnosti a budoucnosti. Není žádné tajemství, že v některých zásadních věcech se neshodneme. Ale o to důležitější je spolu mluvit. A taky prohlubovat naše vztahy. V červnu jsme podepsali akční plán strategického partnerství na další čtyři roky. Společně bojujeme proti terorismu v Sahelu a spolupracujeme i v obranném průmyslu.

Určitě vás neminuly fotky, jak se procházíme po Karlově mostě. Byli jsme se podívat ve Veletržním paláci Národní galerie a dali si skvělou večeři v restauraci Kuchyň. Konečně jsme si mohli u toho popovídat jen my dva nerušeně dvě a půl hodiny.

Probrali jsme všechno, Emmanuel si dával naše české jídlo a chutnalo mu! Tvarohový dezert se švestkami byl nejlepší. Společně jsme ho zblajzli a ještě jeden doobjednali. Na rozdíl ode mě je hubenej, ptal jsem se, jak to dělá a byl jsem překvapenej, když mi řekl, že pravidelně boxuje. Na francouzském velvyslanectví byli taky překvapeni, když jsem jim o tom řekl, nevěděli to. Vyprávěl jsem mu taky o naší Národní galerii, která chce získat licenci Centre Pompidou.

U našeho stoletého výročí nebudou chybět ani Američané. Přiletí jejich ministr obrany James Mattis. Francie a Spojené státy byly pro zakladatele naší mladé republiky největší demokratické vzory. Čeští a slovenští emigranti v USA se taky obrovsky zasloužili o náš stát. S Jamesem Mattisem budu dnes mluvit hlavně o obraně a NATO. Náš závazek dávat dvě procenta HDP na obranu hodláme splnit do roku 2024. Taky probereme hospodářskou spolupráci. USA jsou pro nás nejdůležitější trh mimo Evropskou unii. Takže mu zdůrazním, že je v zájmu obou zemí, aby neeskalovala obchodní válka.

Zpátky ale k včerejšku. Otevřeli jsme Národní muzeum. Kdo se rozmýšlíte, jestli se do téhle naší národní chlouby v krásném novém kabátě podívat, tak určitě projeďte fotky. Dal jsem je včera na Facebook a nebylo jich málo. Snad vás nalákají. Taky budu rád, když si přečtete můj projev, který jsem během slavnostního otevření měl. Dávám ho do komentáře.

Spontánně jsem při projevu vyzval pana prezidenta, že by měl řediteli Národního muzea panu Lukešovi dát státní vyznamenání. Sklidil jsem potlesk a když pan prezident odcházel, tak to ve výtahu paní Lukešové potvrdil!

Při videomappingu mi tekly slzy. Dojalo mě to. Národní muzeum je ztělesněním historie našeho národa. Má teď nové ošacení a jsem přesvědčen, že dalších sto let bude skvělá úspěšná doba pro naši zemi.

Protože je dnes ten nejslavnější den z celých oslav, nebudu už tohle hlášení natahovat a pojedu ve zkratce. Státní rozpočet na příští rok prošel prvním čtením a schválili jsme konečně zákon o státní službě, takže doufám, že naši ministři teď mají prostor efektivně řídit svá ministerstva. Prošel i zákon o oddlužení, který pomůže 800 000 lidem, kteří mají 4,5 milionu exekucí. Snad postupně těch podle médií 250 000 lidí, kteří dělají načerno, dostaneme do práce, aby po oddlužení brali oficiální peníze.

Státní rozpočet přišel podpořit do Sněmovny i pan prezident. Potkal jsem se s novou předsedkyní parlamentní skupiny česko-německého přátelství paní Renatou Alt a s předsedou Shromáždění Makedonské republiky panem Talatem Xhaferim.

Vyjádřil jsem upřímnou soustrast za našeho padlého vojáka štábního praporčíka in memoriam Tomáše Procházku. Jeho tělo přivezl vojenský speciál. Přiletěli i jeho dva zranění kolegové, kteří se díkybohu uzdravují. Ano, ztráta lidského života je hrozná, ale naprosto jasně jsem do médií řekl, že se nevzdáme. Dokud bude civilizovaný svět ohrožovat terorismus, budeme proti němu bojovat po boku spojenců kdekoli to bude nutné.

Teď dál. Z aktuálního žebříčku ratingového hodnocení vyšla Česká republika jako nejlepší ze všech postkomunistických zemí. Jsme na úrovni zemí jako Belgie nebo Velká Británie. Hodnotí to respektované agentury Moody's, Standard & Poor's a Fitch Ratings. Už jen 10 zemí EU má lepší průměrné hodnocení než my.

Pomalu končím.

Na začátku jsem použil pár slov z Masarykova projevu. Teď mi dovolte ještě pár na závěr. Tentokrát od předsedy Národního Shromáždění československého Františka Tomáška. Takhle uzavíral prezidentův projev k 10. výročí našeho státu:

„Dnes se oddáváme slavnosti, ale již zítra zase s celou chutí pustíme se do práce ve vědomí, že jenom činorodá láska, ne láska slovem a ústy, národu a vlasti pomůže.“

Užijte si dnešní oslavy. Dnešní den. Vyjděte do ulic. Třeba se potkáme na největší vojenské přehlídce naší Armády České republiky na Evropské třídě v Praze. Třeba jinde. Ale pojďte ven a pojďte oslavovat.

Dnes je ten den.

Zítra totiž začíná další století naší republiky.

 


Nepřihlášený uživatel

#140371 Re: Re:

2018-10-28 13:50

#140369: - Re:  

...jste je neměli. Proto poražená TOP09 založila tuhle "petici". Jste nedemokratičtí ubožáci.


Nepřihlášený uživatel

#140372

2018-10-28 14:07

AŤ ŽIJE US ARMY!


Nepřihlášený uživatel

#140373 Re: Re: Re:

2018-10-28 14:10

#140371: - Re: Re:  

Prdlačky. Útisk pod záminkou hulvátství nikdo nepotřebuje k ničemu.

Evropan

#140374 Re: Re: Re:

2018-10-28 14:12

#140371: - Re: Re:  

Tato petice byla založena 3.11.2014. Které že to byly poražené volby? A jestliže chceš bránit lidem ve vyjádření jejich názoru, jak seš na tom s demokracií ty? Plácáš tady odposlouchanými frázemi, kterým zjevně sám nerozumíš.


Nepřihlášený uživatel

#140375 Soudně potvrzeno:

2018-10-28 14:37

Kiska je loupežník.