MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-16 17:38

Arabela

#38752 Re: Re: Re:

2015-02-16 17:38

Asenad

#38753 Re: Re: Re:

2015-02-16 17:39

#38749: - Re: Re:  

Já si múžu dělat co chci ty havlistycký hovado posraný.Ty mně nemáš co poučovat zmrde!!!

Arabela

#38754 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 17:42

#38751: Arabela - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Přestaň se už ty kreténe za mě vydávat!!!!

Arabela
Nepřihlášený uživatel

#38755 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 17:47

#38754: Arabela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Co se za mě zase vydáváš ty zafilckovaná kundo plesnivá!!!

Nepřihlášený uživatel

2015-02-16 18:22

Vidim, ze se nam volici Ozralce I. Namazaneho opet rozjeli.  Jejich bohaty slovnik a vytribena cestina je vzdy prozradi.  Nepravy Asenade, Arabelo, Demokrate atd. moc Vam fandim.  Miluji ironii a moc se mi libi, jak se zemandrtalci vztekaji.  DIKY A VYDRZTE BOJOVAT S DEBILITOU !!!

Nepřihlášený uživatel

#38757 Zeman alias Ožralec I. Namazaný

2015-02-16 18:32

#38756: -  

Ožralec I. Namazaný - tak to je přesné !  Díky!

Jeho voliči se opět nám tu opět " rozjeli ".

Co ten alkohol s lidmi dělá...

Nepřihlášený uživatel

2015-02-16 18:37

Ukoncuji-clenstvi-v-ODS

K mému rozhodnutí mně vede speciálně postoj ODS k Ukrajinské krizi. Mohu uvést mnoho příkladů chyb ODS, ale uvedu jen některá fakta, která jsou zřejmá a nevyvratitelná a pro jejich pochopení nemusí člověk být historikem a politologem, stačí se vrátit se k událostem, které ilustrují proč jsem k tomuto rozhodnutí dospěl.

Není pravdou, že Janukovyč asociační dohodu odmítl.  Naopak, Janukovyč, který měl už na stole ruský návrh obchodní dohody, který sliboval půjčku ve výši 15 miliard amerických dolarů a snížení ceny Ruského plynu ze zhruba necelých 400 dolarů za kubický metr, na 268 dolarů rozhovory nezastavil..
Janukovyč dohodu s EU neodmítl, ale ve světle ruské nabídky požádal o další jednání. Evropská Unite neodpověděla až do prosince 2013, kdy to byla ona, kdo jednání zastavil. Mezitím, vlastně již od léta začaly v Kyjevě demonstrace na Majdanu. Měly dva cíle, podpis dohody s Evroskou unií, od níž si demonstrující očekávali ekonomickou pomoc, větší demokracii, pomoc v ukončení korupce a pomoc v ukončení nadvlády ukrajinských oligarchů. Demonstrace pokračovaly během podzimu a nabývaly na velikosti. Téměř zároveň s odmítnutím asociační dohody se stala podivná věc - demonstrace se rapidně změnily. V jejich čele se náhle objevila podivná individua a režii převzaly pochybné neonacistické strany - Svoboda Oleha Tahnyboka a  Pravý sektor. Bylo to zřejmé ještě dříve než si toho povšimla dokonce i Česká televize, která si ve svých zprávách všimla o koho v osobě Oleha Tahnyboka jde: "Za tímto jménem se přitom skrývá další silně nacionální článek opozice - lídr sněmovní frakce Svoboda, v očích Pravého sektoru příliš "konformního" a "liberálního" hnutí. Právě Ťahnybok přitom v politice slavil úspěch jako samozvaný "ochránce" ukrajinské kultury – včetně jazykových a etnických souvislostí. Za výrazně xenofobní projevy na veřejnosti už byl ostatně před deseti lety dokonce stíhán."

Přesto se ODS v době demonstrací na Majdanu a nikdy potom, od těchto stran a jejich známých osobností nedistancovala. Nechala bez povšimnutí to, že převzaly kontrolu demonstrace, že převzaly její "ozbrojenou bezpečnost".

Nechala bez povšimnutí to, jak se demonstrace proti prezidentu Ukrajiny změnily z demokratického protestu proti zkorumpované vládě na volání po jejím svržení a jak toto volání bylo podporováno přímou účastí zahraničních státníků a politiků, amerických senátorů, evropských ministrů a vrcholných zástupců Evropské Unie. Byla by ODS takto zticha, kdyby vypukly protivládní demonstrace v Praze na Václavském náměstí, kdyby demonstranti a kdyby se jich zúčastnili zahraniční "hosté" jako se stalo na Majdanu a vokálně potvrzovali svou podporu požadavku demonstrantů na svržení naší vlády? 

ODS mlčela i tehdy, kdy prezident Janukovyč a zástupci Majdanu, Kličko a Tahnybok dospěli k dohodě, ve které Janukovyč přijal všechny jejich požadavky. Garanty dohody byli velvyslanci Německa, Francie a Polska. Dohoda měla trvání jen několika hodin - opozice si ji nechali "neschválit" demonstranty na Majdanu a parlament, Vrcholna rada se stal dějištěm státního puče. Prezident byl bez ohledu na předepsané ústavní postupy "sesazen" a z parlamentu byly doslova fyzicky vyhnáni zástupci východních regionů. V nové, "pomajdanové" vládě, Vrcholná rada nenalezla místo pro jejich zástupce a přijímala retroaktivní změny ústavy a zákonů, které měly "legalizovat" puč. Evropská unie, jejíž zástupci měli být garanty dohody prezidenta a opozice to přivítali s nadšením - a s nimi i naše vláda a ODS.

Ani když se v našem parlamentu projednávala otázka ohrožených krajanů, Volyňských Čechů, se nenalezl jediný poslanec ODS, který by je podpořil. Naprosto necitlivě a přímo odpudivě se zachovala ke krajanům, jimž může Česká republika děkovat za pomoc v době pro nás nejtěžší, za druhé světové války. Tehdy se Volyňští Češi dobrovolně hlásili do východní Československé armády, kde tvořili ve skutečnosti její největších národnostní skupinu. Připojovali se dobrovolně k boji za vlast, kterou většina z nich v životě na vlastní oči nespatřila a kterou více než tisíc z nich nespatřili ani potom, protože v boji za její osvobození padli. ODS je nedokázala podpořit ani tehdy, ani nikdy potom. Jen, jako ostatně vždy, "bezvýhradně podpořila vládu". Zachovala se zbaběle a hanebně.

ODS mlčela když Ukrajinská vláda nikdy nesplnila slib vyšetřit střelbu na Majdanu, jak slíbila potom, co se její počáteční výklad ve světle nových skutečností stal neudržitelným právě pro dokumentovanou účast neonacistů z Pravého sektoru, kteří, pod velením Andrije Porubije a Dmytro Jaroše nejen že nebyli vyšetřováni (žádné vyšetřován í se nikdy nekonalo, je podivné, když se dodnes oháníme obětmi Majdanské střelby, ale nezajímá nás, kdo je pachatelem a naopak spolupracujeme těmi, kdo jsou v případě mezi předními podezřelými). Totéž platí o vraždění v Domě Odborů v Oděse v Květnu. Přes množství věrohodných indicií a přes sliby Kyjevské vlády případ vyšetřit, je ODS spkojena - její spojenectví s režimem nesmí ohrozit ani známka problému a tak ODS problém nevidí. V kriminalistice se tomu anglicky říká "complicity",  "souhlas" či "napomáhání" trestnému činu. Ve slovníku ODS je to pragmatická politika - odsoudíme násilí, velmi obecně a opatrně a dál spolupracujeme s pravděpodobnými pachateli.

Dlouho jsem mlčel, protože jsem rozdíl mezi mnou a ODS, mezi mnou a mými přáteli, mezi mnou a lidmi v ODS, kterých si velmi vážím, pokládal za rozdíl v názorech na vznik a průběh krize, zapříčiněný jejich neinformovaností a jejich nedostatkem času se problematikou zajímat. Psal jsem o svých názorech na Kyjevský a Ukrajinský nacismus, který je objektivním viníkem dnešních Ukrajinských problémů. Na druhé straně psalo své články a texty několik lidí z ODS, se kterými jsem nesouhlasil velmi ostře. Ale pokládal jsem to, co psali a říkali za názor jednotlivců, ODS mlčela a já jsem čekal jak se věci vyvinou, na Ukrajině, ve světě, v ODS. A kdy ODS promluví.

Pak se stalo minulý týden něco, co mně donutilo k mému dnešnímu kroku.  ODS promluvila. Promluvila článkem Jana Klusáčka, který byl opravdu tím nejhorším co z ODS vyšlo. Uvedu jen, že pan Klusáček nabádá své čtenáře, aby zapomněli na diskuze o nacismu, o Banderovi a o ukrajinském neonacismu,aby se nedívali na obrázky války,  aby nepřemýšleli o jejích obětech. Taková diskuze je podle autora zatížena falešnými sentimenty. Nemáme se ani zatěžovat ukrajinským neonacismem a jeho efekty. Je to marginálie, říká pan Klusáček, je to překrucování a hlavně taková diskuze ignoruje zájmy české republiky. A ty zájmy jsou jednoduché. Potřebuje se vzdálit od Ruska co nejdál. Nikde v článku autor nevysvětluje proč. Proč se máme vzdálit a proč je to národním zájmem. Tomu vzdálení můžeme sice pochopit jako strach z "Finlandizace", ale proč nám ta finlandizace hrozí nevíme. Protože asi ani pan Klusáček nedokáže manipulovat s tektonickými deskami, mám za to, že má jít o vzdálení se politické. I když opravdu nechápu, proč je vzdálení se od Ruska něčím co je v národním zájmu kohokoliv, nejen nás, a naprosto tápu v oblíbeném tématu "vliv zájmů", které se přelévají, fungují všelijaké vlivové vztahy, vše to kolotá jako skleničky na stole komořího Langa a pro nás je klíčové ubránit se dalšímu pádu do ruské sféry vlivu. Já jsme si myslel, že v ní už dávno nejme, netušil jsem, že do ní stále padáme a musíme ten pád zastavit. Až potud je práce pana Klusáčka spíše komická, ale po tomto geniální, odhalení přichází vážná část. Smrtelně vážná.

Pan Klusáček ví, jak ten pád zastavit.

Podle něho "je v eminentním zájmu ČR, aby se udržela u moci současná ukrajinská vláda, která je legitimizována právě odporem proti Rusku a jeho vazalským organizacím v Doněcké a Luhaňské oblasti."

Tedy ani pan Klusáček už nevěří v legitimitu Ukrajinské vlády, její legitimita je ž odvozena za strašnou cenu smrti tisíců jejích občanů a vyhnání milionů do exilu a uprchlických táborů.

Naším cílem, naším národním zájmem, má být "naprosté odříznutí Doněcké a Luhaňské oblasti od ukrajinské infrastruktury, zřízení „sanitárního kordonu“ podél fronty i za cenu permanentní evakuace většího počtu civilistů a dlouhodobé udržení konfliktu nízké intenzity".

Nucené permanentní přesídlení většího počtu civilistů? Nevyšlo to Hitlerovi jen proto, že prohrál válku, jinak se takové nucené permanentní přesídlení "podařilo" v několika případech Stalinovi, ajede z těch případů se odehrál dokonce v oblasti o které hovoříme, tím příkladem bylo nucené přesídlení Krymských Tatarů.
Stabilizovat chce pan Klusáček "zbytek Ukrajiny, její "neruskou část". Ukrajinu by rozdělil na tu "hodnou" část, které máme pomoci k ekonomickému rozkvětu, stabilizaci a růstu poskytnutím pomoci. Tu druhou , ruskou část, pak nechat v bídě a utrpení - pomoci jí až potom, kdy povstane a zbaví se Rusů.

A takto zastavíme pád do Ruské sféry vlivu:

"Pokud je tedy klíčovým zájmem ČR, aby neupadla do této sféry, je na místě (ovšemže ve spolupráci s dalšími západními státy, zde samotné Česko mnoho nezmůže) oslabovat Rusko podporou vybraných konfliktních oblastí na jeho hranicích. Nejde přirozeně o samoúčelné rozdmýchávání konfliktů, jaké Putin předvedl v Donbasu, nýbrž o podporu jeho existujících protivníků ve všech formách. Gruzie, Moldavsko, Ukrajina i další země, které se Rusko v posledních 20 letech pokusilo oloupit o území, musí vědět, že ve svém boji nejsou sami, že mohou očekávat vstřícnost a podporu ze strany Západu."

Pan Klusáček konflikty samoúčelově nevyvolává, jeho konflikty jsou jen podporou existujících konfliktů na ruských hranicích. Chce dát těmto zemím najevo, že jsme s nimi, a že je v konfliktu s Ruskem, pokud k němu dojde, budeme podporovat. Jinými slovy, pokud existují nějaké spory, pan Klusáček volá po jejich eskalaci, aby donutil Rusko "utrácet peníze a vojenské kapacity na řešení problémů na svých hranicích."

Po "úspěchu" naší Ukrajinské strategie, které jsem popsal výše, se novým cílem stává Rusko. Má být isolováno  a má být ekonomicky a politicky sraženo na kolena pomocí námi podporovaných konfliktů a "lokálních " válek. Pan Klusáček nevnímá, že nehraje počítačovou hru. Že ty války, viz ta právě probíhající, se neodehrává na obrazovce jeho monitoru, že ti kdo v těch válkách zemřou, jsou lidé, dnes živí lidé, kteří netuší, jak skvělou budoucnost mají mít jako protiruští bojovníci v páně Kudláčkově strategii. Že ty země nejsou obrázkem z atlasu, ale krajinami s městy, farmami, továrnami, přístavy, domy a že jsou plné těch lidí, mužů, žen, penzistů a dětí, které pan Kudláček odsoudil k rolím svých dálkově kontrolovaných gladiátorů.

Je mi to opravdu líto, ale dnešním dnem resignuji na své členství v ODS.
Zároveň s tímto dopisem zasílám formální rezignační dopis.

S úctou,
Tomáš Haas

Nepřihlášený uživatel

#38759 Re:

2015-02-16 18:43

#38756: -  

No jo, Schwarzbergslintofilové a Kalouskokočkodani vám ukradnou nick a ještě si při tom samou radostí vzájemně lížou ušmudlané páchnoucí řiťky. To je jim podobný. Nazývají to intelektualistickým ironizováním. No jim to dnes Wachmajstrům dnes zas pálí. :-) :-) Samá hlava moudrá pohavlená, každá plná šalamounovýho lejna.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-16 18:59

Nepřihlášený uživatel

#38761 Re: Re:

2015-02-16 19:05

#38759: - Re:  

Diky za potvrzeni meho nazoru na zemandrtalce !  Presne o Vas a Vam podobnym jsem psala !!

Nepřihlášený uživatel

#38762 Re: Re: Re:

2015-02-16 19:07

#38761: - Re: Re:  

Zemandrtálci mají zase svůj den

Nepřihlášený uživatel

#38763 Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 19:11

#38762: - Re: Re: Re:  

Rozmohla se nám poslední dobou ve velkých městech divná chřipka. HAVLOIDNÍ SLYNTOFÍLIE se jmenuje.

Nepřihlášený uživatel

#38764 Re:

2015-02-16 19:12

#38758: -  

Muzes vystuupit a vstuupit, kam je libo.  Mame demokracii a Tvoje duvody nas absolutne nezajimaji !

Nepřihlášený uživatel

#38765 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 19:16

#38763: - Re: Re: Re: Re:  

JEEE Pepanku,a to je opravdu z tve hlavy?? 

Nepřihlášený uživatel

#38766 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 19:23

Dlší typický příklad nevzdělaného a hloupého zemanomilce. Jen tak dál soudruhu.

Nepřihlášený uživatel

2015-02-16 19:27

15:02
 Východoukrajinští povstalci zabránili členům mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) v cestě do obleženého Debalceve, které je považováno za kritickou zónu pro osud nově vyhlášeného příměří na Donbasu.

Ukrajinský ministr zahraničí Pavlo Klimkin dnes na tiskové konferenci v Kyjevě řekl, že přes veškeré úsilí se evropští kontroloři do města nedostali. Informaci potvrdila i OBSE.

o chvíli později toto:

16:08
 Povstalci tvrdí, že město Debalceve už kompletně obklíčili. Kyjev ale oponuje s tím, že drží přístupovou silnici potřebnou pro zásobování, píše agentura Reuters.

Je mezi vámi někdo, kdo by  postaršímu člověku vlkovi vysvětlil, jak je možné , že povstalci mohli zabránit v pohybu  misi OBSE do Debalceva, když  Kyjev, podle svých slov , kontroluje přístupovou cestu? Já to nějak nechápu.. Nebo snad, že by Kyjev, opět a tradičně lhal a  KyjevAktuálně.cz  cítil potřebu to podpořit?

Nepřihlášený uživatel

#38768 Re:

2015-02-16 19:27

Máš pravdu soudruhu, vrať se do své rodné strany a dej nám pokoj.

Nepřihlášený uživatel

#38769 Re: Re:

2015-02-16 19:31

#38764: - Re:  

Co to meleš kryple?? to není o mě, ale o nějakém známem členovy ODS

Nepřihlášený uživatel

#38770 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 19:36

#38765: - Re: Re: Re: Re: Re:  

A co líbí se Ti to Slyntofilko? Nebo bys raději pohádku o chrabré Naďěždě?

Nepřihlášený uživatel

#38771 Re:

2015-02-16 19:39

Zřejmě kovaný soudruh co už splnil úkol a vrací se do rodné strany.

Nepřihlášený uživatel

#38772 Re:

2015-02-16 19:48

#38767: -  

Kašlete na Rusko, naším úhlavním nepřítelem je nyní proradné nacistické Norsko!

Nepřihlášený uživatel

#38773 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 19:50

Já bych to nazval spíš slintavka havlovka.

Nepřihlášený uživatel

2015-02-16 19:52

HAVEL JE PÍČUS!

Nepřihlášený uživatel

#38775 Re: Re:

2015-02-16 20:02

#38771: - Re:  

opakuješ se nácku