PETICE ZA ZACHOVÁNÍ KELTSKÉHO SKANZENU ISARNO
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno PETICE ZA ZACHOVÁNÍ KELTSKÉHO SKANZENU ISARNO
Nepřihlášený uživatel |
#12011-10-07 18:06nelze jen tak zbourat deset let dobrovolně vynaložené práce... |
Nepřihlášený uživatel |
#32011-10-07 18:38Ráda bych,aby Isarno zůstalo.Nevím,z jakého důvodu,by se mělo bourat,vždyť je to nádherný skanzen!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#42011-10-07 18:43Dobrá věc se nemá likvidovat, zvláště, když se jedná o historii(a nebo o ochranu zdraví). Jak se říká: stodolu umí zbourat každý vůl, ale postavit ji umí jen dobrý tesař. |
Nepřihlášený uživatel |
#52011-10-07 19:03Udělám cokoliv aby se to podařilo,Isarno mi moc chybí a ne jen Isarno,ale i ti lidé,s kterýma jsem se tam potkávala.Chybí mi ta krásná krajina,budovy,kde se Isarno nachází.Držím moc pěstičky |
Nepřihlášený uživatel |
#62011-10-07 21:24A zvlášť když už tam nekdo nechal nějaky ten svůj kus života |
Nepřihlášený uživatel |
#72011-10-07 21:28Bylo tam moc krásně a když tam človek přijel a byl tam nějakou dobu tak si tam aj krásně odpočal přestal myslet na nějake problemy vypnul a jen se kochal zviřatama a okolim ať to tak dal zůstane dtžím pěsti keltska usedlost isarno by by melo zůstat a nebourat se |
zouharovay |
#82011-10-07 21:48Tož já taky přidám pár písmenek....Proč se musí likvidovat věci,které stály spousty lidí moře práce a starostí...dnešní doba si opravdu neváží tradic...takže jsem to podepsala...a budu držet pěsti,aby se zachovala alespoň tato :) |
M |
#92011-10-07 22:51Prožila jsem tam tři krasné roky života,potkala jsem tam užasný lidičky! Neberte lidem,jejich krasný roky,i když pro někoho roky dřiny!Jsem pro zachování tradic!! |
Nepřihlášený uživatel |
#102011-10-07 23:33Do Isarna jsme jezdili každý rok s dětmi, ale i s přáteli za zábavou, pobavením, ale hlavně poučením o životě našich předků. Místo je dobře situováno, blízko města, ale přesto klidné. Rádi se připojujeme k této petici, bylo by velmi špatné rozhodnutí, Isarno zrušit. Hlasuji rozhodně pro zachování tohoto keltského města. |
Nepřihlášený uživatel |
#112011-10-08 08:55Isarno je místo, kam se vždy budu rád vracet,třebaže jsem až ze západních Čech. Je to moc krásné místo. |
Nepřihlášený uživatel |
#122011-10-08 18:28Něco zbourat je strašně až trapně jednoduché.....proto nebourejte a dohodněte se!....ať žijou Keltové v nás! |
Nepřihlášený uživatel |
#132011-10-08 19:52Samozdřejmě souhlasím se záchranou Isarmu,měli jsme tam srazík a mooooooooc se nám tam líbilo.Byla bych tomu moc ráda,a předem děkuji.L.Kyselá |
Nepřihlášený uživatel |
#142011-10-09 18:18Skanzenů v ČR není mnoho. Místo toho aby se podporovali např: státními dotacemi tak se radši počká až bude majitel v krizi a pak mu to seberou.(viz. kino Skala v Brně) |
Nepřihlášený uživatel |
#162011-10-09 22:32Zbourat něco, co tolik lidí miluje, kam se vždy rádi podíváme, na takovém pěkném místě... Prostě blbost. Čí to je nápad? |
Nepřihlášený uživatel |
#172011-10-10 14:24V poslední době se děje po světě dost násilí. Zničí někdo obchodní centrum? Zničí někdo kanceláře vysokých úředníků? Ne... všechno odnesou malé společnosti, školy... a teď i kulturní centra a skanzeny. Má cenu ničit krásnou věc jen kvůli byrokracii? To poslední, co je na světě ještě dobré, je kulturní bohatství a za něj je třeba bojovat. Pokud ne, nemá cenu už nic... |
Pavel Hromek,letovice |
#192011-10-12 01:34Velká škoda pro Letovice,pokud bude Keltské městečko zrušeno |
Nepřihlášený uživatel |
#20 Marie N.2011-10-12 10:54Keltská osada Letovice je pro mě tak jedinečným místem, že jsem si ji se svým manželem zvolila jako místo konaní naší svatby, která se zde uskutečnila 4.9.2010. Celá tato akce byla výborně připravena, stejně jako řada dalších akcí, kterých jsme se zde opakovaně účastnila. Keltská kultura je kus naší historie, mnozí z nás jsou potomci keltů, neměly by tudíž být tyto kořeny ničeny. Existují i jiné způsoby řešení problémů, než je demolice. |
Pavel Hromek,Letovice |
#212011-10-12 14:40Při budování Isarna-Keltského městečka vykonali fandové mnoho práce zdarma.Dělali to s radostí přiblížit návštěvníkům Letovic život Keltů.Jezdily sem i školní výlety a hodně návštěvníků tohle místo navštívilo.Nezapomenutelné bylo "pálení čarodejnic" s vystoupením skupin irské hudby s výukou tanců a různé jiné akce-např.středověké bitvy.Holt v dnešní době jsou many na prvním místě a vinou nepochopení městského zastupitelstva vznikly tyhle problémy.Snad vše dopadne dobře,osobně se samozřejmě zapojím za zachování tohohle skanzenu. |
Nepřihlášený uživatel |
#22 jejda2011-10-13 01:51ŽÁDOST OPŘEVOD PRÁV K PRONÁJMU POZEMKU Dobrý den. Tímto žádám o převod práv k pozemku číslo 350 a 351 ulice Česká Zemník na kterých se nachází Keltský skanzen Isarno a budovy k němu náležících. V březnu roku 2010 jsem podával žádost o přepsání smluv s městem o pozemku číslo 350 a 351 ulice Česká Zemník na kterých se nachází Keltský skanzen Isarno a budovy k němu náležících. Z užívacích práv z pani Simony Hruškové na pana Aleše Olesova, který zastupoval Isarno již od roku 1999. Pan Aleš Olesov od počátku projektu měl a má podpisová a zastupovací práva za Keltský skanzen Isarno. Touto žádostí nemám v zájmu ukončit podnikatelský záměr, který přispívá na rozvoj kultury a cestovního ruchu města Letovic. Do výběrového řízení jsem se nehlásil z důvodu nevypovězení nájemní smlouvy (pouze se jednalo o přepsání páv na spolutvůrce projektu). Majetkové vyřešení: Po předchozí domluvě mezi paní Simonou Hruškovou a mnou (Alešem Olesovem) došlo k této dohodě: V okamžiku přepisu smlouvy o pronájmu pozemku uzavřené mezi městem Letovice a paní Simony Hruškové na mne, bude neprodleně proveden i převod veškerého stávajícího majetku na tomto pozemku na mou osobu. Doposud jsme vybudovali: V tomto velkolepém projektu Keltský skanzen Isarno, který je v této době 2. nedoporučovanější skanzen na území České republiky v tomto období. Je doporučován v Česku i anglické odborné literatuře. Skanzen Isarno je doporučován především odborníky z archeologie na dobu Halštatské (doba bronzu) a především Laténského (mladší doba železa), kteří se k tomuto projektu vyjádřili velmi kladným způsobem, jako „ke skanzenu experimentální archeologie“. Konkurence: Na 1. místě je doporučován Velehrad skanzen Modrá (Velká Morava). Který byl podporován evropskou unii a městem Modrá ve výši cca 28milionů. Nechci zaštiťovat projekt pouze svou soukromou osobou, ale možností založení občanského sdružením. Příloha podnikatelský záměr je identický s původním z roku 2000 která probíhá doposud, s některými obměnami z nedostatku finančních prostředku. Po neopětovném neodpovězení na žádost o převodu, žádám o stručné a jasné vysvětlení. Děkuji za odpověď, pan Aleš Olesov. Dne 16.3.2011 |
Nepřihlášený uživatel |
#23 Koon2011-10-13 01:56Velehrad skanzen na Modrá (slované), je o deset mega více, takže niní za 38 milionů, ach vy snílkové |
Nepřihlášený uživatel |
#242011-10-13 08:47originální keltské městečko.Plně doufám,že bude zachováno a brzy v provozu. |
Pavel Hromek,Letovice |
#252011-10-14 06:44Asi takto....takhle to dopadne vždy,když se dobrá myšlenka zvrhne v honbu za penězi,-jak jinak také v dnešní době.Při důvěrném hovoru mi blíže nejmenovaný zastupitel Letovic sdělil.že p.Aleš Olesov prý nemá "náležitého podnikatelského ducha"-tedy,nezobe pánům z radnice z ruky a nepřináší do městské pokladnice náležité zisky.Myšlenka prý je dobrá,ale many jsou many.Zejména proto,aby se daly rozfofrovat jinde.....S pozdravem " Aby nás PánBůh při zdravém rozumu ochrániti ráčil" Pavel Hromek,Letovice /mail:pavelhromek@email.cz/ |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Exemplární trest pro střelce koček z obory Březka
13174 Vytvořeno: 2024-08-09
Za vyřešení drogové situace na Praze 5
668 Vytvořeno: 2025-01-16
Břehy bez omezení!
1752 Vytvořeno: 2024-01-24
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
2460 Vytvořeno: 2025-01-20
Podpora pro spolek Triangl
246 Vytvořeno: 2025-01-23
Petice za odvolání ředitelky Krajské veterinární správy Karlovarského kraje paní MVDr. Márie Slepičkové
1859 Vytvořeno: 2025-01-22
Petice za přepracování návrhu na rekonstrukci Hlavního nádraží v Praze
10144 Vytvořeno: 2023-11-28
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
3076 Vytvořeno: 2024-07-23
Podpora udělení Ceny města Olomouce Ing. Vilému Švecovi in memoriam, za společenský přínos městu.
143 Vytvořeno: 2025-01-26
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
18144 Vytvořeno: 2023-10-23
Propusťme politické vězně a zastavme kriminalizaci rostlin a hub
147 Vytvořeno: 2025-01-13
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
49560 Vytvořeno: 2022-12-27
Petice proti zjednosměrnění provozu v centru Loun
256 Vytvořeno: 2024-11-29
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1808 Vytvořeno: 2024-10-20
Žádáme zrušení nákupu letounů F-35
909 Vytvořeno: 2024-03-07
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
15742 Vytvořeno: 2023-10-30
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1453 Vytvořeno: 2024-12-12
Otevřený dopis Radě města Železný Brod ve věci KC Kina
282 Vytvořeno: 2025-01-15
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
3840 Vytvořeno: 2024-12-16
Informační bezpečnost, svobodné a férové volby
2930 Vytvořeno: 2024-05-06