Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů
Nepřihlášený uživatel |
#151 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2013-02-04 11:39#150: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takový argument, že čipování pejsky nestresuje, jak uvádějí naši moudří zastupitelé, dokazuje, že milují zvířátka jen na talíři! |
Dedahad |
#152 Re: Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......2013-02-04 13:12#146: ČIPOVÁNÍ - Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ...... Dobrý den , vůbec nikdo z nás vám určitě nebránil v čipování vašich 4 psů / platíte za všechny poplatky a jsou i přihlášeni ?/ ! Vy nám zase nebraňte vyjadřovat zde svůj názor a požadovat zrušení předmětné vyhlášky či spíše vyžadovat dobrovolnost čipování ! Stejně jako byla zrušena povinnost u t.zv. II. pilíře důchodového pojištění a podobná povinnost u sKaret , žádáme totéž u vyhlášky 9/2012 ! A pokud se mi zaběhne pes , je to jen můj problém , ne Váš, ten potom budu muset řešit ! Budu ho však řešit sám a nemusím k vůli tomu mít psa čipovaného - to je rozhodnutí chovatele, který také za psa zodpovídá ! Nechci dělat ramena , že se mi to nemůže stát , ale jít třeba na Silvestra ven se psem bez vodítka , tak to se mi opravdu nemůže stát. Důvodů , proč odmítáme čipování je mnohem více a není to jen otázka / nezanedbatelná / financí . Siláckých slov o neškodnosti či bezbolestnosti čipování jsem slyšel kromě od vás mnohem více , ale pokud vím , je v ČR pouze jediný člověk, který čip vyzkoušel POD vlastní kůží a to ne na levé straně krku , ale na předloktí . Nepřejte si slyšet , jak to hodnotil , ale to by pro vás asi nic neznamenalo - vždyť vyhláška je jen pro psy / ne kočky , křečky, ...../ a čip je asi něco jako TP pro auto - tak to je zase názor jedné takychovatelky psů , který odvysílal i rozhlas. Nebo co říci na čipování nemocného či starého psa , u něhož si chovatel nemůže být jistý , zda se s ním nebude muset brzy rozloučit a zase - zaplať chovateli ! A případné zdravotní komplikace po zavedení čipu včetně ojedinělého , ale možného vzniku nádoru , o tom nevíte ? O škodlivosti hormonální antikoncepce pro ženy a jejich úmrtích/ Francie / jsme se také dozvěděli teprve před cca 14 dny ! Tak je třeba se alespoň více zajímat a ne jen kritizovat . A znovu : kdo to zaplatí ? Snad bych vás chtěl jen požádat , že pokud nechcete pomoci , tak alespoň neškoďte a respektujte i rozdílné názory spoluobčanů a ne jen názory těch , kteří na této vyhlášce resp. na čipování chtějí vydělávat ! Věřte nebo ne , není jich málo , čipovací lavina se šíří nejen v ČR už nejméně 8 roků ! No a vy jim jen přihráváte k vyšším ziskům ! A už vůbec nic vám nebrání v sepsání " PETICE - CHCI ČIPOVAT " ! Zatvrzelost s níž mnozí chtějí již teď "upravenou"vyhlášku protlačit "zuby-nehty" o mnohém napovídá ! Hezký den Dedahad |
odpůrce čipování |
#153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2013-02-04 14:13#150: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plně s Vámi souhlasím,jsem z jižních čech a naše město též vydalo OZV o povinném čipování psů.Při nedodržení vyhlášky je nám vyhrožováno pokutou do výše 30000,- Kč.Pejska jsme u nás odhlásili a nechali ho přihlásit jinde,kde se zatím nečipuje,přes známé a též budeme tvrdit,že je u nás jen na návštěvě.Čipování by mělo být na dobrovolné bázi.Kdo cestuje mimo republiku,je to nutnost,ale většina psů nevycestuje za celý svůj život,přitom řádně přihlášení psi mají známku,někteří i tetování,takže nač ještě čipovat.Je to pouze šikana vůči slušným pejskařům,ti budou za nečipování sankcionováni,ti,co psy přihlášené nemají,stejně čipovat nebudou. |
R |
#154 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2013-02-04 14:32#153: odpůrce čipování - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Naprostý souhlas! |
Nepřihlášený uživatel |
#155 Re:2013-02-04 17:40Vážený pane nebo paní,celkem mě zaráží jak může majitel chovné stanice psát takové bludy jako vy!!! Co to plácáte o petici proti očkování??? Tohle by snad měla být svobodná volba každého z nás,jestli psa nechá tetovat popřípadě čipovat nebo ne!!! A ne že mu to nařídí nějaká stupidní městská vyhláška!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#156 Re: Re: Re:2013-02-04 17:46Tak ty budeš taky dobrá lopata :-D!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#157 Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení2013-02-04 17:56#44: - Re: Re: Re: Re: zamyšlení Co to tady žvatláte??? Co ty vaše velice inteligentní kecy vyčtené počítám z nějaké velice odborné literatury mají společného s čipováním??? To jako když pes bude mít čip,tak nikoho nekousne,nebo bude jistota,že po něm jeho pán uklidí??? Uvědomte si laskavě o čem ta petice je a svoje návaly inteligence si nechte třeba pro BLESK nebo TV NOVA!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#158 Re: Re: Politika Magistrátu ! ! !2013-02-04 18:07#84: kessiez ostravy - Re: Politika Magistrátu ! ! ! Já tam bydlím taky a musím říct,že jeden z hlavních důvodů proč jsem proti je výsměch našeho obvodu všem pejskařům z Hrabůvky v podobě místa určeného k volnému pohybu psů,které se nachází mezi třemi extrémně frekventovanými silnicemi bez oplocení !!! Toho člověka který to tam navrhnul bych s chutí vzal lopatou po hlavě!!! Zasraný alibismus!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#1592013-02-04 18:17Jsem zásadně proti a to už z principu!!! Člověk by měl mít v tomhle právo svobodné volby a ať přemýšlím jak přemýšlím,nenapadá mě jediná věc v čem by to mělo být k užitku!!! K užitku to bude jenom městské kase,protože ty pokuty které za neočipování vymysleli naši inteligentní vyžraní zastupitelé snad ani nejsou z této planety!!! A ať mi konkrétně páni bafuňáři z OV-JIH řeknou co pro pejskaře dělají za všechny ty poplatky co vyberou a které nejsou určitě zrovna malé!!! Výběh pro psy u Místecké??? To si celou dobu co tam je říkám,že se mi to opravdu musí jenom zdát. Kdo to tam zná,ví o čem mluvím! |
Nepřihlášený uživatel |
#1602013-02-05 20:14Doufám,že nikdo z radních v Ostravě nemá v rodině holiče,nerad bych se dočkal toho,že bude chodit celá Ostrava dohola. |
Nespokojený občan |
#1612013-02-07 08:26Z Ostravy se stěhuji i se svými psy. Po tunelu SMOG, kdy se elegantně přelili státní peníze do soukromé firmy Dopravního podniku, nyní další tahání peněz z občanů v rámci čipování (Kdo dostane zakázku na vybavení čteček pro Policii?), jsme se jako rodina rozhodli odstěhovat se. Mýlíte se,když si myslíte,že na radnici jsou blbci, sedí tam pořádně vyčůraní lidé.... |
Dedahad |
#162 Re: Nemýlíme se , že na radnici jsou b...i si vůbec nemyslíme !2013-02-08 09:06Myšlenkové pochody mnohých jsou však nevyzpytatelné a často vzbuzují podezření o nadstandardní motivaci ! Velmi často to budí dojem, že nejde o službu občanům města , ale jen o byznys / nespisovně řečeno kšeft / ! A to může souviset i s čipovací lavinou hrnoucí se nejen v ČR už velmi dlouho. Také u nás se v krajním případě zvažuje emigrace z Ostravy , to co nedokázala vládnoucí třída za více než 40 let vládnutí , to mohou dokázat naši demokraticky zvolení zastupitelé velmi rychle . Vždyť poplatek za čipování psa není přece likvidační ???, jak pro koho - že ano , chovatel si přece musí vše plánovat min. na 14.roků dopředu - a pokud nebude váš pes načipován , tak hrozí pokutou až 50 000 Kč , !
TO VŠAK UŽ NENÍ POKUTA - TO JE VENDETA - ! ! ! - Prosím , srovnejte to např. s kauzou pana Romana Janouška v Praze .
|
Nepřihlášený uživatel |
#163 čipování2013-02-08 11:51Dobrý den,o té pokutě ve správním řízení 50 000 jsem slyšela a žasnu,jak si mohou vůbec něco takového dovolit vypustit z těch svých dutých hlav.Spousta lidí tady na Ostravsku má minimální mzdu jako já.Kdybych takovou pokutu dostala tak mě zavřou ,nebo co. Nebo mi exekutor zabaví byt? To je prostě diskriminace a šikana slušných lidí.Taky přemýšlím že se odstěhuju z Ostravy do nějakého malého města kde nejsou hlavně supermarkety a je tam zeleň a ne všechno zastavěné. |
R |
#164 PROSÍM OBYVATELE OSTRAVY, ABY ZATÍM NIKAM NEODCHÁZELI, ALE SLUŠNĚ A INTELIGENTNĚ - MÍROVĚ BOJOVALI2013-02-08 12:53Dobrý den, já bych jen moc prosil všechny dobré lidi, kteří se nenechají zastrašit, aby z Ostravy neodcházeli a dále slušně, inteligentně a mírovými prostředky bojovali za zrušení ostravské vyhlášky "9/2012". Je nás den ode dne více a více a volby 2014 se kvapem blíží. Tam vystavíme našim bezcitným politikům vysvědčení! :) Proto vydržte a jedeeem! :) God Bless! :) |
Rdm |
#165 Zdeněk Harazim, ředitel městské policie Ostrava2013-02-09 01:48prohlásil, že "putování" čipu v těle zvířete nevadí, že čtečka si ho najde. |
Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)
2013-02-09 13:52- Date of removal: 2013-02-09
- Důvod odstranění:
Dedahad |
#167 Čipování dětí má svá pro i proti ! ! !2013-02-09 13:53Nevěřím vlastním očím : http://www.novinky.cz/hledej?w=%C4%8Dipov%C3%A1n%C3%AD+ps%C5%AF&submit=Hledej Musel jsem se štípnout do kůže - ne pod kůži na levé straně krku - abych uvěřil , jak zvrhlá individua žijí mezi námi ! Jak dlouho to bude ještě tolerováno a přehlíženo ? Najde se mezi námi jediný člověk , kterého by takové ......... napadly a kdo by nechal své dítě čipovat ? Zatím ještě věřím že ne , ale ..... kdo ví , u psů už to probíhá ! Zatím je u nás v ČR jediná známá zkušenost s čipem pod kůží na zápěstí člověka , kromě velmi negativních pocitů a ........... stručně - přežil to . ....... Ve Spojených státech / údajně /jsou již čipováni vězni .....viz link nahoře . Vymyslet a navrhnout jiné , ale dokonalejší a pro všechny přijatelné řešení tohoto problému je nutné a to nejen pro naše děti , ale také pro ostatní živé tvory a tím i psy !!! Tím by se měli zabývat ti , kteří dostali naši důvěru a jsou za to nadstandardně odměňování . Ale musím zopakovat : Potíž je v tom, že psi se vždy chovají jako psi , avšak lidé se vždy nechovají jako lidé. ...Neznámý autor ...... Nebuďme jako ovce , je třeba se zavčas vzpamatovat - JEŠTĚ JE ČAS !
Tak z mého pohledu je tento případ minimálně na úrovni nedávno odsouzeného MUDr. Bartáka |
Nepřihlášený uživatel |
#1682013-02-10 10:52nesmyslné čipováni pejsku starších desíti let a víc a na víc když jsou tetovaní NESOUHLASiM |
Nepřihlášený uživatel |
#1692013-02-12 16:57Kdyby namísto toho obstarali více košů na psí exkrementy a pytlíky pro jejich sběr, určitě by to prospělo mnohem více |
Rdm |
#170 Re:2013-02-12 20:45Už jsem to tady psal, ale opakování je matka moudrosti: exkrementy můžete vyhodit do kteréhokoliv koše na směsný odpad, není tedy potřeba speciálních košů a "speciálních" popelářů. To jsou všechno jen vyhozené peníze. A pytlíky si snad může každý koupit sám, vždyť stačí obyčejné mikrotenové sáčky, které stojí pár korun. "Speciální" sáčky pak seženete za 50 Kč a vydrží vám v klidu dva měsíce (na jednoho psa). Peníze z poplatků bych raději viděl v nějakém "psím hřišti", kde by mohli psi volně běhat a měli tam i nějaké zázemí ve formě překážek a podobně. A samozřejmě také v úklidu po retardovaných majitelích, kteří nejsou schopní po svém psu ty exkrementy sebrat. |
Dedahad |
#171 LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD2013-02-14 11:19Hlava první
Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné. (1) Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii, ani na náboženské vyznání. (2) Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.
Ukládá nám snad zákon , že pes musí být trvale označen elektronickým čipem pod kůží na levé straně krku ? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Z odpovědi Krajské veterinární správy Státní veterinární správy pro Moravskoslezský kraj : "Nařízením Evropského parlamentu a Rady č.998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS , které vstoupilo v platnost dne 3. července 2004, jsou stanovena pravidla identifikace některých druhů zvířat ( mj. psů) jako jedna z podmínek pohybu zvířat mezi členskými státy EU a z třetích zemí a to tak, že po přechodné osmileté období od účinnosti nařízení tj. do 3. července 2011 , je zvíře považováno za identifikovatelné, pokud má zřetelně čitelné tetování nebo elektronický systém identifikace (dále jen "čip"), po této lhůtě bude zvíře považováno za identifikovatelné pouze v případě, že bude označeno čipem. Jestliže zvíře necestuje mezi členskými státy nebo do třetích zemí, toto nařízení se na něj nevztahuje." |
Tomas |
#172 Re: Re: Čipování psů2013-02-14 13:31#6: Dedahad - Re: Čipování psů "A nesrovnávejte to prosím s povinným očkováním - to už je úplně jiná kapitola , to nikdo rozumný nezpochybňuje a nikdo proti tomu není ! " tak ja som:!!!!!!!!!!!!!! a to dovtedy , kým nebudem presne vedieť čo v tej vakcíne je . Bol som hrdý na to že moji milačkovia boli očkovany proti všetkemu , čo sa dalo ... Ale teraz som presvedčený skor o tom , že som JA ten , ktorý im doprial taký osud ... Keď sa to stalo v poradí tretiemu - to isté - tak to už nemoze byt náhoda - v poradí tretí pes na rakovinu !!! Tak som sa s tým vážne začal zaoberať , hlavne po tom ako ďalšiemu bolo po očkovaní bolo velmi zle . S prekvapením som zistil, že vo vakcínach je neskutočne množstvo hliníka !!!!! Bohužiaľ to nevedia ani sami doktori . Nik nekontroluje vakcíny určené pre ľudí tak prečo by mal niekto kontrolovať vakcíny pre zvieratá ? Už som v tomto smere veľmi opatrný , ani si nechcem predstaviť to , čo v to v takom malom organizme / yorki / môže sposobiť a je mi už jasné ako to u to prejaví a skončí.... |
Jan Zagora |
#1732013-02-15 10:42Tuto petici jsem podepsal,s tím,že se má týkat pejsků ,kteří jsou ve vlastnictví majitelů a tito nemají v úmyslu s nimi vycestovat do zahraničí /dovolená,výstavy psů a pod,/.Je jasné,že důvod k čipování psů ,s kterými nemají majitelé v úmyslu vycestovat,není podložen ničím jiným,než zajištěním dalších kšeftů pro příslušná veterinární zařízení,protože nic neřeší a to ani základní evidenci psů,vzhledem k tomu,že na čipování se může podílet několik různých veterinárních zařízení a centrální evidence zdaleka není fční,jak jsem zjistil,dle mého vlastního očipovaného psa. |
Dedahad |
#174 Moravskoslezský deník 5.2.20132013-02-15 13:41Proč se mají v Ostravě čipovat psi ? http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/mesto-bude-cipovat-psy-zdarma-20130203.html A již slyším ohromné rozhořčení některých jedinců , až se / nedej Bože / nalezne pes s vyříznutým čipem pomocí kuchyňského nože ! A co staří či nemocní psi ? Nad tím páni konšelé nepřemýšlejí ? Ano , psi se vždy chovají jako psi , avšak lidé se vždy nechovají jako lidé ! |
Nepřihlášený uživatel |
#1752013-02-16 12:39Čipování psů největší hloupost!Ten kdo to vymyslel,at se dá čipovat sám!Majitelé platí řádně poplatky.Proč tedy pejsky týrat a zase platit za nesmysl, nějakým čipováním.Zřejmě by někdo za nesmyslný nápad,chtěl asi dostat dobře zaplaceno!Jinak to jistě nebude.Prostě říkám NE!!! |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
456 Vytvořeno: 2024-11-12
Za zachování tramvají na Maninách
783 Vytvořeno: 2024-11-02
Stop the death penalty
254 Vytvořeno: 2024-11-08
Petice proti pokácení jedle a pro zachování jedlové aleje na hřbitově v Lounech
209 Vytvořeno: 2024-11-11
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce v Holicích
524 Vytvořeno: 2024-11-05
Petice za statní občanství bez diskriminace
4056 Vytvořeno: 2024-09-11
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
24674 Vytvořeno: 2022-12-13
Horní míru pro dravce
1353 Vytvořeno: 2024-10-15
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
520 Vytvořeno: 2024-10-20
Otevřený dopis panu děkanovi a Akademickému senátu Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové
148 Vytvořeno: 2024-11-11
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce ve Skutči
129 Vytvořeno: 2024-11-11
Prohlášení k vysokoškolské stávce za klima 2024
117 Vytvořeno: 2024-11-12
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17013 Vytvořeno: 2023-10-23
Petice za pozastavení a odložení terénních úprav spojených s kácením stromů, zejména stoletých dubů v parku Zdenky Landové ve starém Braníku.
91 Vytvořeno: 2024-11-10
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2067 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
135 Vytvořeno: 2024-11-05
Otevřený děkovný dopis Viktoru Orbánovi
2216 Vytvořeno: 2024-10-21
Petice za zrušení Malého státního znaku ČR
80 Vytvořeno: 2023-10-18
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
22817 Vytvořeno: 2021-12-22
Homofobie do škol nepatří
31 Vytvořeno: 2024-11-14