Na podporu Wannieck Gallery

Nepřihlášený uživatel

/ #38 Re: Re:

2013-03-07 17:25

#34: - Re:

No a potom je tady otázka a žádala vůbec galerie o nějaké dotace? Ať již stát nebo město? Protože rozčilovat se, že jim neposílají peníze pokud o ně nežádají je zcestné...

Jinak jestli se podíváte na rozpočet města Brna, tak na podporu kultury ve městě jde 827 milionů korun (zhruba 10% rozpočtu) a jen pro info na provoz a výstavbu všech mateřských a základních škol jde 600 milionů (z toho provoz všech škol představuje 370 milionů, provozní výdaje na kulturu, tedy divadla, galerie atd. představují 706 milionů tedy skoro 2x více než provoz všech škol!)... Takže pokud by město mělo někam dávat peníze tak u mě je to na prvním místě školství (je smutné jestli Brno ztratí galerii, ale mnohem horší je, že se tříleté dítě nedostane do mateřské, protože jsou všechny přeplněné). Aby nedošlo k omylu jsem i pro finanční podporu galerie, ale pouze za přepdokladu, že by se nezvyšoval rozpočet na kulturu, takže pokud dostane galerie, tak jen za předpokladu, že se to jinde vezme... Protože stav kdy provoz kulturních zařízení je 2x dražší než provoz všech mateřských a základních škol v Brně je pro mě osobně alarmující...

Zdroj: http://www.brno.cz/sprava-mesta/dokumenty-mesta/rozpocet/rozpocet-mesta-brna/souhrnny-rozpocet-statutarniho-mesta-brna-na-rok-2012/

PS: přijde mi trošku divné, že petici podepisuje tolik lidí mimo Brno, jde o peníze Brna a tak jakým právem o nich chtějí rozhodovat lidé ze zbytku republiky? Člověku např. z Otrokovic samozřejmě více leží na srdci to, že nebude v Brně jedinečná galerie a tak klidně bude pro, aby ji město podporovalo. Obyvatelům Brna možná více vadí, že nemají kam dát dítě, protože jsou plné školky a přitom vidí, že na kulturu jde mnohem více peněz než do školství...

Jinak ještě pro mimobrněnské připomínám, že město přišlo o půl miliardy, které jdou nově do menších obcí... takže místo sepisování petice proti Brnu požádejte svoje radnice, ať z těchto peněz dají část na provoz Wannieck Gallery... Ono se krásně rozdává z cizího...

Teď se dělá zápis do MŠ, a pokud chcete dítě někam umístit tak víte, že na jedno volné místo v MŠ připadá tak pět až šest dětí... taková je nyní situace...