PETICE PROTI OPĚTOVNÉMU ZAVEDENÍ MINIMÁLNÍ DANĚ

Petr Homola

/ #73 Strana soukromníků České republiky

2013-12-13 15:40

Vážení,

předně Vám chci sdělit, že jsem tuto petici nepodepsal. Vede mne k tomu politický důvod, protože o tom, jak mají vypadat daně, by měla rozhodovat výhradně řádně zvolená vláda a parlament. Stávky, demonstrace, protesty a petice do demokracie bezesporu patří, ale nejedná se o efektivní způsob, jak zlepšit život v naší zemi. Také z praktického hlediska, na tento druh vyjádření nesouhlasu má vliv třeba počasí, prázdniny, nálady, pochopení, politický prospěch, apod., tedy v zásadě nic z toho, co by mělo v normální zemi chování a rozhodování politiků ovlivňovat. Nakonec i více než 20-letá minulost naší demokracie to dokládá mnohem jasněji ....

Nicméně, jako představitel Strany soukromníků ČR, Vám jako lidem aktivním, kterým není situace v naši zemi lhostejná, nabízím spolupráci politickou. Ta je jediná efektivní. O zákonech, vyhláškách a všech ostatních předpisech totiž rozhodují výhradně politici. Nikdo jiný.

Na záležitost minimální daně jsme jako politická strana dne 11.12.2013 reagovali Otevřeným dopisem Hnutí ANO 2011 (viz naše www.soukromnici.cz) a to dne 12.12.2013 prohlásilo, že vládní programové prohlášení minimální daň obsahovat nebude. K "odvolání" jejich původního záměru došlo výhradně na základě prezentace našeho úsilí. Jiný důvod v tom nebyl.

Pokud byste měli o spolupráci zájem, kontaktujte mne. Rád Vaše zástupce pozvu na nejbližší zasedání.

V každém případě Vám přeji všechno dobré a hodně úspěchů v podnikání.

Děkuji za pozornost a jsem

s pozdravem

Bc. Petr Homola
člen Rozšířeného předsednictva
Strany soukromníků České republiky a
předseda Krajské rady v Ústeckém kraji
www.soukromnici.cz