Petice Za zrušení soukromých exekutorů

Nepřihlášený uživatel

/ #885

2013-12-16 21:39

Přesně vystihuje můj názor. Jestliže jsme právní stát, tak soudy musí mít normální právní nástroje pro výkon svých rozhodnutí, stejně jako tomu bylo v minulosti. Strhnout pár tisíc z platu přece nemůže stát 10 000Kč. Existenci soukromých exekutorů považuji za návrat o 100 let zpět a přechod k mafiánskému systému. Proč se bez nich obejdou v Německu? Doporučuji článek p. Okamury Zastřel svého exekutora? Z něj: Znám kluka, který byl před deseti lety dočasně bezdomovec a za asi 8 pokut má s odměnou exekutorovi platit přes 300 000 Kč, slovy tři sta tisíc. Dnes je z něj štvanec. Připomínám, že z oněch 300 000 dostane Dopravní podnik jen 3200 Kč. To není loupež? Já osobně znám několik takových ještě nevinnějších štvanců a další jsou jen v pořadí. Dříve jsem takové případy neznal ani mezi údajně stíhanými. Bydlení a práci měli. Jak to, že exekutoři mají větší práva, než policie a jsou defacto státem schválenými a podporovanými loupežníky? Kdo jiný mohl vymyslet takovéto zákony než mafie. Nebude dlouho trvat a po obcích nastoupí exekutoři na státní dluhy a to bude teprve představení.