Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Dedahad

/ #506 Odpověď primátora BRNA : 27.05.2013

2014-01-07 20:50


Vážený pane,
děkuji Vám za dotaz. Město Brno jako statutární orgán psy nečipuje. Máme městskou vyhlášku 21/2009, o pravidlech pro pohyb psů na veřejných prostranstvích, za účelem zObezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, která stanovuje základní pravidla pro pohyb psů ve městě resp. na veřejném prostranství a zároveň vytyčuje místa, kde je pohyb psů dovolen s jistými podmínkami a kde je pohyb psů zakázán. Na www.brno.cz v sekci „dokumenty města“ si jí můžete celou stáhnout a blíže se s ní seznámit.
Pro Vaši informovanost uvádím základní údaje o brněnském útulku, který má ve správě Městská policie Brno: útulek má kapacitu pro 240 psů (současná naplněnost je 50 %), provoz útulku je 6,1 mil. Kč (bez mzdových nákladů), útulek má 23 zaměstnanců. Rozhodnutí o problematice čipování je plně v kompetenci jednotlivých úřadů městských částí, které mají na starosti také registrování psů. Přeji Vám krásný den.

http://moravskoslezsky.denik.cz/fotbal_region/spor-o-banik-hadamczik-se-pustil-do-palyzy-20130618.html

Co společného mají tato města ze severní Moravy kromě povinného čipování psů ? FRÝDEK-MÍSTEK, KARVINÁ, HAVÍŘOV, OSTRAVA, teď ORLOVÁ ?, potom O...., N.J.  a která další města ?

PŘÁTELÉ, jsou to někteří  "přátelé"!

K.K. : ..... "Ti kteří kradli po léta, teď dvojnásobně kradou"!

Žijeme v 21.století, tak se podle toho všichni i chovejme !

M.G.:"VELIKOST NÁRODA A JEHO MORÁLNÍ POKROK MŮŽEME POSUZOVAT PODLE ZPŮSOBU JEHO ZACHÁZENÍ SE ZVÍŘATY."

"Zbabělost je, když víme, co máme dělat a neděláme to" a " Skutečnou chybou je chybu nenapravit". Také A.E.: „Svět nebude zničen těmi, kteří páchají zlo, ale těmi, kteří se na ně dívají, aniž by něco udělali".

Ministr tvrdí, že podobný pobyt v nemocnici vrací člověka "na zem". "Uvědomí si, že je moc fajn, když ho něco nebolí. Začne si daleko víc vážit věcí, které pokládá za obyčejné. Upínáme se k majetku a nebo funkcím a najednou jste ve špitále a rychle zjistíte, že jediné, co chcete, je, abyste byl zdravý. Když si člověk trochu sáhne na dno, pochopí, jaké hodnoty jsou důležité," říká Ch.....c.
"Je to jako v jiném světě, v daleko lepším světě, kde mají lidé jinou energii, pozitivní energii. To ve sněmovně není,"

Zdroj: http://plzen.idnes.cz/milan-chovanec-v-nemocnici-dct-/plzen-zpravy.aspx?c=A140301_2040388_plzen-zpravy_mav

Zdroj: http://plzen.idnes.cz/milan-chovanec-v-nemocnici-dct-/plzen-zpravy.aspx?c=A140301_2040388_plzen-zpravy_mav