V ÚTULKU KARVINÁ JE V ZIMNÍCH MĚSÍCÍCH ZRUŠENO VENČENÍ PSŮ

Marcela

/ #30

2015-11-09 13:00

Nejneže jsou pejsci 5 měsíců v roce doslova vězněni v příšerných kotcích, ale ani moje osobní zkušenost s "pány", kteří v karvinském útulku pracují nehovoří v jejich prospěch. Jsou většinou arogantní k lidem a já ani nechci domyslet jak se chovají k pejskům. Můj osobní zážitek - když jsme s manželem a plnoletou dcerou dorazili do útulku ve snaze si vzít 3 pejsky na venčení tak jsme byli hrubě odmítnuti, že si můžeme vzít pejsky jenom dva, protože to mají nařízené z města. Nelogická tupost jak úředníků, tak i pracovníků útulku. Takže jsme 3 dospělí lidé dostali k venčení pouze dva pejsky. Hned další den jsem volala na město a protože jakékoliv nesmyslné argumentace jsem odmítla, bylo mi přislíbeno, že se to změní a bude každý dospělý člověk dostávat k venčení jednoho pejska. Je neskutečné utrpení pro pejsky, pokud jsou neustále v klecích...donesli jsme jim piškoty a oni je začali jíst až když se vykadili, protože  byli tak štastní, že dostali možnost vykonat potřebu venku, že žrádlo bylo pro ně až druhořadě důležité.  Několikrát byla městem Karviná vyhlášená sbírka na zřízení nového útulku, už dokonce měl být vybraný i pozemek...bohužel z pozemku sešlo, stejně jako ze stavby útulku a jak jinak, peníze zmizely v nenávratnu. A co mě také vytáčí... ve městě Karviná nenajdete nikde stojánky se sáčky na exkrementy, tak by mě zajímalo na co jdou peníze, které platíme za každého pejska, kterého máme doma. Mám pro tohleto všechno jedno přirovnání...."ryba vždy smrdí od hlavy"...je mi z toho všeho fakt zle.