Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7538

2016-03-13 12:48

TURECKO MĚSTO ISLAMU A BOJOVNIKU IS!!!

11. března vyhlásilo MV Turecka brzký začátek tzv. protiteroristické operace proti Dělnické straně Kurdistánu na jihovýchodě země. Dříve bylo oznámeno, že turečtí vojáci končí speciální operaci ve městě Diyarbakiru. V důsledku bojových akcí, které trvaly tři měsíce, zahynuli v městském obvodu Súru pokojní obyvatelé.

Velké množství tělesných pozůstatků nebylo dosud předáno pozůstalým. Zpravodaj RT William Whiteman hovořil s rodinou jedné z obětí konfliktu.

Včera se konala v tureckém Diyarbakiru páteční modlitba. Aby potlačily jiné smýšlení mezi kurdským obyvatelstvem, žádají úřady na imámech, aby pronášeli jen úředně schválená kázání.

Tisíce místních Kurdů protestují proti této myšlence, bojkotují hlavní městskou mešitu a modlí se v nejbližším parku. Imám, který kázal jak v kurdštině, tak i v turečtině, odsoudil jednání Ankary.

Více: 11. března vyhlásilo MV Turecka brzký začátek tzv. protiteroristické operace proti Dělnické straně Kurdistánu na jihovýchodě země. Dříve bylo oznámeno, že turečtí vojáci končí speciální operaci ve městě Diyarbakiru

SLOVENSKO A EU V OHROŽENÍ 

„Slovenská společnost se přiklonila k populistické pravici a euroskepsi,“ říká v pokračování rozhovoru pro Sputnik poslanec slovenského parlamentu za stranu SMER-SD Ľuboš Blaha.

Neohrozí výsledek slovenských voleb předsednictví Bratislavy v EU?

Všichni zodpovědní politici na Slovensku si uvědomují, že stranické zájmy musí jít teď stranou, abychom během předsednictví nedělali ostudu naší vlasti. Příprava na předsednictví byla obrovská a úředníci to určitě zvládnou. Na Slovensku ale musí být během tohoto období alespoň elementární politická stabilita. Proto také nepřichází v úvahu předčasné volby. Možná bude třeba najít nějaké sui generis řešení. Pokud se ale standardní zodpovědné strany nedokážou postavit pravicovým populistům, potom není šance na řešení situace a bude následovat chaos.

Přímo chaos?

Mám z toho velké obavy, protože pravicová média stále považují za největšího nepřítele Roberta Fica, a tím znemožňují racionální jednání o spolupráci proevropských subjektů.

Na pravém spektru máte lídra Richarda Sulíka, který v minulosti svrhl vládu Ivety Radičové na evropské tématice, čímž ukázal, že neumí být ve vztahu k Evropě zodpovědný a vypočitatelný politik. Tedy, zatím to vypadá na velký problém. Uvidíme.

Více: „Slovenská společnost se přiklonila k populistické pravici a euroskepsi,

NĚMECKO PROTI ŠARIJE!!!

Několik set lidí se účastní v sobotu v Berlíně mítinku proti politice kancléřky Angely Merkelové, oznámil zpravodaj RIA Novosti z místa události. Podle údajů policie se mítinku účastní 2,5 tisíce lidí.

Akce probíhá na náměstí u centrálního nádraží. Na samotném nádraží, na nástupištích a u východů hlídkují ozbrojené policisté.

„Ještě asi tisíc lidí se účastní protimítinku na druhé straně budovy", sdělil RIA Novosti oficiální mluvčí berlínské policie.

Mítinku se účastní představitelé opozičních politických stran, mj. pravicové Alternativy pro Německo, kteří mají v rukou vlajky SRN, a také hnutí Pegida — společenského protiislámského hnutí. Skandují: „Merkelová musí odstoupit!", „Ne šaríji v Německu!", a „Politici odcházejí — lid zůstává".

Více: VIDEONěkolik set lidí se účastní v sobotu v Berlíně mítinku proti politice kancléřky Angely Merkelové