Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7641

2016-03-21 11:34

Vladimir Putin tento týden sdělil, že syrská operace VKS přišla ministerstvo obrany přibližně na 33 miliard rublů. Abychom pochopili, jestli je to moc nebo málo, připravila agentura RIA Novosti přehled nejdražších vojenských operací 20. a 21. století (nepočítaje do toho dvě světové války).

V počtu vojenských tažení za hranicemi vlastního území vedou USA. Podle údajů Výzkumné služby Kongresu (Congressional Research Service), zúčastnily se americké ozbrojené síly samostatně nebo v sestavě mezinárodních koalic asi 250 krát podobných konfliktů.

vice-The Intercept vyprávěl o nejhorších úderech USA na civilní objekty

5. Operace NATO v Jugoslávii: 43 miliard dolarů

Válka v Kosovu skončila 78 denní operací Severoatlantické aliance Spojenecká síla, v jejímž průběhu byly vystaveny útokům koaličního letectva vojenské objekty a civilní infrastruktura Svazové republiky Jugoslávie. Podle odhadu novinářů BBC a vojenských expertů britského vydavatelství Jane's, přišlo bombardování Jugoslávie NATO přibližně na 43 miliard dolarů. Bezprostřední bombardování činilo méně než 10% celkových výdajů, větší část byla upotřebena na obnovu Srbska po spojenecké operaci

Více: připravila agentura RIA Novosti přehled nejdražších vojenských operací 20. a 21. století (nepočítaje do toho dvě světové války).