Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #8267

2016-04-04 07:27

Syrský prezident Bašár Asad má za to, že na západní země není spolehnutí – nejednají čestně, jsou neupřímné, jejich politika se rozchází s normami mezinárodního práva.

„Nejdůležitějším ponaučením, které jsme si odnesli, i když si myslím, že to víme už dávno, je to, že Západ nejedná čestně. Západní země nejsou upřímné. Prosazují politiku bezzásadovou, mající jen máloco společného s mezinárodním právem a OSN. Na Západ není spolehnutí při řešení jakéhokoli problému. Čím lepší máš přátele, tím rychleji a s co nejmenšími ztrátami lze dosáhnout řešení. Každý státní činitel by si měl umět vybírat přátelské státy, které budou stát na jeho straně v době krize", prohlásil Asad v interview pro Sputnik.

Více: Syrský prezident Bašár Asad má za to, že na západní země není spolehnutí – nejednají čestně, jsou neupřímné, jejich politika se rozchází s normami mezinárodního práva.

Ve středu večer, den po ukončení hlasování v Sýrii, byly vyhlášeny celkové výsledky: Při účasti necelých 73,5 % z počtu bezmála 16 milionů oprávněných voličů získal dosavadní prezident 88,7 % hlasů, al-Núrí 4,3 % a Hadžar 3,2 %. Zbylé lístky byly neplatné. Oba neúspěšní kandidáti výsledky uznali a demokratičnost voleb i kampaně už potvrdili zahraniční pozorovatelé.
Pro Ukrajinu zapomínáme na Sýrii: Válka pokračuje, Asad vítězí nejen na bojištích. Proč se Západ obává nadcházejících prezidentských voleb?